Ο Ναν «υποκλίθηκε» στον Χέιζ-Ντέιβις για την 50άρα: «Το έκανε να μοιάζει εύκολο»

Κέντρικ Ναν

Ο Ναν «υποκλίθηκε» στον Χέιζ-Ντέιβις για την 50άρα: «Το έκανε να μοιάζει εύκολο»

Χρήστος Τσάλτας 12:37 - 18.04.2024

Ο Νάιτζελ Χέιζ-Ντέιβις είναι ο παίκτης που κατέχει το ρεκόρ πόντων σε έναν αγώνα στην Euroleague και ο Κέντρικ Ναν τον αποθέωσε για την επίδοση αυτή.

Το παιχνίδι της Φενέρμπαχτσε με την Άλμπα Βερολίνου είχε ιστορική σημασία. Αυτό γιατί ο Νάιτζελ Χέιζ-Ντέιβις έγραψε χρυσή σελίδα στα βιβλία της διοργάνωσης με μια μεγαλειώδη εμφάνιση. Μια εμφάνιση που ήρθε να πιστοποιήσει την εκπληκτική φετινή σεζόν που διανύει, όντας ένας από τους καλύτερους και πιο επιδραστικούς φόργουορντ της διοργάνωσης.

Απέναντι στην ομάδα του Βερολίνου ο Αμερικανός φόργουορντ σταμάτησε στους 50 πόντους, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία της λίγκας. Αυτό γιατί «έσπασε» το προηγούμενο ρεκόρ, που κατείχε ο Σέιν Λάρκιν με 49 πόντους, ως παίκτης της Αναντολού Εφές.

Στο πλαίσιο αυτό και λίγο πριν μπει η Euroleague στην πιο ενδιαφέρουσα εκδοχή της, τα playoffs, η διοργανώτρια αρχή μίλησε με αστέρες της λίγκας για την επίδοση του άσου της Φενέρμπαχτσε. Ανάμεσα σε αυτούς και ο Κέντρικ Ναν, με τον χαρισματικό σκόρερ του Παναθηναϊκού AKTOR να τονίζει πόσο εύκολο έκανε να μοιάζει αυτό το επίτευγμα, την ώρα που έκανε αντιπαραβολή με αντίστοιχη επίδοση στο ΝΒΑ.

«Είναι σκληρό. Πολύ σκληρό. Το έκανε να μοιάζει εύκολο. Και θα μπορούσες να το κάνεις αυτό με πολλά τρίποντα. Που σημαίνει πως αξίζει συγχαρητήρια ο Νάιτζερ για αυτό. Ήταν μεγάλη στιγμή», ήταν η αρχική τοποθέτηση του Αμερικανού γκαρντ, ο οποίος έβαλε την επίδοση αυτή σε αναλογία με αντίστοιχη επίδοση στο ΝΒΑ.

«Πιθανότατα τουλάχιστον 60. Αναμφίβολα θα είχε αρκετά αμαρκάριστα λέι απ μαζί με τρίποντα. Θα έβαζε περισσότερους», ήταν τα λόγια του.