Μένει μέχρι νεοτέρας ο Μέξας στον Ιωνικό
i

Κώστας Μέξας / © Intime

Μένει μέχρι νεοτέρας ο Μέξας στον Ιωνικό

Πάρης Τσελεπίδης • 13:01 - 13.12.2022 / Ανανεώθηκε: 11:28 - 23.06.2023

Η ήττα από τον Άρη έφερε τον Κώστα Μέξα σε δύσκολη θέση όσον αφορά την παραμονή του στη τεχνική ηγεσία του Ιωνικού Νικαίας.

Μετά από ένα δίμηνο παρουσίας του στην άκρη του πάγκου του Ιωνικού Νικαίας το μέλλον του Κώστα Μέξα φαίνεται δυσοίωνο μετά την ήττα από τον Άρη το απόγευμα της Κυριακής στην παράταση με 97-90. Μάλιστα ήδη σε μία πρώτη συζήτηση τέθηκε θέμα απομάκρυνσής του σύμφωνα με πληροφορίες του sportal.gr χωρίς ωστόσο να υπήρξε κάποια ενημέρωση στον Έλληνα τεχνικό.

Ο Μέξας είχε διαδεχτεί στις 12 του Οκτώβρη τον Άγγελο Τσίκληρα, που αποχώρησε παρά τη νίκη της πρεμιέρας επί του Κολοσσού για λόγους υγείας όπως ανέφερε η σχετική ανακοίνωση. Ο 46χρονος τεχνικός γνώριζε πολύ καλά από την πρώτη στιγμή που συμφωνούσε το δύσκολο έργο που τον περίμενε αλλά παρόλα αυτά αποδέχτηκε την πρόταση που του έγινε.

Η ήττα από τον Άρη όμως και κυρίως ο τρόπος που ήρθε αυτή είχε σαν αποτέλεσμα, σύμφωνα με πληροφορίες του Sportal, να φέρουνε σκέψεις στις τάξεις της διοίκησης της ΚΑΕ όσον αφορά το μέλλον του. Και πιο συγκεκριμένα για το αν θα πρέπει να παραμείνει ή όχι στη τεχνική ηγεσία της ομάδας μετά από 8 αγωνιστικές.

Στο διάστημα της παρουσίας του στον πάγκο του Ιωνικού ο Μέξας είχε ρεκόρ 1-7 με νίκη της εντός έδρας επί του Απόλλωνα Πατρών με ανατροπή στο τελευταίο δεκάλεπτο. Το παιχνίδι που η νίκη ήταν μονόδρομος και στο σύνολο των 7 ηττών αυτή που φάνηκε να «πληγώνει» περισσότερο τη διοίκηση της ΚΑΕ είναι η τελευταία. Αυτή από τον Άρη με την ομάδα της Νίκαιας να είχε προηγηθεί με 9 πόντους στο 38' και να ηττήθηκε στην παράταση.

Μία νίκη και ένα ροζ φύλλο αγώνα που θα διαμόρφωνε το ρεκόρ του Ιωνικού σε 3-6 αντί του υπάρχοντος 2-7 και θα έφερνε ηρεμία στη μίνι προετοιμασία ελέω της διακοπής για το All Star Game του προσεχούς Σαββατοκύριακου στο ΟΑΚΑ. Και πολύ περισσότερο εν όψει του εκτός έδρας παιχνιδιού που ακολούθεί μετά το πέρας της στο Λαύριο με την τοπική ομάδα.

Στη συζήτηση που έγινε το βράδυ της Κυριακής μετά το παιχνίδι με τον Άρη υπήρξανε δύο τάσεις. Μία του να αποτελέσει παρελθόν ο Μέξας και μία υπέρ της παραμονής του με δεδομένο ότι ήδη έχει υπάρξει μία αλλαγή προπονητή. Μάλιστα ήδη τέθηκε και όνομα όσον αφορά την επόμενη μέρα που ήταν αυτό του Κούρο Σεγκούρα. Του Ισπανού προπονητή του Ιωνικού κατά την περσινή χρονιά που παραμένει στην Αθήνα οικογενειακά λόγω της παρουσίας του γιου του στην εφηβική ομάδα του Ολυμπιακού.