Ο Χίγκινς και οι πιθανότητες να τον δούμε στην Ελλάδα

Κόρι Χίγκινς

Ο Χίγκινς και οι πιθανότητες να τον δούμε στην Ελλάδα

Χρήστος Τσάλτας 21:19 - 18.07.2023 / Ανανεώθηκε: 21:38 - 18.07.2023

Ο Κόρι Χίγκινς βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου από την Μπαρτσελόνα και το Sportal καταγράφει τα δεδομένα της υπόθεσής του και το κατά πόσο θα μπορούσε να αποτελέσει ελκυστική περίπτωση για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

Το όνομα του Κόρι Χίγκινς βγαίνει ξανά στην επιφάνεια αυτό το καλοκαίρι. Ο 34χρονος γκαρντ παρά τις αναποδιές των τελευταίων ετών με την Μπαρτσελόνα, ωστόσο η ποιότητά του δεν αμφισβητείται, όπως και η κλάση του. Την τελευταία δεκαετία άλλωστε είναι σταθερά στους κορυφαίους σκόρερ της Ευρωλίγκα, αλλά και παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με την παρουσία του στο παρκέ.

Τα πράγματα στην Μπαρτσελόνα δεν εξελίχθηκαν ωστόσο όπως τα περίμενε τόσο ο παίκτης, όσο και η ομάδα. Διότι οι «Μπλαουγκράνα» έκαναν μεγάλη επένδυση για χάρη του Αμερικανού άσου, όμως τα πράγματα δεν κύλησαν ομαλά. Κάτι οι ατυχίες, κάτι οι τραυματισμοί, έκαναν τα πράγματα πολύ δύσκολα, βάζοντας μπελάδες στους Καταλανούς.

Πλέον η Μπαρτσελόνα προσπαθεί να «ξεφορτωθεί» το βαρύ συμβόλαιό του, στο πλαίσιο περικοπών που έχουν κηρυχθεί από την διοίκηση με το φινάλε της σεζόν 2022-23. Για το λόγο αυτό άλλωστε ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους είδε την πόρτα της εξόδου, ενώ και ο Νίκολα Μίροτιτς αναμένεται να αποτελέσει και τυπικά παρελθόν άμεσα. Το ρόστερ άλλωστε αναμένεται να μειωθεί από τα 44 εκατ. στα 27-30, σε μια προσπάθεια εξορθολογισμού του μπάτζετ.

Τα δεδομένα αυτά έχουν επηρεάσει και την παρουσία του Χίγκινς, που αναμένεται να αποχωρήσει από την Βαρκελώνη. Σε μια εξέλιξη που έχει σημάνει... συναγερμό στην Ευρώπη. Διότι δεν είναι λίγες οι ομάδες της Euroleague που θα έβαζαν το χέρι στην τσέπη για να κάνουν δικό τους έναν παίκτη με την ποιότητα του Χίγκινς.

Ήδη οι πρώτες δύο ομάδες που έχουν μπει στον «χορό» για την απόκτησή του είναι η Παρτίζαν και ο Ερυθρός Αστέρας. Οι δύο ομάδες του Βελιγραδίου έχουν κινηθεί πολύ δυναμικά στο μεταγραφικό παζάρι, ιδίως οι «ερυθρόλευκοι» και δείχνουν τη διάθεση να ενισχυθούν ακόμα περισσότερο σε όλα τα επίπεδα.

Το μεγάλο ερώτημα όμως είναι άλλο. Κατά πόσο θα ήταν σε θέση ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός να κινηθούν για την απόκτηση του Αμερικανού γκαρντ;

Θεωρητικά και δίχως να υπάρχει ξεκάθαρο τοπίο στην παρούσα φάση, ο Χίγκινς είναι ένας παίκτης που ψάχνουν για ενίσχυση τόσο οι «ερυθρόλευκοι», όσο και οι «πράσινοι». Παίκτης με έφεση στο σκοράρισμα, που έχει την ατομική πρωτοβουλία και μπορεί να απειλήσει από κάθε θέση, τόσο με drive, όσο και με σουτ μέσης απόστασης.

Κόρι Χίγκινς

Η γκάμα κινήσεων στο επιθετικό κομμάτι είναι πολύ μεγάλη και ιδίως για τον Ολυμπιακό, που ψάχνει έναν παίκτη στη θέση «2», που θα κάνει τη διαφορά η περίπτωση Χίγκινς μοιάζει δελεαστική. Αλλά και για τον Παναθηναϊκό, που θέλει να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την περιφερεαική γραμμή του, δίπλα σε Σλούκα, Βιλντόζα, Γκραντ, Γκάι, Μωραϊτη, ο 34χρονος άσος μοιάζει μια επιλογή που κάλλιστα θα μπορούσε να «εκτοξεύσει» το ρόστερ.

Για την ώρα η κατάσταση παραμένει θολή γύρω από το μέλλον του Κόρι Χίγκινς. Είναι δεδομένο όμως πως αν βγει στην αγορά ως free agent, κάτι που αναμένεται να γίνει τις επόμενες μέρες, το ενδιαφέρον για την περίπτωσή του θα είναι τεράστιο και θα αποτελέσει ένα «hot» όνομα σε μια αγορά που αναζητά παίκτες που μπορούν να επωμιστούν τον ρόλο του game changer. Ο Χίγκινς είναι μια τέτοια περίπτωση.