Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και... Μαρίνα Σάττι: Η Ελλάδα κάνει την Ευρώπη να παραμιλά
i

© Sportal

Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και... Μαρίνα Σάττι: Η Ελλάδα κάνει την Ευρώπη να παραμιλά

Τζιοβάνι Ζάκαρη 12:11 - 10.05.2024 / Ανανεώθηκε: 21:01 - 20.05.2024

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στο Final Four, οι «ερυθρόλευκοι» στον τελικό του Europa Conference League και η Μαρίνα Σάττι διεκδικήτρια της Eurovision. Μέσα σε μόλις έναν μήνα η Ελλάδα έχει κάνει την Ευρώπη να παραμιλά.

Μάιος! Ένας μήνας που ανήκει εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα, η οποία έχει κάνει την Ευρώπη να παραμιλά. Η χώρα μας βιώνει στιγμές 2004 συν το κάτι παραπάνω, αφού έχει εκπροσώπους παντού. Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός στο Final Four, οι «ερυθρόλευκοι» στον τελικό του Europa Conference League και η Μαρίνα Σάττι ανάμεσα στα πιο hot ονόματα της φετινής Eurovision.

Έπειτα από σχεδόν 60 χρόνια και με πάνω από 300 εμφανίσεις ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης
CONFERENCE LEAGUE

10:21 - 10.05.2024

Έπειτα από σχεδόν 60 χρόνια και με πάνω από 300 εμφανίσεις ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης για πρώτη φορά στην ιστορία του, μετά από μία προσπάθεια που ξεκίνησε σχεδόν 60 χρόνια πριν.

Σε πρώτο χρόνο υπάρχουν οι δύο αιώνιοι, οι οποίοι στα playoffs έκαναν... θραύση. Αφενός ο Παναθηναϊκός έκανε το καθήκον του κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ και μέσα στο ΟΑΚΑ που... έβραζε πανηγύρισε τη νίκη με 81-72. Παρά το πλεονέκτημα έδρας, ο αθηναϊκός σύλλογος οδηγήθηκε στο Game 5 και εκεί έδειξε τον λόγο που αποτελεί ένα από τα φαβορί της Euroleague.

Την ίδια ώρα, ο Ολυμπιακός προσπέρασε ένα ελαφρώς δυσκολότερο εμπόδιο, αφού με μειονέκτημα έδρας πήρε το εισιτήριο για το Βερολίνο επικρατώντας της Μπαρτσελόνα μέσα στην Ισπανία. Κάπως έτσι, ο σύλλογος του Πειραιά μπήκε επίσης δυνατά στο παιχνίδι της διεκδίκησης του τίτλου, τον οποίο ενδεχομένως να διεκδικήσει από τον μεγάλο του αντίπαλο.

Σε δεύτερο χρόνο υπάρχει το ποδοσφαιρικό τμήμα των «ερυθρόλευκων», που έχει καταφέρει μέσα σε τρεις μήνες να κάνει ένα «θαύμα» στην Ευρώπη. Το βράδυ της Πέμπτης (9/5), οι «ερυθρόλευκοι» πέταξαν εκτός το φαβορί της διοργάνωσης, Άστον Βίλα, φτάνοντας εκείνος στον τελικό του Europa Conference League. To μόνο που μένει είναι η Φιορεντίνα. Εφόσον ο Ολυμπιακός την κερδίσει τότε θα πανηγυρίσει τον πρώτο του ευρωπαϊκό τίτλο στα χρονικά, μπαίνοντας με το δεξί στα 100 του χρόνια.

Τέλος, υπάρχει και η Μαρίνα Σάττι! Παρά το γεγονός πως έχασε τον πατέρα της, παρά το γεγονός πως ήταν άρρωστη, η ίδια φρόντισε να προκαλέσει... χαμό με το «ZARI» και να κάνει τους φανς να παραμιλούν με τη φοβερή της εμφάνιση. Κάπως έτσι η ίδια βρέθηκε στον τελικό της Eurovision, διεκδικώντας μία καλή θέση, ακόμα και τα πρωτεία. Συνοψίζοντας!

Αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός βρίσκονται στο Final Four και διεκδικούν το τρόπαιο της Euroleague, o ποδοσφαιρικός Ολυμπιακός βρίσκεται στον τελικό του Europa Conference League ψάχνοντας την πρώτη του ευρωπαϊκή κούπα και η Μαρίνα Σάττι είναι κοντά στο να φτάσει σε μία διάκριση στη Eurovision. Γίνεται εύκολα κατανοητό, λοιπόν, πως η λέξη «Ελλάδα» ακούγεται ιδιαίτερα στο εξωτερικό το τελευταίο διάστημα και σίγουρα για τον επόμενο μήνα θα συνεχίσει να συζητιέται.