Με τη γνωστή συνταγή των Ντουράντ και Μπούκερ οι Σανς έκαναν το 3-1 κόντρα στους Κλίπερς (vid)

Κέβιν Ντουράντ

i

© photo by Christian Petersen / Getty Images / Ideal Images

Με τη γνωστή συνταγή των Ντουράντ και Μπούκερ οι Σανς έκαναν το 3-1 κόντρα στους Κλίπερς (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:42 - 23.04.2023 / Ανανεώθηκε: 08:42 - 23.04.2023

Ο Κέβιν Ντουράντ με 31 πόντους, 11 ριμπάουντ και 6 ασίστ μαζί με τους 30 πόντους, τα 9 ριμπάουντ και τις 7 τελικές πάσες του Ντέβιν Μπούκερ έκαναν τη ζωή των Κλίπερς βασανιστική μέχρι το 112-100 που τους φέρνει ένα βήμα πριν την πρόκριση στον επόμενο γύρο.

Ο Ράσελ Ουέστμπρουκ δεν έκανε προσπάθεια. Έκανε... υπερπροσπάθεια. Χωρίς την βοήθεια των τραυματιών Πολ Τζορτζ και Κουάι Λέοναρντ επιτέθηκε στους Φοίνιξ Σανς, έβαλε 37 πόντους, αλλά δεν ήταν αρκετοί. Ήταν μόνος του απέναντι σε μία ομάδα που έχει... ρυθμιστεί σωστά μετά την προσθήκη του Κέβιν Ντουράντ και στοχεύει στους τελικούς. 

Με 31 πόντους από τον σούπερ σταρ και άλλους 30 από τον... συνάδελφό του Ντέβιν Μπούκερ, οι Σανς νίκησαν και στο Λ.Α. τους Κλίπερς, αυτή τη φορά με 112-100 και προηγούνται πλέον με 3-1. Χρειάζονται δηλαδή, άλλο ένα θετικό αποτέλεσμα για να βρεθούν στους ημιτελικούς της Δύσης εκεί που θα συναντήσουν τους Ντένβερ Νάγκετς που αργά ή γρήγορα θα αποκλείσει τους Τίμπεργουλβς που προς το παρόν τους έχει σε απόσταση 3-0. 

Μαρτύριο των Μπακς στο Μαϊάμι, οι Χιτ εκμεταλλεύτηκαν την απουσία του Γιάννη και πήραν προβάδισμα με 2-1 νίκες (vids)
NBA

06:15 - 23.04.2023

Μαρτύριο των Μπακς στο Μαϊάμι, οι Χιτ εκμεταλλεύτηκαν την απουσία του Γιάννη και πήραν προβάδισμα με 2-1 νίκες (vids)

Οι Μαϊάμι Χιτ διέλυσαν με 121-99 τους Μπακς, που δεν είχαν και πάλι τον Γιάννη Αντετοκούνμπο διαθέσιμο. Ο Τζίμι Μπάτλερ και τα τρίποντα των γηπεδούχων δεν άφησαν κανένα περιθώριο στο Μιλγουόκι που πλέον… τρέχει για να φθάσει.

Οι Κλίπερς στο ξεκίνημα του αγώνα αιφνιδίασαν τους φιλοξενούμενους. Προηγήθηκαν με την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου με 30-23, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Δεν υπήρχαν οι απαραίτητες επιλογές -ειδικά στην επίθεση- τη στιγμή που οι Σανς πέραν των δύο μεγάλων πρωταγωνιστών, είδαν τον Κρις Πολ να έχει 19 πόντους και 9 ασίστ, ενώ ο ΝτιΑντρέ Έιτον τελείωσε το ματς με double double και 15 πόντους, 13 ριμπάουντ. 

Οι Καλιφορνέζοι δεν δείχνουν ικανοί να ανταγωνιστούν τους Ήλιους, ειδικά χωρίς τους δύο κομβικούς τους παίκτες. Το πρόβλημα του Λέοναρντ στο γόνατο δεν υπάρχει πληροφόρηση για το πόσο σοβαρό είναι, μόνο προβληματισμός για το μέλλον του στη σειρά. Επίσης, ο ίδιος πριν από μερικές ώρες ενημερώθηκε για την ισόβια κάθειρξη της αδελφής του, που το 2019 είχε κάνει ληστεία μετά φόνου.