Στην Ελλάδα δεν τελειώνουν τα ματς, στην Ισπανία η Μπάρτσα σήκωσε την κούπα μέσα στη Μαδρίτη (vid)

Στην Ελλάδα δεν τελειώνουν τα ματς, στην Ισπανία η Μπάρτσα σήκωσε την κούπα μέσα στη Μαδρίτη (vid)

Aχιλλέας Μαυροδόντης 10:10 - 21.06.2023 / Ανανεώθηκε: 10:10 - 21.06.2023

Η Μπαρτσελόνα κατέκτησε το πρωτάθλημα στην ACB και η απονομή έγινε μέσα στην έδρα της Ρεάλ Μαδρίτης, χωρίς το παραμικρό παρατράγουδο, την ώρα που στην Ελλάδα ο τέταρτος τελικός δεν τελείωσε ποτέ.

Στην Ελλάδα οι τελικοί του μπάσκετ δεν τελείωσαν ποτέ, με μερικές δεκάδες οπαδών να καταστρέφουν το ΟΑΚΑ και να μην επιτρέπουν σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό να λύσουν τις διαφορές τους στο παρκέ. 

Τεράστιος αριθμός σπασμένων καθισμάτων, δεκάδες πυρσοί και καπνογόνα, αλλά και τεράστιες ζημιές στην γραμματεία, οι οποίες ήταν και ο λόγος για την οριστική διακοπή του τελικού, καθώς δεν υπήρχε δυνατότητα να συνεχιστεί το παιχνίδι χωρίς αυτόν τον εξοπλισμό. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε η Basket League της σεζόν 2022 - 2023, με τον Ολυμπιακό να γιορτάζει την κατάκτηση του πρωταθλήματος λίγα 24ωρα μετά, στο ΣΕΦ. 

Πάμε όμως στην άλλη άκρη της Ευρώπης και συγκεκριμένα στην Ισπανία. Εκεί, η Μπαρτσελόνα έδειξε την ανωτερότητά της απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης, φτάνοντας με 3-0 στην κατάκτηση του τίτλου στην ACB, η οποία πανηγυρίστηκε μέσα στην έδρα της Βασίλισσας

Μετά το τέλος του αγώνα, στο κέντρο του γηπέδου, στήθηκε μια εξέδρα, με τους Μίροτιτς και Χίγκινς να σηκώνουν στον ουρανό της Μαδρίτης το τρόπαιο για την Μπαρτσελόνα, με τους Μπλαουγκράνα να πανηγυρίζουν με τη ψυχή τους την μεγάλη αυτή επιτυχία. 

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, στην Ελλάδα είμαστε πολλά χρόνια μακριά από το να συμβεί κάτι τέτοιο. Να σηκώσει δηλαδή ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα μέσα στο ΟΑΚΑ ή ο Παναθηναϊκός μέσα στο ΣΕΦ, χωρίς να συμβεί το παραμικρό και η γιορτή να μην αμαυρωθεί από επεισόδια. 

Εξάλλου φέτος δεν ήταν η πρώτη φορά που ένας τελικός δεν τελείωσε ποτέ στο παρκέ, αλλά διεκόπη λόγω επεισοδίων. Την ίδια ώρα, στην Ισπανία είχαμε τις εικόνες που ακολουθούν...