Ο «μικρός αδερφός του Τσιμίκα»: Ποιος είναι ο Απόστολος Αποστολόπουλος που αγωνίστηκε στον δεύτερο ημιτελικό με την Άστον Βίλα

Απόστολος Αποστολόπουλος

i

/©Intime

Ο «μικρός αδερφός του Τσιμίκα»: Ποιος είναι ο Απόστολος Αποστολόπουλος που αγωνίστηκε στον δεύτερο ημιτελικό με την Άστον Βίλα

Ελένη Ανδρικοπούλου 11:30 - 10.05.2024 / Ανανεώθηκε: 23:15 - 20.05.2024

Το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο με τη φανέλα του Ολυμπιακού έκανε στον δεύτερο ημιτελικό με την Άστον Βίλα ο Απόστολος Αποστολόπουλος. Ποιος είναι ο 21χρονος αριστερός μπακ που έχει κερδίσει τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Το όνειρο των φιλάθλων του Ολυμπιακού να δουν την αγαπημένη τους ομάδα στον τελικό έγινε πραγματικότητα. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν της Άστον Βίλα με 2-0 στον δεύτερο ημιτελικό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και με συνολικό σκορ 6-2 πήραν την πρόκριση στον τελικό του Europa Conference League. Έτσι, στις 29 Μαΐου θα διεκδικήσουν κόντρα στη Φιορεντίνα στην «Opap Arena» τον πρώτο τους ευρωπαϊκό τίτλο!

Το βράδυ της Πέμπτης (9/5) εκπλήρωσε ένα δικό του όνειρο κι ο Απόστολος Αποστολόπουλος. Ο 21χρονος αριστερός μπακ (γεννηθείς 11 Δεκεμβρίου 2002) πέρασε ως αλλαγή στο 77ο λεπτό του αγώνα με τους «χωριάτες» για να αντικαταστήσει τον Κίνι, ο οποίος μέχρι εκείνο το σημείο εξαιρετικός απλά ένιωσε ενοχλήσεις στο πόδι. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ που δεν είχε στη διάθεσή του τους τραυματίες Φρανσίσκο Ορτέγκα και Ομάρ Ρίτσαρντς δεν δίστασε να πάρει στην αποστολή για πρώτη φορά επί θητείας του τον νεαρό αμυντικό και μάλιστα να τον χρησιμοποιήσει στο μεγάλο ματς με την Άστον Βίλα.

Κι όμως ο Ολυμπιακός δεν θα παίξει στην OPAP Arena – To όνομα που θα έχει το γήπεδο της ΑΕΚ για μια μέρα
CONFERENCE LEAGUE

09:44 - 10.05.2024

Κι όμως ο Ολυμπιακός δεν θα παίξει στην OPAP Arena – To όνομα που θα έχει το γήπεδο της ΑΕΚ για μια μέρα

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την Φιορεντίνα στον τελικό του Conference League, στο γήπεδο της ΑΕΚ, στις 29 Μαΐου. Μόνο που τότε η «OPAP Arena» θα έχει διαφορετική ονομασία για τη μεγάλη αυτή αναμέτρηση.

Ο Αποστολόπουλος αποθεώθηκε από τους φιλάθλους του Ολυμπιακού και αν κρίνουμε από τα λόγια του Βάσκου κόουτς μετά το ματς για την εμφάνισή του είναι σίγουρο πως τον δικαίωσε για την επιλογή του και θα του δώσει χρόνο συμμετοχής και στο άμεσο μέλλον. «Είδαμε ότι ο Αποστολόπουλος μπήκε καλά στο γήπεδο και δεν πτοήθηκε από την ατμόσφαιρα και τη σημασία του αγώνα και ανταποκρίθηκε, οπότε θα είναι μία από τις επιλογές μας», ανέφερε συγκεκριμένα ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Ποιος είναι ο Αποστολόπουλος

Ο Αποστόλης Αποστολόπουλος γεννηθείς στις Σέρρες στις 11 Δεκεμβρίου 2002, ύψους 1.75μ αναδείχθηκε από τις Ακαδημίες του Πανσερραϊκού. Στην Ακαδημία του Ολυμπιακού εντάχθηκε από τα «λιοντάρια» το 2020 και με τη Β' ομάδα του πειραϊκού συλλόγου έχει αγωνιστεί σε 73 αγώνες έχοντας ως απολογισμό 2 γκολ.

Αγωνίζεται ως αριστερός μπακ αλλά μπορεί να παίξει και το δεξί άκρο της άμυνας. Το καλοκαίρι του 2020 είχαν ενδιαφερθεί για την απόκτησή του τόσο ομάδες από την Ελλάδα αλλά και από την Ολλανδία, ωστόσο ντύθηκε στα «ερυθρόλευκα» και τα υπόλοιπα ανήκουν στην ιστορία.

Στις 4 Ιουνίου 2020, ο 17χρονος τότε Απόστολος Αποστολόπουλος ανήκε και επίσημα στην οικογένεια του Ολυμπιακού κι ο Κώστας Τσιμίκας, ο οποίος στη συνέχεια πήρε μεταγραφή για την Λίβερπουλ είχε γράψει στο λογαριασμό του στο Instagram: «Καλωσόρισες στην οικογένειά μας μικρέ μου αδερφέ».

Ολυμπιακός - Άστον Βίλα 2-0: Θρύλος των γηπέδων, έτοιμος για τον πρώτο ευρωπαϊκό του τίτλο!