Πάντερ στην εθνική Σερβίας; Ο Πέσιτς έδωσε την απάντηση!

Κέβιν Πάντερ

Πάντερ στην εθνική Σερβίας; Ο Πέσιτς έδωσε την απάντηση!

Χρήστος Τσάλτας 20:04 - 19.02.2024 / Ανανεώθηκε: 20:06 - 19.02.2024

Την ώρα που το όνομα του Κέβιν Πάντερ παραμένει στην επικαιρότητα, για την εθνική ομάδα της Σερβίας, ο Σβέτισλαβ Πέσιτς πήρε ξεκάθαρη θέση, βάζοντας τα πράγματα σε συγκεκριμένη βάση.

Τα τελευταία χρόνια ο Κέβιν Πάντερ έχει καταφέρει να κλέψει την παράσταση με τη φανέλα της Παρτίζαν, όντας αρχηγός και ηγέτης της ομάδας του Βελιγραδίου. Ο Αμερικανός γκαρντ έχει εδραιωθεί στην ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, με την κουβέντα για το εάν θα είχε θέση στην εθνική ομάδα της Σερβίας να έχει ανοίξει.

Αυτή την κουβέντα έχει συντηρήσει και ο εκρηκτικός γκαρντ, που έχει εκφραστεί με θετικό τρόπο στο ενδεχόμενο κλήσης από την εθνική ομάδα, αλλά και στο να πάρει σερβικό διαβατήριο.

Υπολόγιζε όμως χωρίς τον Σβέτισλαβ Πέσιτς, που σε όλη τη διάρκεια της θητείας του στην εθνική ομάδα της χώρας δεν έχει δείξει διάθεση να δώσει θέση νατουραλιζέ, ποντάροντας στο εγχώριο ταλέντο. Κάτι που συνεχίζει να κάνει και τώρα, ξεκαθαρίζοντας το τοπίο γύρω από τον «πάνθηρα».

«Όλες οι χώρες από την πρώην Γιουγκοσλαβία παίζουν για χρόνια με ξένους στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα. Η Ισπανία, η Ελλάδα, η Τουρκία έχουν έναν ξένο. Θέλουν έναν αναπληρωματικοί. Θα είναι δύσκολο για εμάς, όσο είμαι εγώ προπονητής, όχι γιατί δεν το θέλω, αλλά γιατί σε αυτή τη θέση δεν βλέπω ποιος θα μπορούσε να συνεισφέρει περισσότερο από τους παίκτες μας.

Νομίζω ότι ειδικά στην περίπτωση του Πάντερ, εάν τον καλούσα, τότε θα έπρεπε να έχω και κάποιον από τον Ερυθρό Αστέρα, γιατί τα κοιτάμε όλα κατά περίπτωση και θα ήταν και από τις δύο ομάδες. Αυτό δεν επιτρέπεται σύμφωνα με τους κανόνες της FIBA. Οτιδήποτε μπορεί να συμβεί», ήταν τα λόγια του Πέσιτς, που με την στάση του φρόντισε να βάλει φρένο στο ενδεχόμενο παρουσίας του Αμερικανού γκαρντ στην εθνική ομάδα της Σερβίας.