O Ιβ Πονς και οι... τρέλες του με τη φανέλα της Χιρόνα (vid)

O Ιβ Πονς και οι... τρέλες του με τη φανέλα της Χιρόνα (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 14:51 - 29.09.2023 / Ανανεώθηκε: 14:59 - 29.09.2023

Τα εξωφρενικά αθλητικά προσόντα του Ιβ Πονς έχει δημιουργήσει ήδη πολλαπλά στιγμιότυπα στη Liga Endesa εκεί όπου ο 24χρονος Αϊτινός φόργουορντ έχει βρει στέγη και η Χιρόνα του έχει δώσει πεδίο δράσης. Αυτός αρπάζει την ευκαιρία και κινείται πιο γρήγορα, πιο ψηλά, πιο δυνατά απ' όλους.

Έχει γεννηθεί στην Αϊτή, αλλά οι γονείς του μετανάστευσαν στη Γαλλία όταν ήταν μωρό. Ο Ιβ Πονς τελείωσε το σχολείο στο Παρίσι και μετά μεταφέρθηκε στις ΗΠΑ με υποτροφία στο Πανεπιστήμιο του Τενεσί. Με το που ολοκλήρωσε την κολεγιακή του πορεία τα τεράστια αθλητικά του προσόντα του έδωσαν μία ευκαιρία για να ενταχθεί στο ΝΒΑ. 

Οι Μέμφις Γκρίζλις το 2021 του έδωσαν συμβόλαιο, τον ενεργοποίησαν σε 12 παιχνίδια, αλλά ο νεαρός φόργουορντ δεν κατάφερε να καθιερωθεί, ούτε να εντυπωσιάσει -έστω στιγμιαία. Πέρασε το χρόνο του κυρίως στη G-League και πέρσι επέστρεψε στη Γαλλία. 

Η Βιλερμπάν τον έκανε δικό της, αλλά ούτε στην ομάδα από το Λυών μπόρεσε να κάνει ιδιαίτερη αίσθηση. Τώρα, είναι 24 ετών, κατοικεί στην Ισπανία, αγωνίζεται με τη Χιρόνα και φαίνεται πως φέτος είναι η χρονιά του. Είναι έτοιμος να περάσει το παιχνίδι του στο επόμενο επίπεδο και κυρίως να γεμίσει με προσωπικά του highlight κάθε πλατφόρμα βίντεο. 

Έπειτα από δύο παιχνίδια στην Liga Endesa η ομάδα του έχει δύο νίκες και βρίσκεται στην κορυφή του πιο ανταγωνιστικού πρωταθλήματος στην Ευρώπη, ενώ ο ίδιος έχει δημιουργήσει στιγμιότυπα με εξωπραγματικά χαρακτηριστικά. Το τεράστιο άλμα του, η ταχύτητά του και η έμπνευση είναι πολύ βασικά χαρακτηριστικά του ατόμου του και στοιχεία που στο σύγχρονο μπάσκετ έχουν ιδιαίτερη αξία. 

O πρόεδρος της Παρτίζαν ενημέρωσε πως «έχουμε τον μεγαλύτερο προϋπολογισμό της ιστορίας μας»
EUROLEAGUE

14:00 - 29.09.2023

O πρόεδρος της Παρτίζαν ενημέρωσε πως «έχουμε τον μεγαλύτερο προϋπολογισμό της ιστορίας μας»

Πέραν από το ρεκόρ πώλησης εισιτηρίων διαρκείας, ο πρόεδρος της Παρτίζαν, Οστόγια Μιχάιλοβιτς, ενημέρωσε πως «φέτος η ομάδα έχει τον μεγαλύτερο προϋπολογισμό στα χρονικά» και εξήγησε αναλυτικά οι οικονομικές υποχρεώσεις του.

Είναι ήδη ο αγαπημένος της κερκίδας της Χιρόνα και πως ήταν δυνατόν να μην συμβεί κάτι τέτοιο, ειδικά μετά τη δράση του στη σπουδαία νίκη της τελευταίας αγωνιστικής επί της Γκραν Κανάρια. 

Πέραν από το αποτέλεσμα ιδιαίτερη αξία έχουν τα highlights που δημιούργησε ο ίδιος και επειδή μερικά πράγματα δεν περιγράφονται με λέξεις, αρκεί να παρακολουθήσετε το βίντεο που ακολουθεί...