Ο ζογκλέρ Ουεμπανιαμά κάνει κόλπα με τρεις μπάλες στον αέρα! (vid)

Ο ζογκλέρ Ουεμπανιαμά κάνει κόλπα με τρεις μπάλες στον αέρα! (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 10:11 - 06.06.2023 / Ανανεώθηκε: 10:18 - 06.06.2023

Λίγες εβδομάδες πριν γίνει το Νο 1 του Draft ως επιλογή των Σαν Αντόνιο Σπερς, o 19χρονος Γάλλος Βικτόρ Ουεμπανιαμά δεν κάνει απλώς ντρίμπλες με τη μπάλα, κάνει κόλπα που θα τα ζήλευε και ένας επαγγελματίας ζογκλέρ.

Οι Αμερικάνοι εδώ και πολλούς μήνες έχουν στραμμένα τα βλέμματά τους πάνω στον Βικτόρ Ουεμπανιαμά, αλλά ο νεαρός Γάλλος δεν σταματά να τους εκπλήσσει ούτε στιγμή. Είναι ένα «φαινόμενο» του μπάσκετ, ένα... θαύμα της φύσης και σύντομα (στις 23 Ιουνίου για την ακρίβεια) θα γίνει παίκτης των Σαν Αντόνιο Σπερς. Αυτοί κατέχουν το Νο 1 στο Draft του 2023 και ο νεαρός θα είναι η επιλογή τους. Αυτό δεν αλλάζει! 

Στη σκιά του Ουεμπανιαμά: Ο Μπιλάλ Κουλιμπαλί έρχεται με... φόρα και «βλέπει» ΝΒΑ
REST OF THE WORLD

13:43 - 05.06.2023

Στη σκιά του Ουεμπανιαμά: Ο Μπιλάλ Κουλιμπαλί έρχεται με... φόρα και «βλέπει» ΝΒΑ

Ο Βίκτορ Ουεμπανιαμά «λάμπει» με τη φανέλα της Μετροπολιτάνς 92 τη φετινή σεζόν, όμως δεν είναι μόνος στην ομάδα του Παρισιού. Ο Μπιλάλ Κουλιμπαλί αθόρυβα και διακριτικά κατάφερε να ξεχωρίσει και «χτυπάει» την πόρτα του NBA Draft 2023!

Τα τεράστια προσόντα του και παρά το γεγονός ότι δεν είναι ούτε καν 20 ετών ακόμα -τα... κλείνει στις 4 Ιανουαρίου του 2024- δεν περιορίζονται μόνο στο ύψος των 220 εκατοστών και την ευκολία με την οποία κινείται μέσα στο γήπεδο. Έχει προσόντα που τον κάνουν κυριολεκτικά... ζογκλέρ με τη μπάλα του μπάσκετ στα χέρια. 

Ο Ουεμπανιάμα έκανε μία μικρή performance ως ταχυδακτυλουργός, κάνοντας juggling με τρεις μπάλες ταυτόχρονα, που βέβαια στα τεράστια χέρια του μοιάζουν περισσότερο με μπαλάκια του τένις. 

Σε λίγο καιρό ολοκληρώνει τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στην πατρίδα του και θα μεταναστεύσει μόνιμα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Ονειρεύεται όμως, πριν κάνει το μεγάλο ταξίδι να κατακτήσει το πρωτάθλημα στη Γαλλία. Η ομάδα του, η Μετροπολιτάνς 92 (ή Μπουλόν Λεβαλουά όπως επίσης αναφέρεται), έφθασε στον τελικό του LNB, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Μονακό. Οι αναμετρήσεις ξεκινούν το Σάββατο (10/6) και ο πρωταθλητής κρίνεται στις τρεις νίκες.