«Λύγισε» ο Εμπίντ στην ομιλία για το βραβείο του MVP με τον γιο του αγκαλιά (vid)

Τζοέλ Εμπίντ μαζί με τον γιο του

«Λύγισε» ο Εμπίντ στην ομιλία για το βραβείο του MVP με τον γιο του αγκαλιά (vid)

Χρήστος Τσάλτας 11:14 - 06.05.2023 / Ανανεώθηκε: 11:14 - 06.05.2023

Ο Τζοέλ Εμπίντ έζησε την κορυφαία στιγμή της καριέρας του, σε προσωπικό επίπεδο, καθώς αναδείχθηκε MVP του ΝΒΑ για τη σεζόν 2022-23 και πριν από το Game 3 κόντρα στους Μπόστον Σέλτικς έδωσε μια ομιλία γεμάτη συναίσθημα.

Για τον Τζοέλ Εμπίντ το Game 3 των Φιλαδέλφεια 76ερς κόντρα στους Μπόστον Σέλτικς, στο Wells Fargo Center, δεν ήταν ένα απλό παιχνίδι. Δεν ήταν ένα τυπικό παιχνίδι μιας σειράς πλέι οφ που κρίνει πράγματα για τη συνέχεια. Ήταν κάτι πολύ πιο σημαντικό.

Η απάντηση των Σέλτικς: Break στη Φιλαδέλφεια και προβάδισμα στη σειρά
NBA

05:36 - 06.05.2023

Η απάντηση των Σέλτικς: Break στη Φιλαδέλφεια και προβάδισμα στη σειρά

Έπειτα από την ήττα στο Game 1 οι Μπόστον Σέλτικς έβγαλαν αντίδραση και αφού ισοφάρισαν τη σειρά, κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα, μετά τη μεγάλη νίκη τους με 114-102 μέσα στη Φιλαδέλφεια, επί των Σίξερς, στο Game 3.

Αυτό έγινε φανερό πριν από το τζάμπολ του αγώνα. Ο φετινός MVP του ΝΒΑ παρέλαβε το βραβείο του από τα χέρια του Άνταμ Σίλβερ, σε ένα κατάμεστο γήπεδο, που δεν σταμάτησε στιγμή να τον αποθεώνει. Για τον κόσμο της Φιλαδέλφεια άλλωστε ο Καμερουνέζος σέντερ είναι η μεγάλη ελπίδα για την επιστροφή στο θρόνο, με τον ίδιο να έχει δώσει υπόσχεση πως θα οδηγήσει τους Σίξερς στο πρωτάθλημα.

Πριν από το τζάμπολ του αγώνα ο Εμπίντ παρέλαβε το βραβείο του και κατά τη διάρκεια της ομιλίας του η κουβέντα στράφηκε στην οικογένειά του. Ιδίως δε στον γιο του, στον οποίο έχει τεράστια αδυναμία.

Ο Εμπίντ πάτησε στο κεφάλι τον Ουίλιαμς - Η επική απάντηση του φόργουορντ των Σέλτικς (vid)
NBA

08:32 - 06.05.2023

Ο Εμπίντ πάτησε στο κεφάλι τον Ουίλιαμς - Η επική απάντηση του φόργουορντ των Σέλτικς (vid)

Έναν σοκαριστικό τραυματισμό περιλάμβανε το Game 3 των Φιλαδέλφεια 76ερς με τους Μπόστον Σέλτικς, καθώς ο Τζοέλ Εμπίντ πάτησε στο κεφάλι των Γκραντ Ουίλιαμς σε προσπάθειά του να τον αποφύγει.

Μόλις ανέφερε τον γιο του, Άρθουρ, εκείνος έτρεξε στην αγκαλιά του, με τον ηγέτη των Σίξερς να λυγίζει και να βουρκώνει. »Ο γιος μου κάπου εκεί με βλέπει», είπε λίγο πριν τον πάρει στην αγκαλιά του και ξεσπάσει σε κλάματα, με το κοινό στο Wells Fargo Center να τον αποθεώνει, με την ιαχή «MVP» να ακούγεται απ' άκρη σ' άκρη.

«Από τη στιγμή που έγινα πατέρας αυτό άλλαξε όλη τη ζωή μου και θέλω να δείξω ένα καλό παράδειγμα σε όλους. Χαίρομαι που είστε όλοι εδώ. Σας αγαπώ. Ο βασικός λόγος που είμαι εδώ είναι ο Λουκ Μπα Μούτε,που με πίστεψε. Σας ευχαριστώ όλους, συνεχίστε να μας στηρίζετε», ήταν τα λόγια του MVP της σεζόν στο ΝΒΑ.