Οι Λέικερς γιόρτασαν την ομαδική τοιχογραφία τους και ο Τζαμπάρ ήταν εκεί! (vids)

Οι Λέικερς γιόρτασαν την ομαδική τοιχογραφία τους και ο Τζαμπάρ ήταν εκεί! (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 12:00 - 06.06.2023 / Ανανεώθηκε: 12:00 - 06.06.2023

Σε μία γειτονιά του Λος Άντζελες ο Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ βρέθηκε για να τιμήσει στους Λέικερς, να... ζηλέψει τον Κόμπι Μπράιαντ και να ξεκαθαρίσει πως «ο ΛεΜπρόν αξίζει συγχαρητήρια για όσα έχει καταφέρει», αλλά σε προσωπικό επίπεδο «δεν έχουμε μιλήσει ποτέ πάνω από 2-3 λεπτά».

Στη γειτονιά Koreantown του Λ.Α., εκεί όπου (προφανώς) κατοικεί και διατηρεί καταστήματα η κορεάτικη κοινότητα της πόλης των Αγγέλων, μαζεύτηκαν εκατοντάδες φίλοι των Λέικερς. Αφού δεν βρίσκονται σε θέση να καμαρώσουν την ομάδα τους στους τελικούς του ΝΒΑ, μιας και αποκλείστηκαν από τους Ντένβερ Νάγκετς, συγκεντρώθηκαν για να αναπολήσουν τα μεγαλεία του παρελθόντος. 

Στο κέντρο της συζήτησης και της παρουσίασης βρέθηκε ο θρύλος των Λιμνανθρώπων, αλλά και του πρωταθλήματος ολόκληρου, Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ, ο οποίος ήταν ο επίτιμος καλεσμένος μιας συνάντησης που έγινε μπροστά στην τοιχογραφία των Λέικερς, στη συγκεκριμένη γειτονιά, που πλέον έχει εμπλουτιστεί με πολλά πρόσωπα. 

Του Τζαμπάρ φυσικά βρίσκεται ανάμεσά στις επιλογές του καλλιτέχνη, όπως φυσικά και αυτά των Μάτζικ Τζόνσον, Σακίλ Ο'Νιλ, Κόμπι Μπράιαντ και Πάου Γκασόλ. Επίσης, έχει προστεθεί αυτό του Άντονι Ντέιβις, ενώ τελευταίος (αλλά όχι καταιδρωμένος) άκρη δεξιά δεσπόζει η φιγούρα του ΛεΜπρόν Τζέιμς

Ο King φέτος, κατά τη διάρκεια της σεζόν, προσπέρασε τον Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ και έγινε ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών. Ο 76χρονος αποκάλυψε πως «ποτέ μου δεν είχα την ευκαιρία να μιλήσω με τον ΛεΜπρόν πάνω από 2-3 λεπτά», γεγονός που επιβεβαιώνει ότι οι δυο τους δεν έχουν κάποια ουσιαστική θέση σε πνευματικό έστω επίπεδο. 

Παρόλα αυτά ο Τζαμπάρ, ο οποίος τον συνάντησε και τη μέρα που έσπασε το ρεκόρ του, επανέλαβε πως «του αξίζουν συγχαρητήρια για όλα τα σπουδαία που έχει καταφέρει», ενώ σημείωσε πως «μεταξύ μας δεν υπάρχει αντιπαλότητα». 

Πάντως, ο Τζαμπάρ παραδέχθηκε πως είναι λίγο... ζηλιάρης. Όχι όμως, για τον ΛεΜπρόν Τζέιμς και τα επιτεύγματά του, αλλά «επειδή το πρόσωπο του Κόμπι υπάρχει δύο φορές στην τοιχογραφία», είπε αστειευόμενος για τον αδικοχαμένο θρύλο των Λέικερς, με τον οποίο ο Τζαμπάρ διατηρούσε απείρως καλύτερες σχέσεις από αυτές που έχει με τον ΛεΜπρόν.