Οι Καβαλίερς έκαναν την μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία των Game 7 και ετοιμάζονται για Σέλτικς
i

@Photo by Jason Miller/Getty Images

Οι Καβαλίερς έκαναν την μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία των Game 7 και ετοιμάζονται για Σέλτικς

Χρήστος Τσάλτας 08:39 - 06.05.2024 / Ανανεώθηκε: 08:20 - 19.05.2024

Παρ' ότι βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τους Ορλάντο Μάτζικ, οι Κλίβελαντ Καβαλίερς πήραν αυτό που ήθελαν στο φινάλε, χάρη σε μια ανατροπή επικών διαστάσεων.

Στο πρώτο ημίχρονο τίποτα δεν πήγαινε όπως το είχε σχεδιάσει ο Τζέι Μπι Μπίκερσταφ. Η απουσία του Τζάρετ Άλεν, με πρόβλημα στα πλευρά είχε γίνει κάτι παραπάνω από εμφανής, με τον Ντόνοβαν Μίτσελ να προσπαθεί μόνος να κρατήσει τους Κλίβελαντ Καβαλίερς μέσα στο παιχνίδι.

Οι Ορλάντο Μάτζικ είχαν τον έλεγχο στο πρώτο ημίχρονο, κάτι που φάνηκε από την κυριαρχία του Πάολο Μπανκέρο (24 πόντοι και 6 ριμπάουντ) στο διάστημα αυτό, αλλά και από την διαφορά που είχαν καταφέρει να χτίσουν. Μάλιστα λίγο μετά τα μέσα της δεύτερης περιόδου η ομάδα της Φλόριντα βρέθηκε στο +18 (31-49), ελέγχοντας απόλυτα το παιχνίδι.

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα άλλαξε όμως, με τον Μίτσελ να πατάει το γκάζι, τον Έβαν Μόμπλεϊ να αποτελεί στήριγμα και τον Κάρις ΛεΒέρτ να είναι ο x-factor της ομάδας του Οχάιο. Κάπως έτσι όχι μόνο μαζεύτηκε η διαφορά, αλλά ήρθε και η ολική ανατροπή, με τους Καβς να «τσεκάρουν» το εισιτήριο για τα ημιτελικά της Ανατολής.

Η ανατροπή από το -18 μάλιστα αποτελεί τη μεγαλύτερη στην ιστορία των Game 7 των playoffs του ΝΒΑ και αναμφίβολα δείχνει πως σε όποια κατάσταση κι αν είναι οι «ιππότες», οι παίκτες του Τζόε Μαζούλα δεν θα πρέπει να τους υποτιμήσουν στα παιχνίδια που έρχονται. Διότι οι Καβαλίερς έδειξαν χαρακτήρα εκεί που όλα ήταν εναντίον τους.