Ιτούδης: «Όταν σε προσλαμβάνει μια ομάδα έχει βλέψεις να πετύχεις και σε αυτή όσα στο παρελθόν» (vid)
i

Ο Δημήτρης Ιτούδης / © Intime

Ιτούδης: «Όταν σε προσλαμβάνει μια ομάδα έχει βλέψεις να πετύχεις και σε αυτή όσα στο παρελθόν» (vid)

19:55 - 08.12.2022

Αφιέρωμα στην Δημήτρη Ιτούδη έκανε η Euroleague, με αφορμή το νέο του project που δεν είναι άλλο από τη Φενέρμπαχτσε.

Ο Έλληνας κόουτς έχει αναλάβει να οδηγήσει τους Τούρκους ξανά στην κορυφή του ευρωπαϊκού μπάσκετ, όμως όπως ο ίδιος λέει δεν είναι ένα εύκολο εγχείρημα.

Ο προπονητής της Φενέρ δικαιολόγησε την πρόσληψή του, επισημαίνοντας ότι «όταν μια ομάδα προσλαμβάνει έναν κόουτς ή ένα παίτη, το κάνει βάσει των όσων έχει πετύχει στην καριέρα του και υπάρχουν βλέψεις να κάνει τα ίδια και στο νέο κεφάλαιο της καριέρας του».

Ο ίδιος μίλησε για τις πολλές αλλαγές στο ρόστερ του, αφού φέτος η Φενέρ απέκτησε επτά παίκτες, ενώ έφυγε ο αρχηγός της, Γιαν Βέσελι. 

«Δεν θα είναι εύκολη διαδικασία να γίνουν όλοι αυτοί οι παίκτες ομάδα. Πρέπει βήμα - βήμα να βρούμε τη χημεία μας», τόνισε μεταξύ άλλων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Έλληνας κόουτς πήρε φέτος την απόφαση να εγκαταλείψει την Μόσχα και την ΤΣΣΚΑ για χάρη της Φενέρμπαχτσε. Στη Ρωσία εργάστηκε από το 2014 και κατέκτησε το πρωτάθλημα της Euroleague δύο φορές με την «ομάδα του στρατού». Ωστόσο η απουσία της ρωσικής ομάδας από την Euroleague, ανάγκασε τον ίδιο και μερικούς πρωτοκλασάτους παίκτες της ΤΣΣΚΑ Μόσχας να αποχωρήσουν και να αναζητήσουν αλλού την τύχη τους, αφού εξαιτίας του πολέμου με την Ουκρανία, η λίγκα έχει απαγορεύσει στις ομάδες των Ρώσων να αγωνίζονται στη διοργάνωση. 

Τέλος, να σημειωθεί ότι ο Ιτούδης είναι και ο κόουτς της εθνικής μας ομάδας και θα την οδηγήσει στο Παγκόσμιο Κύπελλο του ερχόμενου καλοκαιριού.