Το «μόνοι μας και όλοι σας» των Μπούκερ-Ντουράντ και οι Σίξερς που... ψάχνονται - Τα αποτελέσματα, το πρόγραμμα και το γράφημα των play offs

Σίξερς - Σέλτικς

Το «μόνοι μας και όλοι σας» των Μπούκερ-Ντουράντ και οι Σίξερς που... ψάχνονται - Τα αποτελέσματα, το πρόγραμμα και το γράφημα των play offs

Χρήστος Τσάλτας 12:18 - 06.05.2023 / Ανανεώθηκε: 12:20 - 06.05.2023

Τα δύο παιχνίδια της βραδιάς έφεραν σημαντικά αποτελέσματα που μπορούν να καθορίσουν τη συνέχερια των πλέι οφ και ταυτόχρονα να αλλάξουν τις ισορροπίες.

Καθώς προχωράνε οι σειρές των πλέι οφ και φτάνουμε όλο και πιο βαθιά στην post season κάθε ομάδα σκληραίνει όλο και περισσότερο το παιχνίδι της. Και εκεί ξεχωρίζει η πραγματικά καλή ομάδα από την ομάδα που μπήκε στα πλέι οφ.

Αρχικά στο παιχνίδι των Φιλαδέλφεια 76ερς με τους Μπόστον Σέλτικς, η ομάδα του Ντοκ Ρίβερς είχε τον ενθουσιασμό από τη βράβευση του Τζοέλ Εμπίντ, τον κόσμο στο κατάμεστο Wells Fargo Center, όμως για μία ακόμα φορά δεν είχε το κάτι παραπάνω που χρειάζεται σε τέτοιας δυναμικής παιχνίδια. Αυτό που διαθέτουν οι Σέλτικς, για την ακρίβεια.

Από την δεύτερη περίοδο και μετά η ομάδα του Τζόε Μαζούλα έλεγξε τον ρυθμό, εκτέλεσε το πλάνο της στην εντέλεια και δίχως να κοιτάξει πίσω κατάφερε να φτάσει στη νίκη.

Οι «Κέλτες» δεν... μάσησαν ούτε από το εγκληματικό χτύπημα του Εμπίντ στον Γκραντ Ουίλιαμς, που «σόκαρε» άπαντες στο γήπεδο, παραμένοντας σταθεροί και συμπαγείς ως το τέλος του αγώνα. Διότι το γεγονός ότι τελείωσαν το παιχνίδι με 25 ασίστ και μόλις 12 λάθη, δείχνει την ισορροπία με την οποία αντιμετώπισαν το παιχνίδι ως το τέλος. Την ώρα που έβγαζαν διαφορετικούς πρωταγωνιστές στο παρκέ.

Ο Τζέισον Τέιτουμ ήταν... άλλος παίκτης, μετά το κακό -για τα δικά του δεδομένα- Game 2 και με 27 πόντους έδωσε τον τόνο. Στο πλευρό του βρισκόταν ο Τζέιλεν Μπράουν, που σε ακόμα ένα μεγάλο παιχνίδι έκανε step up, ενώ ο Μάλκολμ Μπρόγκτον επιβεβαίωσε το βραβείο του έκτου παίκτη της σεζόν (15π, 6ασ).

Η απάντηση των Σέλτικς: Break στη Φιλαδέλφεια και προβάδισμα στη σειρά
NBA

05:36 - 06.05.2023

Η απάντηση των Σέλτικς: Break στη Φιλαδέλφεια και προβάδισμα στη σειρά

Έπειτα από την ήττα στο Game 1 οι Μπόστον Σέλτικς έβγαλαν αντίδραση και αφού ισοφάρισαν τη σειρά, κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα, μετά τη μεγάλη νίκη τους με 114-102 μέσα στη Φιλαδέλφεια, επί των Σίξερς, στο Game 3.

Την ίδια ώρα οι Σίξερς είχαν μόνο τον Τζοέλ Εμπίντ στο... πνεύμα του ματς, με τον Τζέιμς Χάρντεν να τα «σπάει» (3/14 σουτ), ενώ ο Τομπάιας Χάρις μοιάζει εξαφανισμένος απέναντι στην ομάδα του Μαζούλα (7π, 4ρ, 3/6 σουτ), σε μια εξέλιξη που επηρεάζει πολύ το παιχνίδι της ομάδας του Ντοκ Ρίβερς. Από τη στιγμή άλλωστε που ο Εμπίντ ζητάει από τον Χάρντεν να γίνει πιο επιθετικός στα επόομενα παιχνίδια, τότε άπαντες μπορούν να καταλάβουν πως οι Σίξερς έχουν μπει σε πρόβλημα.

Το μπάσκετ των... εξωγήινων νίκησε τον Γιόκιτς

Έλειψε ο Πολ, χόρεψαν Μπούκερ και Ντουράντ. Στο Game 3 το αίσθημα του κατεπείγοντος ήταν έντονο στο στρατόπεδο των Φοίνιξ Σανς, καθώς μια ήττα τώρα θα έβαζε σε τεράστιους μπελάδες την ομάδα ενόψει συνέχειας. Αυτό όμως δεν το επέτρεψαν ο Ντέβιν Μπούκερ και ο Κέβιν Ντουράντ.

Με εμφάνιση... άλλης εποχής οι δύο σταρ των Σανς πέτυχαν 86 από τους 121 πόντους της ομάδας τους, παίρνοντας την κατάσταση στα χέρια τους. Από τη στιγμή που ο Έιτον δεν ήταν aggressive και ο Ουίλιαμς επέλεξε τον Λαντέιλ για να κλείσει το παιχνίδι, σε μια κίνηση που σήκωσε κουβέντα, οι Σανς βρήκαν ισορροπία, «μάτσαραν» τα ατού των Νάγκςετς και δεν τους άφησαν να κάνουν το 3-0.

Από την άλλη πλευρά, οι Νάγκετς είχαν περισσότερη ισορροπία στην επίεση με 3 παίκτες να σκοράρουν 20+ πόντους και τον Γιόκιτς να καταγράφει triple double, όμως τα 10/30 τρίποντα δεν επέτρεψαν στην ομάδα του Μαλόουν να κοιτάξει κάτι παραπάνω.

Η άμυνα των Σανς ήταν αυτή που τους ώθησε να φτάσουν στο 2-1, σε συνδυασμό με την διαστηνική παρουσία του Μπούκερ, που πλέον μπορεί να περηφανεύεται πως έχει περισσότερο παιχνίδια 40 πόντων σε αγώνες πλέι οφ από τους Λάρι Μπερντ, Κάιρι Ίρβινγκ, Τρέισι ΜακΓκρέιντι, Καρμέλο Άντονι, Πολ Τζορτζ, Άντονι Ντέιβις.

Τα αποτελέσματα, ξημερώματα Σαββάτου (06/05)

Φιλαδέλφεια 76ερς (1) - Μπόστον Σέλτικς (2) 102-114

Φοίνιξ Σανς (1) - Ντένβερ Νάγκετς (2) 121-114

Το πρόγραμμα, ξημερώματα Κυριακής (07/05)

22:30 (06/05) / Μαϊάμι Χιτ (1) - Νιου Γιορκ Νικς (1)

3.30 / Λος Άντζελες Λέικερς (1) - Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς (1)

NBA Playoffs 2023