Οι Σανς νίκησαν τον Γιόκιτς και ισοφάρισαν σε 2-2

Γιόκιτς - Έιτον

Οι Σανς νίκησαν τον Γιόκιτς και ισοφάρισαν σε 2-2

Χρήστος Τσάλτας 06:14 - 08.05.2023 / Ανανεώθηκε: 06:55 - 08.05.2023

Ο Νίκολα Γιόκιτς έκανε μυθική εμφάνιση, όμως οι Φοίνιξ Σανς δεν «μάσησαν», είχαν για αφανή ήρωα τον Λάντρι Σάμετ και με τους Μπούκερ-Ντουράντ να συνεχίζουν με την ίδια φόρα επικράτησαν (129-124) και έκαναν το 2-2.

Στο ίδιο έργο... θεατές σε μια σειρά που δείχνει πως θα πάει πολύ μακριά. Οι Φοίνιξ Σανς έβγαλαν αντίδραση σε ακόμα ένα παιχνίδι στο Footprint Center, παρά το γεγονός πως δεν είχαν στο ρόστερ τους τον Κρις Πολ και κατάφεραν να κάνουν το 2-2 απέναντι στους Ντένβερ Νάγκετς, φέρνοντας νέα δεδομένα στη σειρά.

Η ομάδα του Μόντι Ουίλιαμς συνέχισε στο ίδιο μοτίβο, σε σχέση με το Game 3, με την έδρα να αποτελεί για ακόμα ένα παιχνίδι τη μεγάλη δύναμή της. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε πως με εξαίρεση την πρεμιέρα των πλέι οφ, κόντρα στους Κλίπερς, στο Game 1, οι «Ήλιοι» μετρούν μόνο νίκες στο... σπίτι τους, παίρνοντας επιπλέον ενέργεια από τον κόσμο.

Το «μόνοι μας και όλοι σας» των Μπούκερ-Ντουράντ και οι Σίξερς που... ψάχνονται - Τα αποτελέσματα, το πρόγραμμα και το γράφημα των play offs
NBA

12:18 - 06.05.2023

Το «μόνοι μας και όλοι σας» των Μπούκερ-Ντουράντ και οι Σίξερς που... ψάχνονται - Τα αποτελέσματα, το πρόγραμμα και το γράφημα των play offs

Τα δύο παιχνίδια της βραδιάς έφεραν σημαντικά αποτελέσματα που μπορούν να καθορίσουν τη συνέχερια των πλέι οφ και ταυτόχρονα να αλλάξουν τις ισορροπίες.

Σε ακόμα ένα παιχνίδι στην έδρα τους λοιπόν, κατάφεραν να θέσουν τον ρυθμό στα δικά τους μέτρα, να τρέξουν στο γήπεδο και να πάνε σε υψηλό τέμπο, κάτι που τους βοήθησε ώστε να μην επιτρέψουν στους Νάγκετς ό,τι έκαναν στα 2 πρώτα παιχνίδια της σειράς.

Σημαντικό ρόλο σε αυτή την εξέλιξη έπαιξε η εικόνα των Ντέβιν Μπούκερ-Κέβιν Ντουράντ. Οι δύο σταρ της ομάδας από την Αριζόνα σε ακόμα ένα παιχνίδι βρέθηκαν σε πολύ υψηλά επίπεδα, δείχνοντας έτοιμοι για την πρόκληση.

Αμφότεροι τελείωσαν το παιχνίδι με 36 πόντους, με τον KD να μαζεύει 11 ριμπάουντ, ενώ ο D-Book μοίρασε 12 ασίστ, καλύποντας έτσι το κενό του Κρις Πολ στο οργανωτικό κομμάτι. Η μεγάλη διαφορά ωστόσο ήταν ο Λάντρι Σάμετ.

Ο έμπειρος γκαρντ ήρθε από τον πάγκο και σε 30 λεπτά στο παρκέ σκόραρε 19 πόντους, αποτελώντας τον τρίτο επιθετικό πόλο της ομάδας του. Την ίδια ώρα που ο ΝτεΆντρε Έιτον για ακόμα ένα παιχνίδι δεν κατάφερε να κάνει την άμυνα της ομάδας του Μάικλ Μαλόουν να τον... νιώσει, μετρώντας 8 πόντους και 8 ριμπάουντ σε 27 λεπτά στο παρκέ.

Αυτό που κάνει ακόμα πιο μεγάλη τη νίκη των Σανς ήταν πως δεν επέτρεψαν στον Νίκολα Γιόκιτς να οδηγήσει την ομάδα του στη νίκη. Ο Joker έκανε σπουδαία εμφάνιση με 53 πόντους και 11 ασίστ, ωστόσο η δική του συγκλονιστική παρουσία δεν ήταν αρκετή για να φέρει break. Ο Σέρβος σέντερ είχε βοήθεια από τον Τζαμάλ Μάρεϊ με 28 πόντους, όμως ουδείς άλλος ξεπέρασε τους 11 πόντους (τόσους μέτρησαν Πόρτερ τζούνιορ και Γκόρντον), με την ομάδα του Κολοράντο να μην βρίσκει ξανά τις απαιτούμενες λύσεις και έναν x-factor που θα οδηγούσε στη νίκη.

Πλέον η σειρά βρίσκεται στο 2-2, με τους Σανς να έχουν πάρει το μομέντουμ και τις δύο ομάδες να έχουν προστατεύσει την έδρα τους στο μέγιστο δυνατό βαθμό στα πρώτα παιχνίδια. Το Game 5 στο Ντένβερ θα δώσει τη δυνατότητα σε μία από τις δύο ομάδες να πάρει προβάδισμα σε μια σειρά πολύ ανοιχτή, στην οποία η ομάδα του Φοίνιξ φώναξε «παρών» με εμφατικό τρόπο, με το πέρας των Game 3 και Game 4.