'Ετσι ψηφίστηκε MVP της ισπανικής λίγκας ο Καμπάτσο

Φακούντο Καμπάτσο

'Ετσι ψηφίστηκε MVP της ισπανικής λίγκας ο Καμπάτσο

Νίκος Καλαμπάκας 17:18 - 15.05.2024 / Ανανεώθηκε: 08:30 - 29.05.2024

Ο Φακούντο Καμπάτσο αναδείχθηκε MVP της Liga Endessa σε μια ψηφοφορία για όλους. Διαβάστε στο Sportal πως προέκυψε ο κορυφαίος του ισπανικού πρωταθλήματος!

Πολυτιμότερος παίκτης του ισπανικού πρωταθλήματος αναδείχηκε ο γκαρντ της Ρεάλ Μαδρίτης, Φακούντο Καμπάτσο.

Ο αθλητής από την Αργεντινή, είχε λάβει τον τίτλο του MVP και στο Κύπελλο Ισπανίας, ενώ είχε αναδειχθεί και κορυφαίος στο Super Cup.

Η ψηφοφορία για τον MVP του πρωταθλήματος έγινε από τους παίκτες, τους προπονητές, τα ΜΜΕ και τους φιλάθλους του μπάσκετ στην Ισπανία.

Ο Αργεντινός πόιντ γκαρντ ολοκληρώνει έτσι μια λαμπρή σεζόν, στην οποία συνδυάζει τον MVP της Endesa League με αυτούς που κατακτήθηκαν στο Endesa Super Cup και το Copa del Rey.

Με αυτόν τον τρόπο, διευρύνει το ατομικό του ρεκόρ, στο οποίο είχε ήδη τρεις τίτλους MVP του Super Cup (2019, 2020 και 2023), έναν MVP Τελικών Ισπανίας (2019) και δύο διακρίσεις Κυπέλλου Ισπανίας (2020 και 2024).

Ο πόιντ γκαρντ από την Κόρδοβα έχει μέσο όρο 16,4 σε PIR (αξιολόγηση δείκτη απόδοσης) ανά παιχνίδι, ο οποίος αναλύεται σε 11,4 πόντους, 5,5 ασίστ, 2,3 ριμπάουντ και 1,5 κλεψίματα.

Στην τελική ψηφοφορία, ο Καμπάτσο ξεπέρασε τον δεύτερο παίκτη με τις περισσότερες ψήφους, τον σέντερ της Μάλαγα, Ντίλαν Οσετκόφσκι (66 ψήφοι).

Σε μια εξαιρετικά κοντινή σε ψήφους διαδικασία, ο Καμπάτσο ήταν ο αγαπημένος των προπονητών και ήρθε δεύτερος μεταξύ των παικτών και των μέσων ενημέρωσης. Από την πλευρά του, ο παίκτης της Μάλαγα ψηφίστηκε κυρίως από τους οπαδούς. Ο Μάρκους Χάουαρντ της Μπασκόνια προτιμήθηκε από τα ΜΜΕ και ο Γκιόργκι Σερμαντίνι της Τενερίφης ήταν ο αγαπημένος των παικτών.