ΚΑΕ ΑΕΚ: «Έκαψαν τη φανέλα του αδικοχαμένου Στεφάν στην Τούμπα. Ξεπέρασαν κάθε όριο»
i

Στεφάν Γέλοβατς

ΚΑΕ ΑΕΚ: «Έκαψαν τη φανέλα του αδικοχαμένου Στεφάν στην Τούμπα. Ξεπέρασαν κάθε όριο»

Sportal newsroom 12:14 - 22.02.2023 / Ανανεώθηκε: 12:15 - 22.02.2023

Η ΑΕΚ με ανακοίνωσή της στα social media της ομάδας κατέκρινε με οργή «τη σύληση και καύση φανέλας του αποβιώσαντος αθλητή Στεφάν Γέλοβατς» από οπαδούς του ΠΑΟΚ στο ποδοσφαιρικό ντέρμπι της περασμένης Κυριακής στη Τούμπα.

Η εικόνα της καύσης της φανέλας του αδικοχαμένου Στεφάν Γέλοβιτς στην Τούμπα, από οπαδούς του ΠΑΟΚ, προκάλεσε την οργή της ΚΑΕ ΑΕΚ. Οι «κιτρινόμαυροι» εκνευρίστηκαν και απογοητεύτηκαν από την πράξη. Μάλιστα, χαρακτηρίζουν ως όνειδος την απαράδεκτη κίνηση των Θεσσαλονικιών στο ντέρμπι της Κυριακής (19/2) απέναντι στη μνήμη ενός αθλητής της Ένωσης, ο οποίος στις 5 Δεκεμβρίου του 2021 -σε ηλικία 32 ετών- άφησε την τελευταία του πνοή, αφού λίγες μέρες νωρίτερα (14 Νοεμβρίου) είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο κατά τη διάρκεια της προπόνησης. 

«Το έμβλημά μας είναι η ψυχή μας», αναφέρει στο ξεκίνημα της η ανακοίνωση της ΚΑΕ. «Το ιεροσύλημα κατά συμβόλων συνιστά έτσι ή αλλιώς όνειδος για οιονδήποτε το επιχειρεί στο πλαίσιο ενός παραλογισμού, που δεν έχει σχέση με τον αθλητικό πολιτισμό, πολλώ δε μάλλον όταν αυτή η ανίερη πράξη έχει στόχο την ιστορική φανέλα των αξιών και των ιδανικών της Βυζαντινογέννητης Α.Ε.Κ. Η σύληση και η καύση (σύμφωνα με καταγγελίες οπαδών μας) φανέλας αποβιώσαντος αθλητή μας, του αδικοχαμένου αδελφού μας STEVAN, ξεπερνά, ωστόσο, κάθε όριο και δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε την οργή μας και την αγανάκτησή μας. Είμαστε βέβαιοι, ότι και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ διαφωνεί με τέτοιες πρακτικές, που δεν συνάδουν με την ιστορία του Συλλόγου».