Προτάθηκε ο Κάιλ Αλεξάντερ στον Ολυμπιακό

Aχιλλέας Μαυροδόντης 00:10 - 17.11.2023 / Ανανεώθηκε: 11:39 - 17.11.2023

Ο Κάιλ Αλεξάντερ είναι ανάμεσα στους παίκτες που προτάθηκαν στον Ολυμπιακό, όπως αποκαλύφθηκε στην εκπομπή Sportal Euroleague Show.

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να εξετάζει την αγορά, με τους Ερυθρόλευκους να αναζητούν έναν παίκτη που να μπορεί να δώσει λύσεις στους ψηλούς. Ένας από αυτούς θα μπορούσε να είναι και ο Κάιλ Αλεξάντερ.

Όπως αποκαλύφθηκε στην εκπομπή Sportal Euroleague Show, ο Καναδός, έχει προταθεί στον Ολυμπιακό και είναι μέσα στα ονόματα που εξετάζονται, με τους Ερυθρόλευκους όμως να μην έχουν ως πρώτη τους επιλογή τον εν λόγω παίκτη.

Η ομάδα του Πειραιά έχει στην κορυφή της λίστας τον Φιλίπ Πετρούσεφ, με τον Σέρβο όμως να δεσμεύεται με συμβόλαιο με τους Κινγκς. Βέβαια ακόμα δεν έχει αγωνιστεί με την ομάδα του Σακραμέντο, όμως οι προθέσεις τους για την ώρα, παραμένουν άγνωστες.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον Κάιλ Αλεξάντερ, ο Καναδός έκανε πέρσι το ντεμπούτο του στην Euroleague με τη Βαλένθια, σημειώνοντας 5.7 πόντους και 3.1 ριμπάουντ σε 27 συμμετοχές στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση με τις Νυχτερίδες.

Αυτή τη στιγμή δεσμεύεται με συμβόλαιο με την Χάποελ Τελ Αβίβ, όμως, όσο η κατάσταση στο Ισραήλ παραμένει έκρυθμη, το ενδεχόμενο αποχώρησής του δεν φαντάζει αδύνατο. Όπως και να έχει, περισσότερα για την μεταγραφή του Ολυμπιακού θα έχουμε τις επόμενες ημέρες, όπου και θα ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Ο Κάιλ Αλεξάντερ είναι Καναδός, 27 ετών, με ύψος 2.08 και αγωνίζεται και στις δύο θέσεις των ψηλών. Έχει περάσει (χωρίς να ακουμπήσει, καθώς έπαιξε 2 παιχνίδια μόλις) από τους Μαϊάμι Χιτ, ενώ έλαμψε στην Ισπανία, όπου αγωνίστηκε σε Φουενλαμπράδα και Βαλένθια.  Το καλοκαίρι μάλιστα ήταν διεθνής με την Εθνική Καναδά, όντας μέλος της ομάδας που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. 

Sportal Euroleague Show για το Ολυμπιακός - Ερυθρός Αστέρας και όλη τη δράση της Πέμπτης