Σοκαρισμένη η ΚΑΕ Ολυμπιακός με τις εικόνες βιβλικής καταστροφής: «Δύναμη και κουράγιο...»

ΣΕΦ

i

© Intime

Σοκαρισμένη η ΚΑΕ Ολυμπιακός με τις εικόνες βιβλικής καταστροφής: «Δύναμη και κουράγιο...»

Νίκος Καλαμπάκας 13:08 - 07.09.2023 / Ανανεώθηκε: 14:15 - 07.09.2023

Οι εικόνες βιβλικής καταστροφής από την κακοκαιρία Daniel που κάνουν τον γύρο της Ελλάδας κινητοποίησαν την ΚΑΕ Ολυμπιακός, η οποία εξέφρασε τη στήριξή της στους πληγέντες.

Στο έλεος της κακοκαιρίας Daniel βρίσκεται η χώρα μας τις τελευταίες δύο μέρες. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα έχουν προκαλέσει πλήθος καταστροφών σε πολλούς Νομούς της Ελλάδας και οι εικόνες που έρχονται στις οθόνες μας είναι τουλάχιστον απογοητευτικές. Η χώρα έχει βυθιστεί στο νερό, ενώ πολλά χωριά της επαρχίας έχουν βουλιάξει, με τους κατοίκους να ανεβαίνουν ακόμα και στις ταράτσες των σπιτιών τους προκειμένου να σωθούν από τις συνθήκες που δημιούργησαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα. 

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός που συχνά πυκνά δείχνει το κοινωνικό της πρόσωπο, δεν θα μπορούσε να μην πάρει θέση για τα όσα αφήνει πίσω του ο καιρός. Με μήνυμά της στα social media η ομάδα του Πειραιά εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στους συγγενείς των θυμάτων της κακοκαιρίας, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: 

«Είμαστε σοκαρισμένοι από τις εικόνες βιβλικής καταστροφής στην χώρα μας λόγω της κακοκαιρίας Daniel. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στα θύματα και στους συγγενείς τους και ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο σε όλους όσοι έχουν πληγεί. Η σκέψη μας και οι προσευχές μας είναι και σε όσους βρίσκονται αυτή σε κίνδυνο και περιμένουν βοήθεια».

Ολική είναι η καταστροφή στην περιοχή της Καρδίτσας, αφού τα χωριά Παλαμάς, Βλοχός, Κουτσόχερο και Ριζοβούνι έχουν «πνιγεί» από τους τόνους νερού που έχει φέρει η κακοκαιρία Daniel που «σφυροκοπά» τη χώρα τα τελευταία 24ωρα. 

Πολλοί άνθρωποι ανέβηκαν στις ταράτσες των σπιτιών τους προκειμένου να προστατευτούν από τις πλημμύρες, ενώ χθες, Τετάρτη 6/9 ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στην περιοχή Ελληνόπυργος Καρδίτσας. Ο 82χρονος είχε προσπαθήσει να κρατηθεί από ένα όχημα όμως παρασύρθηκε μαζί με αυτό από τα ορμητικά νερά λόγω της κακοκαιρίας, με αποτέλεσμα οι δικοί του να τον εντοπίσουν κάποιες εκατοντάδες μέτρα μακριά από το σπίτι του και να χρειαστεί η συμβολή της πυροσβεστικής προκειμένου να απεγκλωβιστεί από το αυτοκίνητο που τον παρέσυρε.