Μεγάλη νίκη των Λέικερς στο Λ.Α., ο ΛεΜπρόν αγρίεψε και ο Κάρι αστόχησε (vids)

ΛεΜπρόν Τζέιμς

i

© photo by Ronald Martinez / Getty Images / Ideal Images

Μεγάλη νίκη των Λέικερς στο Λ.Α., ο ΛεΜπρόν αγρίεψε και ο Κάρι αστόχησε (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 07:48 - 09.05.2023 / Ανανεώθηκε: 07:54 - 09.05.2023

Οι Λέικερς βρήκαν τον τρόπο για να επιστρέψουν, κυριάρχισαν στην τελευταία περίοδο και έκαναν το 3-1 στη σειρά με τους Ουόριορς. Η τελική νίκη με 104-101 ήταν ομαδικό έργο, με τον ΛεΜπρόν να παίρνει βοήθειες από παντού και τον Στέφεν Κάρι να αστοχεί στα κρίσιμα.

Τους δόθηκε η ευκαιρία και την άρπαξαν για τα καλά. Οι Ουόριορς σε κανένα σημείο του παιχνιδιού δεν ένιωσαν ασφαλείς, αλλά στη μεγαλύτερη διάρκειά του είχαν τον έλεγχο. Χωρίς να εντυπωσιάσουν έδειχναν ικανοί να νικήσουν στο Λ.Α. 

Στην τελευταία περίοδο όμως, οι Λέικερς επιτέθηκαν δυναμικά, κυρίως όμως έδειξαν την μεγάλη αποφασιστικότητά τους και πήραν μία σπουδαία νίκη με 104-101. Έτσι, έκαναν το 3-1 στη σειρά των ημιτελικών της Δύσης και πλέον χρειάζονται άλλη μία για να προαχθούν στους τελικούς της περιφέρειας. Οι πρωταθλητές από το Γκόλντεν Στέιτ βρίσκονται ένα βήμα πριν τον αποκλεισμό, αφού πλέον χρειάζονται τρεις νίκες σε τρία παιχνίδια. Δύσκολη υπόθεση! 

Δεν χαρίζονται οι Χιτ, νίκησαν για τρίτη φορά τους Νικς και πλησιάζουν τους τελικούς της Ανατολής (vids)
NBA

06:01 - 09.05.2023

Δεν χαρίζονται οι Χιτ, νίκησαν για τρίτη φορά τους Νικς και πλησιάζουν τους τελικούς της Ανατολής (vids)

Οι Μαϊάμι Χιτ με πρωταγωνιστές τους Τζίμι Μπάτλερ και Μπαμ Αντεμπάγιο νίκησαν (109-101) τους Νικς, προηγούνται με 3-1 και είναι έτοιμοι να παίξουν για τρίτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια στους τελικούς της περιφέρειάς τους.

Ο ΛεΜπρον Τζέιμς με 27 πόντους, 9 ριμπάουντ και 6 ασίστ ήταν ο πρωταγωνιστής, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήταν ολοκληρωτικά δικό του έργο η τρίτη νίκη της ομάδας του. Και αυτό γιατί ο Άντονι Ντέιβις με 23 πόντους και 15 ριμπάουντ, ο Όστιν Ριβς με 21 πόντους, αλλά και ο Λόνι Ουόκερ έκαναν σπουδαία δουλειά. Ο Ουόκερ μάλιστα, έβαλε τους 4 από τους 6 πόντους της ομάδας του και ολοκλήρωσε τον αγώνα με σύνολο 15. 

Έβαλε το καλάθι που έδωσε προβάδισμα στους Λέικερς 1’53’’ πριν το τέλος διαμορφώνοντας εκείνη τη στιγμή το σκορ σε 100-99, ενώ 15’’ πριν τη λήξη ήταν εύστοχος σε δύο ελεύθερες βολές. Αυτοί οι τέσσερις, ήταν οι πιο κρίσιμοι της αναμέτρησης. Και αυτοί που σε μεγάλο βαθμό έδωσαν τη νίκη στην ομάδα του Λ.Α. Ειδικά από τη στιγμή που ο Στέφεν Κάρι δεν μπόρεσε να απαντήσει, ούτε να δώσει τη λύση. 

Έκανε ένα εντυπωσιακό triple double με 31 πόντους, 10 ριμπάουντ και 14 ασίστ, αλλά στο τελευταίο λεπτό ήταν άστοχος. Βρήκε σίδερο σε σουτ στα 26’’ (με το σκορ στο 102-101 υπέρ των Λέικερς), ο Ντρέιμοντ Γκριν πήρε το επιθετικό ριμπάουντ του έδωσε ξανά τη μπάλα, αλλά ήταν άστοχος εκ νέου. Σε τρίποντο αυτή τη φορά! 

Ήταν η ευκαιρία του να σκοτώσει τους γηπεδούχους, αλλά δεν το έκανε. Πλέον, η σειρά μεταφέρεται και πάλι στο Γκόλντεν Στέιτ για ένα παιχνίδι με τους Λέικερς πλέον να ελέγχουν απόλυτα την κατάσταση και μάλιστα να δείχνουν αρκετά ισχυροί για να ολοκληρώσουν το έργο τους.