Οι Ιταλοί θεωρούν δεδομένη την μετακίνηση του Μίροτιτς στο Μιλάνο

Νίκολα Μίροτιτς

Οι Ιταλοί θεωρούν δεδομένη την μετακίνηση του Μίροτιτς στο Μιλάνο

Γιώργος Γαβριλάκης 11:17 - 15.06.2023 / Ανανεώθηκε: 11:21 - 15.06.2023

H Μονακό ήταν η πρώτη που έσπευσε να... πλησιάσει τον Νίκολα Μίροτιτς όταν όλοι αντιλήφθηκαν πως δεν θα συνεχίσει στην Μπαρτσελόνα, αλλά παρά το προχωρημένο στάδιο των διαπραγματεύσεων από την Ιταλία προκύπτει εμπλοκή της Αρμάνι Μιλάνο, που την θεωρούν ως το μεγάλο φαβορί για την απόκτηση του 32χρονου φόργουορντ.

Ο Νίκολα Μίροτιτς διανύει τις τελευταίες του μέρες στη Βαρκελώνη. Βέβαια, αυτές είναι κρίσιμες καθώς την Παρασκευή (16/6) ξεκινούν οι τελικοί του ισπανικού πρωταθλήματος κόντρα στην πρώην ομάδα του 32χρονου φόργουορντ, Ρεάλ Μαδρίτης. Έχει δηλαδή μπροστά του τον μεγάλο στόχο της χρονιάς, που δεν είναι άλλος από το τρόπαιο της εγχώριας λίγκας, μιας και στην Ευρώπη δεν τα κατάφεραν -σε αντίθεση με τους Μαδριλένους, που κατέκτησαν την Euroleague νικώντας στον τελικό τον Ολυμπιακό

Η απόφαση της «Μπάρτσα» να περικόψει τον προϋπολογισμό της για τη νέα αγωνιστική σεζόν, οδηγεί τον Μίροτιτς στην έξοδο, καθώς δεν έχει σκοπό να ρίξει τις οικονομικές του απαιτήσεις. Επίσης, έχει συγκεντρώσει πάνω του το ενδιαφέρον των... πλούσιων ομάδων. Η Μονακό έχει ασχοληθεί έντονα μαζί του και θα συνεχίσει να το κάνει προσπαθώντας να τον πείσει να επιλέξει την ομάδα του Πριγκηπάτου, αλλά σύμφωνα με το Sportando «ο Νίκολα Μίροτιτς έχει συμφωνήσει με την Αρμάνι Μιλάνο». 

Αυτό είναι το νέο που προκύπτει από την Ιταλία, αλλά τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων της Μπαρτσελόνα και τότε ο Μαυροβούνιος με ισπανική υπηκοότητα, πρώην παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης, των Σικάγο Μπουλς, τον Νιου Ορλίνς Πέλικανς και των Μιλγουόκι Μπακς θα αποφασίσει για το μέλλον του. 

Πάντως, το μόνο σίγουρο είναι ότι μετά από τέσσερις σεζόν στην Μπαρτσελόνα, εκεί όπου επέλεξε να αγωνιστεί το 2019 όταν επέστρεψε από το ΝΒΑ, δεν θα υπάρξει... πέμπτη!