Μπούκερ από άλλο πλανήτη: Μέτρησε 83 πόντους και μόλις 9 άστοχα σουτ σε 43 προσπάθειες!

Ντέβιν Μπούκερ

Μπούκερ από άλλο πλανήτη: Μέτρησε 83 πόντους και μόλις 9 άστοχα σουτ σε 43 προσπάθειες!

Χρήστος Τσάλτας 11:16 - 08.05.2023 / Ανανεώθηκε: 11:19 - 08.05.2023

Οι Φοίνιξ Σανς έφεραν τη σειρά στα ίσα κόντρα στους Ντένβερ Νάγκετς, με τον Ντέβιν Μπούκερ να είναι ο βασικός λόγος πίσω από τις δύο νίκες της ομάδας της Αριζόνα.

Πριν η σειρά μεταφερεθεί στο Φοίνιξ για το Game 3 και το Game 4 των Σανς με τους Νάγκετς η ομάδα του Μόντι Ουίλιαμς βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο. Όχι μόνο γιατί βρισκόταν πίσω με 2-0, αλλά γιατί δεν μπορούσε να υπολογίζει στην παρουσία του Κρις Πολ, που τραυματίστηκε στο Game 2.

Η απουσία του CP3 ήταν κομβική για την επιθετική λειτουργία των Σανς, κάτι που σήμαινε πως το βάρος έπεφτε αυτόματα σε όσους ήταν διαθέσιμοι. Ιδίως στους δύο ηγέτες της ομάδας από την Αριζόνα.

Οι Σανς νίκησαν τον Γιόκιτς και ισοφάρισαν σε 2-2
NBA

06:14 - 08.05.2023

Οι Σανς νίκησαν τον Γιόκιτς και ισοφάρισαν σε 2-2

Ο Νίκολα Γιόκιτς έκανε μυθική εμφάνιση, όμως οι Φοίνιξ Σανς δεν «μάσησαν», είχαν για αφανή ήρωα τον Λάντρι Σάμετ και με τους Μπούκερ-Ντουράντ να συνεχίζουν με την ίδια φόρα επικράτησαν (129-124) και έκαναν το 2-2.

Ντέβιν Μπούκερ και Κέβιν Ντουράντ ήταν την «αποστολή» να οδηγήσουν την ομάδα τους σε νίκες, προκειμένουν να κρατήσουν τη σεζόν ζωντανή, στην πιο κρίσιμη καμπή της. Και εκείνη τη στιγμή ο D-Book πήρε την κατάσταση... προσωπικά.

Τα δύο τελευταία παιχνίδια της ομάδας του Μόντι Ουίλιαμς ήταν δύο μεγάλες επιθετικές παραστάσεις του αποφοίτου του Κεντάκι. Που κατάφερε να «διαλύσει» την άμυνα των Νάγκετς, της ομάδας με το κορυφαίο ρεκόρ στη Δύση, με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο.

Ασύλληπτο: Σύρραξη στο Φοίνιξ με τον Γιόκιτς να σπρώχνει τον ιδιοκτήτη των Σανς! (vid)
NBA

08:22 - 08.05.2023

Ασύλληπτο: Σύρραξη στο Φοίνιξ με τον Γιόκιτς να σπρώχνει τον ιδιοκτήτη των Σανς! (vid)

Τα αίματα άναψαν για τα καλά στο Game 4 των Φοίνιξ Σανς με τους Ντένβερ Νάγκετς, καθώς ο Νίκολα Γιόκιτς έσπρωξε τον ιδιοκτήτη της ομάδας της Αριζόνα, Ματ Ισμπία και ακολούθησε μεγάλη ένταση.

Στο Game 3 της σειράς ο Μπούκερ ήταν απολαυστικός, μετρώντας 47 πόντους, 20/25 σουτ, 6 ριμπάουντ και 9 ασίστ, οδηγώντας στη νίκη και στη μείωση της σειράς σε 2-1. Στο Game 4 όχι μόνο δεν... έκοψε ταχύτητα, αλλά συνέχισε σε ακόμα πιο υψηλές πτήσεις, αποδεικνύοντας πως είναι πανέτοιμος για κρίσιμες στιγμές.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας (08/05) το κοντέρ έγραψε 36 πόντους με 14/18 σουτ, ενώ μάζεψε 6 ριμπάουντ και μοίρασε 12 ασίστ, καλύποτοντας και το ρεκόρ του Κρις Πολ στον τομέα της δημιουργίας.

Η εικόνα του στα δύο τελευταία παιχνίδια, όπως και οι αριθμοί, «μιλούν» από μόνα τους. Ο Μπούκερ σε αυτά τα δύο παιχνίδια έχει σκοράρει 83 πόντους, έχει μοιράσει 21 ασίστ, όμως το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι η αποτελεσματικότητά του στα σουτ. Εκεί όπου μετράει 34/43 συνολικά! Σε 43 προσπάθειες στα δύο τελευταία παιχνίδια έχει μόλις 9 άστοχα σουτ. Αριθμός άκρως εντυπωσιακός.

Στα φετινά πλέι οφ άλλωστε έχει ανεβάσει το παιχνίδι του επίπεδο. Το περσινό πάθημα απέναντι στους Ντάλας Μάβερικς του έγινε... μάθημα και από το ξεκίνημα της post season ο ηγέτης των Σανς παίζει στα «κόκκινα». Το γεγονός μάλιστα πως έχει στο πλευρό του και έναν σούπερ σταρ πρώτης γραμμής, όπως τον Κέβιν Ντουράντ, τον βοηθάει προκειμένου να μην παίρνει εκείνος όλο το βάρος, αλλά να μοιράζονται οι... κραδασμοί στην επίθεση. Κάτι που κάνει τον D-Book ακόμα καλύτερο φέτος!