Καμπάτσο: «Η Ρεάλ έχει περιθώρια βελτίωσης, όσο λιγότερο σκεφτόμαστε το σερί νικών, τόσο το καλύτερο»

Φακούντο Καμπάτσο

Καμπάτσο: «Η Ρεάλ έχει περιθώρια βελτίωσης, όσο λιγότερο σκεφτόμαστε το σερί νικών, τόσο το καλύτερο»

Χρήστος Τσάλτας 09:59 - 12.11.2023 / Ανανεώθηκε: 10:01 - 12.11.2023

Η Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται με το πόδι στο γκάζι στη φετινή σεζόν και ο Φακούντο Καμπάτσο ξεκαθάρισε πως το σερί δεν παίζει κάποιο ρόλο, καθώς θα πρέπει άπαντες να το σκέφτονται όσο λιγότερο γίνεται.

Η εκκίνηση της Ρεάλ Μαδρίτης στη σεζόν είναι άκρως εντυπωσιακή. Οι Μαδριλένοι μετρούν 16 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, από το ξεκίνημα της σεζόν έως και σήμερα, έχοντας εδραιωθεί στην κορυφή σε Liga Endesa και Euroleague.

O ιθύνων νους πίσω από την πρώιμη επιτυχία της ομάδας του Τσους Ματέο είναι ο Φακούντο Καμπάτσο. Ο Αργεντινός πλέι μέικερ είναι ο παίκτης που δίνει το τόνο στους συμπαίκτες του, έχοντας κερδίσει τον σεβασμό αλλά και την αναγνώρισή τους. Χαρακτηριστική μάλιστα είναι μια κίνηση με πρωταγωνιστές αυτόν και τον Ντζανάν Μούσα, στο παιχνίδι της Ρεάλ Μαδρίτης κόντρα στην Βίρτους Μπολόνια.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα ο Βόσνιος φόργουορντ πήγε προς το μέρος του συμπαίκτη του, τον αγκάλιασε και τον φίλησε στο κεφάλι, δείχνοντας με τον τρόπο του την εκτίμησή του για την παρουσία του εντός και εκτός παρκέ.

Ντζανάν Μούσα - Φακούντο Καμπάτσο

Αυτό το κομμάτι είναι σημαντικό για την Ρεάλ, η οποία δίνει έμφαση στην χημεία, ιδίως σε αυτή τη φάση της σεζόν. Με τον Καμπάτσο να είναι κομβικός ώστε όλα τα κομμάτια να βρεθούν στη σωστή θέση.

«Ακόμα μαθαίνουμε πώς να παίζουμε ο ένας με τον άλο. Κάνουμε πολλές φορές λάθη τα οποία τα διορθώνουμε και προχωράμε. Η ομάδα έχει περιθώρια βελτίωσης. Μπορούμε να παίξουμε καλύτερο μπάσκετ. Πρέπει να είμαστε απαιτητικοί με το παιχνίδι μας, να μην συμβιβαζόμαστε με αυτό που κάνουμε», εξήγησε ο Αργεντινός πλέι μέικερ, που στάθηκε στο σερί της ομάδας του από το ξεκίνημα της σεζόν έως και σήμερα.

«Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσουμε ένα τόσο μεγάλο σερί νικών είναι να γυρίσουμε σελίδα. Το πνευματικό κομμάτι παίζει μεγάλο ρόλο για τη δυναμική της ομάδας. Όσο λιγότερο σκεφτόμαστε το σερί, τόσο το καλύτερο», ήταν τα λόγια του.