Ιγκόρ Ρακόσεβιτς: «Η Euroleague είναι το καλύτερο πρωτάθλημα μπάσκετ παγκοσμίως» (vid)
i

© photo by Aitor Arrizabalaga / Getty Images / Ideal Images

Ιγκόρ Ρακόσεβιτς: «Η Euroleague είναι το καλύτερο πρωτάθλημα μπάσκετ παγκοσμίως» (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 13:32 - 10.05.2024 / Ανανεώθηκε: 23:00 - 20.05.2024

Στα 46 του χρόνια, ο τρεις φορές πρώτος σκόρερ της Euroleague, Ιγκόρ Ρακόσεβιτς, απήλαυσε τα Playoffs και είδε πράγματα που τον κάνουν με βεβαιότητα να υποστηρίζει πως «το επίπεδο της λίγκας είναι το ανώτερο σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη στον κόσμο».

H φανέλα με το Νο 8 έχει αποσυρθεί και από τον Ερυθρό Αστέρα και από την Μπασκόνια. Διότι, αυτή φορούσε ο Ιγκόρ Ρακόσεβιτς, ένας από τους σπουδαιότερους σκόρερ στην Euroleague του 21ου αιώνα.

Έβαλε τους περισσότερους πόντους από οποιονδήποτε άλλον, το 2007, το 2009 με την ισπανική ομάδα και το 2011 με τη Αναντολού Εφές. Έπαιξε επίσης, στην Βαλένθια, στην Ρεάλ Μαδρίτης, στην Σιένα, ενώ έφθασε μέχρι και τον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ, όπου για μία σεζόν (2002-03) αγωνίστηκε με τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς.

Στα 46 του χρόνια πλέον, ο Σέρβος, τοποθετώντας την εμπειρία του μέσα από τόσα χρόνια δράσης (1994-2013) σε έναν εικονικό κουβά και ανακατεύοντάς τα με την καθαρή ματιά -τώρα που είναι βετεράνος και εκτός... χορού- αποφάσισε πως «η Euroleague αποτελεί το καλύτερο πρωτάθλημα μπάσκετ σε ολόκληρο τον κόσμο».

Ειδικά μετά την θέαση των φετινών Playoffs ο Ρακόσεβιτς εντυπωσιάστηκε ακόμα περισσότερο. «Τρία από τα τέσσερα ζευγάρια έπαιξαν Game 5», θύμισε και θεωρεί πως μία από τις αγαπημένες του ομάδες, η Μπασκόνια, «θα τα είχε καταφέρει καλύτερα απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης, αν δεν είχε τραυματιστεί ο Μάρκους Χάουαρντ».

Γενικά πάντως, ο Ρακόσεβιτς, ο οποίος έχει διατελέσει αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας μπάσκετ της Σερβίας, ενώ από το 2021 έχει ρόλο στον Ερυθρό Αστέρα, ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, ναι μεν δεν είδε τους «ερυθρόλευκους» του Βελιγραδίου να διακρίνονται, αλλά «είδαμε πολλά σπουδαία ματς, τρομερές τακτικές από τους προπονητές».

Επίσης, είδε «συναίσθημα, πολύ ταλέντο, φανταστικούς αθλητές και εν τέλει, δύο ομάδες, τον Ολυμπιακό και την Φενέρμπαχτσε, να κερδίζουν εκτός έδρας στα Game 5 και να προκρίνονται στο Final Four». Κατά την άποψή του μάλιστα, όλα αυτά συνθέτουν «το καλύτερο πρωτάθλημα μπάσκετ παγκοσμίως. Το σπουδαιότερο αγωνιστικό επίπεδο και στα Playoffs επιβεβαιώθηκε αυτή μου η θεώρηση».