Ψάχνει τρόπο να λύσει το συμβόλαιο του Χίγκινς η Μπαρτσελόνα, στην... γωνία η Παρτίζαν

Ψάχνει τρόπο να λύσει το συμβόλαιο του Χίγκινς η Μπαρτσελόνα, στην... γωνία η Παρτίζαν

Χρήστος Τσάλτας 17:12 - 18.07.2023

Ο Κόρι Χίγκινς θεωρείται ξένο σώμα από την Μπαρτσελόνα, με τους Καταλανούς να θέλουν να λύσουν τη συνεργασία τους με τον Αμερικανό άσο.

Τα νέα δεδομένα στο ρόστερ της Μπαρτσελόνα, με την έλευση του Ρότζερ Γκριμάου στην τεχνική ηγεσία και την αποχώρηση των Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και Νίκολα Μίροτιτς επηρεάζουν την κατάσταση και όσον αφορά τον Κόρι Χίγκινς.

Ο Αμερικανός άσος μετακόμισε εν μέσω αποθέωσης στη Βαρκελώνη, πριν από μερικά χρόνια, όμως δεν κατάφερε να βρει ρόλο και χρόνο στο πλάνο της ομάδας. Κι όλα αυτά με τους τραυματισμούς να βάζουν «φρένο» στην πορεία του την περσινή σεζόν, καθώς έχασε όλο το φινάλε της αγωνιστικής περιόδου 2023-24.

Πλέον αναρρώνει μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε, την ίδια στιγμή που η Μπαρτσελόνα ψάχνει λύση για να ολοκληρώσει τη συνεργασία της μαζί του. Το συμβόλαιο του πρώην άσου της ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι αρκετά υψηλό και ανέρχεται στα 2 κεατ. ευρώ καθαρά, με τους Καταλανούς να θέλουν να τερματίσουν τη συνεργασία τους άμεσα.

Για τον Χίγκινς το ενδιαφέρον είναι έντονο σε όλη την Ευρώπη. Όπως αναφέφει η Sport μάλιστα τόσο η Παρτίζαν, όσο και ο Ερυθρός Αστέρας παρακολουθούν την περίπτωσή του πολύ ζεστά και περιμένουν τις εξελίξεις με το συμβόλαιό του. Ενδεχόμενη αποχώρηση μάλιστα από την ισπανική ομαδα θα ανοίξει τον δρόμο για ομάδες της Euroleague ώστε να κάνουν κίνηση για την απόκτηση του έμπειρου γκαρντ, που αναμένεται να έχει αρκετές προτάσεις στα χέρια του, εφόσον βγει στην free agency.

Την σεζόν 2022-23 ο Χίγκινς μέτρησε 9,8 πόντους, 2,2 ριμπάουντ, 1,4 ασίστ, 45,9% στα δίποντα και 40,4% στα τρίποντα στην ACB, ωστόσο η πορεία του ολοκληρώθηκε πρόωρα, λόγω τραυματισμού που τον κράτησε εκτός για το φινάλε της αγωνιστικής περιόδου.