Έκανε τη ζωή του δύσκολη ο Κολοσσός όμως γλίτωσε το... κάζο!

Κολοσσός Ρόδου

i

©Intime

Έκανε τη ζωή του δύσκολη ο Κολοσσός όμως γλίτωσε το... κάζο!

Νίκος Καλαμπάκας 19:07 - 24.03.2024 / Ανανεώθηκε: 19:18 - 24.03.2024

Ο Κολοσσός επικράτησε εντός έδρας του Αμαρουσίου με σκορ 89-85 και έμεινε ζωντανός στη μάχη της εξάδας!

Ζωντανός στη μάχη της εξάδας παρέμεινε ο Κολοσσός που στην έδρα του έκανε τα εύκολα δύσκολα κόντρα στο Μαρούσι, όμως τελικά επικράτησε με 89-85.

Η ομάδα της Ρόδου ήθελε τη νίκη προκειμένου να διατηρηθεί ζωντανή στη μάχη της εξάδας και το έδειξε με το... καλημέρα! Οι νησιώτες ήταν φοβεροί σε άμυνα και επίθεση, καθήλωσαν το Μαρούσι και έκλεισαν το δεκάλεπτο στο + 16 (23-7), δείχνοντας τα... δόντια της από νωρίς!

Το Μαρούσι πάντως δεν έκατσε σε ρόλο θεατή και ανεβάζοντας την απόδοσή του στο δεύτερο δεκάλεπτο μπορεί να μην ροκάνισε αρκετά τη διαφορά, όμως έδειξε ότι ξεπέρασε γρήγορα το αρχικό σοκ! Στο ημίχρονο το σκορ ήταν 44-28 και οι νησιώτες έδειχναν να ελέγχουν το παιχνίδι, όμως δεν ήταν όσο άνετοι ήταν στην πρώτη περίοδο!

Ανάλογο το σκηνικό και στο 3ο δεκάλεπτο, με τις δύο ομάδες να βαδίζουν στο σκοράρισμα χέρι - χέρι και να χαρίζουν στο κοινό ένα ματς με μεγάλη ένταση. Στο 30' ο πίνακας του σκορ έδειχνε 68- 51 και η νίκη έγερνε ξεκάθαρα προς την ομάδα του νησιού των ιπποτών που στην τελευταία... στροφή του αγώνα απλά έπρεπε να διαχειριστεί τα συναισθήματά της για να φτάσει στη νίκη.

Αυτο ωστόσο δεν έγινε, αφού οι παίκτες του Σεγούρα χαλάρωσαν επικίνδυνα κι έδωσαν το δικαίωμα στο Μαρούσι να πιστέψει ότι μπορούσε να πάρει τη νίκη. Τρία λεπτά πριν τη λήξη η διαφορά κατέβηκε στο -3 (78-75 ) και η Ρόδος πήρε... φωτιά, αφού οι γηπεδούχοι έδειχναν να μην πατάνε καλά στα πόδια τους κι έδωσαν δικαιώματα.

Ο Πόλι με δύο βολές πήγε το σκορ στο 80-75, ο Χιλ με τρίποντο μείωσε στους 2 (80-78), όμως ο Μπίλις απάντησε με το ίδιο... νόμισμα και έδωσε ξανά διαφορά 5 πόντων στους γηπεδούχους (83-78). Ο Γκουντλοκ με τρεις βολές ανέβασε το σκορ στο 88-80 και κάπου εκεί ο αγώνας κρίθηκε υπέρ των γηπεδούχων, αφού η ομάδα των βορείων προαστίων δεν είχε άλλο χρόνο για την ανατροπή. Το τελικό 89-85 δίνει στον Κολοσσό το δικαίωμα να ονειρεύεται την 5η θέση, κάτι που θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα του ΠΑΟΚ με την Καρδίτσα. Για να τερματίσει έκτο, πρέπει ο δικέφαλος του βορρά να ηττηθεί στην Πυλαία.

Τα δεκάλεπτα: 43-27, 44-29, 68-52, 89-85