Ιστορικές πρωτιές για Λαρεντζάκη και Λούντζη

Ιστορικές πρωτιές για Λαρεντζάκη και Λούντζη

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης και ο Μιχάλης Λούντζης σκαρφάλωσαν σε δύο ιστορικές κορυφές με τις εμφανίσεις τους στον τελικό του Super Cup της Ρόδου.

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Super Cup στην Ρόδο, σηκώνοντας έτσι τον πρώτο τίτλο της σεζόν, σε ένα ματς που ξεχώρισε ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης.

Ο «Λάρυ» αναδείχθηκε MVP με 20 πόντους και 6 τρίποντα, τα οποία μάλιστα τον φέρνουν και στην πρώτη θέση με τα περισσότερα εύστοχα σε έναν αγώνα Super Cup!

Παράλληλα ο Μιχάλης Λούντζης με τους 5 πόντους που σημείωσε έφτασε τους 51 και έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης, ξεπερνώντας τον Ιωάννη Παπαπέτρου.

Αναλυτικά το σχετικό αφιέρωμα του ΕΣΑΚΕ:

Ολυμπιακός © Intime

Ο Λαρεντζάκης είχε 6/7 τρίποντα και έβαλε το όνομα του στην κορυφή της σχετικής λίστας των Super Cup αφού πριν από τον χθεσινό τελικό, το ρεκόρ των αγώνων ήταν τα πέντε εύστοχα τρίποντα. Σε αυτήν την επίδοση είχαν φτάσει οι Ίαν Μίλερ, Χάρης Γιαννόπουλος το 2020, Τζόε Γιανγκ το 2022 και χθες ο Νίκος Χουγκάζ.

Με τα έξι χθεσινά τρίποντα του, ο Λαρεντζάκης έφτασε στη 2η θέση της λίστας των Super Cup τον Νεμάνια Νέντοβιτς στα εννιά, πίσω από τον Χάρη Γιαννόπουλο που παρέμεινε στην κορυφή της με 10 έχοντας όμως πια «συγκάτοικο» τον Μιχάλη Λούντζη με το τρίποντο που σημείωσε στον χθεσινό τελικό..

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Λαρεντζάκης είχε συνολικά 19 πόντους στους τρεις προηγούμενους αγώνες του για το Super Cup, συμπεριλαμβανομένων και των περσινών, ενώ στον χθεσινό τελικό σημείωσε 20. Ο γκαρντ του Ολυμπιακού παράλληλα, μπήκε στην πρώτη 10άδα των σκόρερ της διοργάνωσης φτάνοντας τους 39 πόντους.

Στην κορυφή της λίστας των σκόρερ της διοργάνωσης αναρριχήθηκε ο Μιχάλης Λούντζης. Με τους πέντε πόντους που είχε στον τελικό, έφτασε τους 51 και ξεπέρασε τον Ιωάννη Παπαπέτρου.

Μία μέρα πριν, στον ημιτελικό, ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης έκανε τέσσερα κλεψίματα κόντρα στο Περιστέρι bwin και ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση στην τετραετή πια, ιστορία της διοργάνωσης. Τόσα είχαν ο Ιωάννης Παπαπέτρου (στον ημιτελικό του 2020), ο Βασίλης Μουράτος και ο Δημήτρης Φλιώνης (στον μικρό τελικό του 2021).

Κλέβοντας δύο φορές την μπάλα χθες και τέσσερις στον ημιτελικό με το Περιστέρι bwin, ο Λαρεντζάκης έφτασε τα οχτώ κλεψίματα στη διοργάνωση αφού είχε άλλα δύο στην περσινή διοργάνωση. Έτσι ανέβηκε στην κορυφή της σχετικής λίστας προσπερνώντας τον Μιχάλη Λούντζη που έχει έξι.

Σε μία κορυφή «πάτησε» και ο Τόμας Ουόκαπ. Με τις 14 ασίστ που είχε στο διήμερο (8 στον τελικό, 6 στον ημιτελικό) έφτασε τις 24 στα Super Cup και είναι πια ο κορυφαίος πασέρ της διοργάνωσης αφού ξεπέρασε κατά μία τον Αμπντούλ Γκάντι που είχε 23 στις διοργανώσεις του 2020 και του 2021 με το Περιστέρι και τον Προμηθέα αντίστοιχα.

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ κυριάρχησε στις δύο ρακέτες στον ημιτελικό της Παρασκευής και εκτός του double-double στο οποίο έφτασε, σημείωσε νέο ρεκόρ διοργάνωσης με το +27 που έγραψε το +/- του αγώνα της Παρασκευής. Το προηγούμενο είχε ο Δημήτρης Αγραβάνης με το +26 στον ημιτελικό Προμηθέας-ΑΕΚ του 2020, συντελεστή τον οποίο είχε στο ματς της Παρασκευής και ο Τόμας Ουόκαπ.