Κρίσιμες ώρες για Ερνανγκόμεθ!

Βίλι Ερνανγκόμεθ

i

© photo by Maja Hitij / Getty Images / Ideal Images

Κρίσιμες ώρες για Ερνανγκόμεθ!

Η περιπέτεια του ΝΒΑ δείχνει να έχει ολοκληρωθεί για τον Βίλι Ερνανγκόμεθ και σήμερα το βράδυ θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα σχετικά με το μέλλον του, καθώς λήγει η διορία που έχει δοθεί στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Όπως όλα δείχνουν, η επιστροφή του Βίλι Ερνανγκόμεθ στην Ευρώπη έχει μπει στην τελική ευθεία. Έπειτα από επτά σεζόν στο ΝΒΑ, ο 29χρονος Ισπανός σέντερ ετοιμάζεται για την αντίθετη διαδρομή του υπερατλαντικού ταξιδιού που επέλεξε να κάνει το 2016 για να βρεθεί (αρχικά) στη Νέα Υόρκη και τους Νικς. Εδώ κι αρκετές ημέρες, οι Νιου Ορλίνς Πέλικανς έχουν ενημερώσει τον Ερνανγκόμεθ πως δεν θα βρίσκεται στα πλάνα του προπονητή ενόψει της νέας σεζόν, με αποτέλεσμα οι φήμες για επιστροφή στον... μαγικό κόσμο της Euroleague να έχουν «οργιάσει».

Η πρόταση της Μπαρτσελόνα και η στάση της Ρεάλ Μαδρίτης

Με ανακοίνωσή της πριν μερικές μέρες, η Μπαρτσελόνα γνωστοποίησε πως  έχει καταθέσει επίσημη πρόταση στον Βίλι Ερνανγκόμεθ. Ο διεθνής παίκτης ήρθε σε συμφωνία με την ομάδα της Βαρκελώνης κι όπως όλα δείχνουν θα ενισχύσει το ρόστερ των Καταλανών σε αυτήν τη νέα απαιτητική σεζόν. Σε ότι αφορά το οικονομικό σκέλος, εάν δεν αλλάξει κάτι οι ετήσιες απολαβές θα φτάσουν τα 2,11 εκατομμύρια ευρώ.

Στην αντίπερα όχθη, υπάρχει και η Ρεάλ Μαδρίτης η οποία έχει τον απόλυτο έλεγχο στη συγκεκριμένη μεταγραφική υπόθεση. Να θυμίσουμε, η «Βασίλισσα» ήταν ο τελευταίος σταθμός που αγωνίστηκε ο Ερνανγκόμεθ στην Ευρώπη και σύμφωνα με τον κανονισμό, αυτή είναι η ομάδα που έχει το πάνω χέρι για το μέλλον του Ισπανού σέντερ.

Η διορία που δόθηκε στον σύλλογο της Μαδρίτης για την τελική του απάντηση, λήγει σήμερα στις 23:59. Πιο αναλυτικά, η τελευταία ευρωπαϊκή ομάδα που αγωνίστηκε ο Ερνανγκόμεθ έχει τη δυνατότητα να «ματσάρει» την πρόταση της Μπαρτσελόνα και να τον «κλέψει» μέσα από τα χέρια της. Αν η «Βασίλισσα» της Ευρώπης προσφέρει τα ίδια λεφτά, τότε ο παίκτης θα φορέσει τα «λευκά».

Τη δεδομένη χρονική στιγμή, οι Μαδριλένοι έχουν σέντερ τον Έντι Ταβάρες και αρκετούς... πονοκέφαλους μαζί του, με τον Ερνανγκόμεθ να αποτελεί τον μόνο που μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της θέσης αν ο παίκτης από το Πράσινο Ακρωτήρι αποχωρήσει. Ο Ταβάρες έχει συμβόλαιο με την Ρεάλ για τη νέα σεζόν, αλλά έχει και τις... σειρήνες από το ΝΒΑ να τον καλούν. 

Η φυγή του αυτή τη στιγμή είναι δύσκολη (λόγω buy out) αλλά φαίνεται πως το μέλλον του στην ομάδα δεν αφορά προδιαγεγραμμένη συνεργασία. Μέχρι όμως, να ξεθολώσει το τοπίο η Ρεάλ δεν μπορεί να προχωρήσει ουσιαστικά με τον Ερνανγκόμεθ παρά μόνο να έχει επαφή μαζί του και ίσως κάποιες συζητήσεις.

Σε περίπτωση που η Ρεάλ Μαδρίτης «ισοφαρίσει» την πρόταση των Καταλανών μέχρι σήμερα το βράδυ, τότε τα σενάρια θα είναι τρία.

Ο Ταβάρες είναι η αιτία! (vid)
LIGA ENDESA

20:53 - 07.07.2023

Ο Ταβάρες είναι η αιτία! (vid)

Η Ρεάλ δεν «ματσάρισε» τις προτάσεις της Μπαρτσελόνα για τους Γουίλι και Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, καθώς αποτελεί προτεραιότητα η επέκταση του συμβολαίου του Έντι Ταβάρες

1) Ο Ερνανγκόμεθ θα υπογράψει στη Ρεάλ Μαδρίτης με συμβόλαιο πανομοιότυπο με αυτό που του είχε παρουσιάσει η Μπάρτσα και το οποίο έγινε γνωστό πριν από μερικές μέρες.

2) Ο Ερνανγκόμεθ θα αποκλείσει το ενδεχόμενο επιστροφής στη Ρεάλ Μαδρίτης , κάτι που θα τον αναγκάσει να συνεχίσει την καριέρα του εκτός Ισπανίας, είτε στην Ευρώπη είτε στο ΝΒΑ.

3) Η Ρεάλ Μαδρίτης θα διαπραγματευτεί με την Μπάρτσα για την οικονομική αποζημίωση που θα αφορά την παραίτηση από τα δικαιώματά του. Εάν συμφωνήσουν οι δύο ομάδες, ο Ισπανός σέντερ θα πάρει την πολυπόθητη μεταγραφή για την ομάδα της Βαρκελώνης.