Παπανικολόπουλος: «Μπήκαμε νωθρά και επιτεθήκαμε βιαστικά στο πρώτο ημίχρονο» - Τι είπε για τα playouts
i

©InTime

Παπανικολόπουλος: «Μπήκαμε νωθρά και επιτεθήκαμε βιαστικά στο πρώτο ημίχρονο» - Τι είπε για τα playouts

Γιάννης Πάλλας 23:49 - 08.04.2024 / Ανανεώθηκε: 23:52 - 08.04.2024

Ο προπονητής της Καρδίτσας Νίκος Παπανικολόπουλος αναφέρθηκε στο άσχημο πρώτο ημίχρονο, αλλά και στη διαδικασία των playouts

Η Καρδίτσα προσπάθησε να αντιδράσει στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά κάποιες λάθος επιλογές σε δυο-τρεις κατοχές δεν επέτρεψαν να μείνει μέσα στη διεκδίκηση της νίκης με το Μαρούσι στο κλειστό του Αγίου Θωμά, σύμφωνα με τον προπονητή της ομάδας Νίκο Παπανικολόπουλο.

Μάλιστα, ο τεχνικός των Θεσσαλών σχολίασε και την διαδικασία των playouts, θεωρώντας ότι έχει αστοχίες που απαιτούν βελτίωση στο κομμάτι του προγραμματισμού.

«Συγχαρητήρια στο Μαρούσι και το φίλο μου Νίκο Βετούλα, άξιζαν τη νίκη 100% και γενικά η εικόνα τους είναι πολύ καλή φέτος από την αρχή ως το τέλος του πρωταθλήματος. Βλέπω και όταν χάνουν όπως στο τελευταίο παιχνίδι τους χάνουν πολύ δύσκολα» ήταν το πρώτο σχόλιο του προπονητή της Καρδίτσας.

«Εμείς μπήκαμε νωθρά στο παιχνίδι και δώσαμε τον ρυθμό του παιχνιδιού καθαρά στο Μαρούσι. Είναι κάτι που το επισημάναμε, ξέραμε ότι πιέζουν πολύ με τα γκαρντ. Εμείς επιτεθήκαμε πολύ βιαστικά στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο μέρος, ήμασταν πιο συμπαγείς στην άμυνα, αλλά όταν το σκορ ήταν 76-71 είχαμε 2-3 λάθος κατοχές που αν τις είχαμε διαχειριστεί σωστά θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε το παιχνίδι μέχρι το τέλος» συνέχισε.

Και πρόσθεσε: «Επίσης το Μαρούσι πήρε πάρα πολλά πράγματα από αρκετούς παίκτες που έβαλε δύσκολα σουτ, με τον Γιαννόπουλο, τον Στασινό, τον Μπρίσκοου και τον Ιορδάνου, σε μικρό χρονικό διάστημα που στο ρυθμό του παιχνιδιού ήταν πολύ σημαντικά. Συγχαρητήρια στο Μαρούσι, εμείς κάναμε την προσπάθεια μας, στόχος πλέον είναι το επόμενο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ».

Όσο για τα playouts που εφαρμόζονται για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα, ο Νίκος Παπανικολόπουλος, είπε: «Είναι μια θετική διαδικασία, πρωτόγνωρη. Θα θέλαμε όμως να ξέρουμε όλο το πρόγραμμα από την αρχή, γιατί έχουν αλλάξει δυο-τρία πράγματα. Σε επίπεδο προπονητών προσπαθούμε να οργανώσουμε κάτι. Στην αρχή είχαμε στο μυαλό μας ότι θα είναι συνεχόμενα τα παιχνίδια Σάββατο, Τετάρτη, Σάββατο.

Μετά είπαν ότι θα είναι κάθε αγωνιστική σαν δεύτερος γύρος. Θα πρέπει να έχουμε έναν προγραμματισμό γι’ αυτό. Μαθαίνουμε τη διαδικασία κάθε Δευτέρα που ανακοινώνεται το πρόγραμμα. Νομίζω ότι αυτό είναι μια αστοχία που θα πρέπει να διορθωθεί».

Και κατέληξε: «Αδικεί τα playouts η βαθμολογική κατάσταση του Απόλλωνα. Έμεινε πίσω βαθμολογικά και ξεκαθάρισε η διαδικασία. Αν οι ομάδες ήταν πιο κοντά θα είχε σίγουρα ένα έξτρα ενδιαφέρον. Το κρταάμε, προχωράμε απλά θέλει βελτίωση ο προγραμματισμός».