Ιωαννίδης: «Εγώ έστειλα τον Διαμαντίδη στον Παναθηναϊκό! Πήρα τότε τηλέφωνο στον Ολυμπιακό και τους είπα...» (vid)

Γιάννης Ιωαννίδης

i

©intime

Ιωαννίδης: «Εγώ έστειλα τον Διαμαντίδη στον Παναθηναϊκό! Πήρα τότε τηλέφωνο στον Ολυμπιακό και τους είπα...» (vid)

Sportal newsroom 18:33 - 04.10.2023 / Ανανεώθηκε: 18:36 - 04.10.2023

Ο Γιάννης Ιωαννίδης σε μία εκπομπή είχε αποκαλύψει το πως πήγε ο Δημήτρης Διαμαντίδης στον Παναθηναϊκό, αναφέροντας πως αυτός τον έστειλε στους «πράσινους», ενώ προηγουμένως τον είχε προτείνει και στον Ολυμπιακό.

Το ελληνικό μπάσκετ από σήμερα (4/10) είναι πιο φτωχό αφού ο Γιάννης Ιωαννίδης άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 78 ετών. Ο «Ξανθός» του ελληνικού μπάσκετ λοιπόν σε μία εκπομπή το 2015 είχε αποκαλύψει πως αυτός έστειλε τον Δημήτρη Διαμαντίδη στον Παναθηναϊκό. Την ίδια ώρα ανέφερε πως ο Διαμαντίδης τον είχε ρωτήσει που να πάει (στον Παναθηναϊκό ή στον Ολυμπιακό), ενώ προηγουμένως είχε ρίξει «άκυρο» στον Άρη

«Τον Διαμαντίδη τον έστειλα εγώ στον Παναθηναϊκό για να το ξέρετε», είχε πει στην αρχή και συνέχισε, «Είχα πει στον Άρη να πάρει τον Διαμαντίδη. "Αν θέλετε να πάρετε έναν παίκτη, αυτός είναι και σε αυτόν πάνω θα χτιστεί η ομάδα", τους είπα. Ο Άρης έδωσε στον Διαμαντίδη 650.000 και εκείνος απάντησε ότι προτιμάει να παίξει σε μια ομάδα της Euroleague για να αναπτυχθώ πιο εύκολα. 

Έπαιρνε 450.000 από τον Παναθηναϊκό και άλλα τόσα από τον Ολυμπιακό. Εγώ πάντα στέλνω τους παίκτες σε οργανωμένες ομάδες. Τον Τσαρτσαρή εγώ τον έστειλα στον Παναθηναϊκό. Ήμασταν το 2004 στο Μέτσοβο με την Εθνική και έρχεται με ρωτάει ο Διαμαντίδης, "κόουτς πού να πάω στον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό;" και του είπα πως θα του απαντήσω το επόμενο πρωί. 

Όταν ο Ιωαννίδης πέταξε on camera ένα μπουκάλι νερό στον Σιγάλα (vid)
ΜΠΑΣΚΕΤ

18:30 - 04.10.2023

Όταν ο Ιωαννίδης πέταξε on camera ένα μπουκάλι νερό στον Σιγάλα (vid)

Ένας από τους παίκτες που ήξεραν καλά τον Γιάννη Ιωαννίδη ήταν ο Γιώργος Σιγάλας. Το Sportal θυμάται το περιστατικό που ένα μπουκάλι έφυγε από το χέρι του «ξανθού» και προσγειώθηκε στο κεφάλι του παίκτη του.

Πήρα λοιπόν τηλέφωνο τον Γιώργο τον Σαλονίκη και του λέω ότι είναι ένα παιδί που μπορεί να αποτελέσει τη ραχοκοκαλιά της ομάδας. Τον ρωτάω αν θα ασχοληθεί, μου λέει όχι και του απαντάω πως θα πάει στον Παναθηναϊκό. Του λέω τότε του Διαμαντίδη πως είναι καλύτερος και να μην φοβάται, γιατί είναι συνεσταλμένο παιδί», ήταν τα λόγια του.