Εύκολο απόγευμα για τον Προμηθέα στην Καρδίτσα
i

© Intime

Εύκολο απόγευμα για τον Προμηθέα στην Καρδίτσα

Sportal newsroom 18:49 - 30.12.2022 / Ανανεώθηκε: 20:25 - 30.12.2022

Την τέταρτή του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα πήρε ο Προμηθέας που πέρασε από την έδρα της Καρδίτσας με σκορ 68-81.

Η ομάδα της Πάτρας έχοντας κορυφαίους του Κακλαμανάκη και Μουράτο που σημείωσαν από 14 και 15 πόντους αντίστοιχα  δεν δυσκολεύτηκε απέναντι στη νεοφώτιστη Καρδίτσα η οποία αποχαιρέτησε το 2022 όντας ουραγός στη βαθμολογία με μια νίκη και 9 ήττες. 

Η εξέλιξη του αγώνα:

Οι γηπεδούχοι βρίσκονταν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας πριν το ματς, οπότε το κίνητρό τους ήταν μεγάλο και λίγες μέρες μετά το παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό, η Καρδίτσα επεδίωξε να πάρει τους δύο βαθμούς από τον Προμηθέα που ήταν στην 9η θέση της κατάταξης.

Δυνατές μονομαχίες περιελάμβανε η πρώτη περίοδος. Οι δύο ομάδες βρίσκονταν κοντά στο σκορ, όμως στο τελευταίο τρίλεπτο οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ξεφύγουν με 7 πόντους (10-17). Η Καρδίτσα ωστόσο έκανε μια μίνι αντεπίθεση και τελικά η περίοδος έκλεισε με σκορ 15-19.

Ένα 5-0 στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου έφερε την Καρδίτσα σε θέση οδηγού (20-19). Οι γηπεδούχοι δεν έμειναν εκεί, πήραν διαφορά επτά πόντων (28-21) με τους Αγραβάνη και Γκουζέλη να τραβάνε το... κουπί στην επίθεση, όμως ο Προμηθέας επέστρεψε και με τον Κακλαμανάκη να αναλαμβάνει δράση, μείωσε πριν τη λήξη του ημιχρόνου στους δύο πόντους (37-35).

Η τρίτη περίοδος ήταν υπόθεση του Προμηθέα. Οι Πατρινοί πάτησαν γκάζι και πήραν γρήγορα διαφορά έξι πόντων (37-43) με τους Κάουαν και Κακλαμανάκη να αναλαμβάνουν το επιθετικό κομμάτι. Η Καρδίτσα φαινόταν ανήμπορη να ακολουθήσει τον Προμηθέα και όσο περνούσε ο χρόνος η διαφορά μεγάλωνε και έφτασε μέχρι και τους 9 πόντους στο τέλος της περιόδου (47-56).

Στην τελευταία περίοδο το σκηνικό δεν άλλαξε. Η Καρδίτσα προσπάθησε να μπει στον αγώνα και μείωσε στους 6 (55-61), όμως οι Πατρινοί δεν έδειξαν διάθεση να κατεβάσουν ταχύτητα και γρήγορα ανέβασαν τη διαφορά στους 11 (59-70), βάζοντας τέλος στα όνειρα των γηπεδούχων. To τελικό 

MVP: Δημήτρης Κακλαμανάκης

Ο σέντερ των φιλοξενούμενων κυριάρχησε κάτω από τα καλάθια και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του αγώνα. Ο Κακλαμανάκης ήταν ο άνθρωπος που έδινε σιγουριά στους Πατρινούς, αφού και σκόραρε αλλά και περιόρισε τους Καρδιτσιώτες όποτε επιχειρούσαν να παίξουν κοντά στο καλάθι.

Τα δεκάλεπτα: 15-19, 37-35, 47-56, 63-81