O Γιαννούλης Λαρεντζάκης στο Sportal: «Η βάση του Ολυμπιακού είναι η άμυνα, η ομάδα μού δείχνει εμπιστοσύνη»

Γιαννούλης Λαρεντζάκης

i

@Intime

O Γιαννούλης Λαρεντζάκης στο Sportal: «Η βάση του Ολυμπιακού είναι η άμυνα, η ομάδα μού δείχνει εμπιστοσύνη»

Χρήστος Τσάλτας 13:24 - 01.10.2023 / Ανανεώθηκε: 17:06 - 01.10.2023

Ο MVP του φετινού Super Cup στη Ρόδο, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, μίλησε στο Sportal για το καταιγιστικό πρώτο ημίχρονο του Ολυμπιακού κόντρα στον Παναθηναϊκό, την άμυνα που αποτελεί τη βάση των Πειραιωτών, αλλά και τον ρόλο του στην ομάδα.

Ακόμα ένας εγχώριος τίτλος βάφτηκε ερυθρόλευκος. Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να «σαρώνει» εντός των τειχών, γράφοντας ακόμα μια χρυσή σελίδα με την κατάκτηση του Super Cup στη Ρόδο, κόντρα στον Παναθηναϊκό. Σε ένα παιχνίδι που οι Πειραιώτες κυριάρχησαν το αποτέλεσμα ήρθε μέσα απότην ομαδική προσπάθεια, αλλά και την συνέπεια και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έδειξε την εικόνα που την καθιέρωσε στα υψηλά πατώματα του ευρωπαϊκού μπάσκετ την τελευταία διετία, με τους «ερυθρόλευκους» να δίνουν έμφαση στην άμυνα για να φτάσουν στο θετικό αποτέλεσμα και στην κατάκτηση του έκτου διαδοχικού τίτλου στην Ελλάδα.

«Πάλι η βάση μας θα είναι η άμυνα. Θέλουμε να παίξουμε σε αυτό το επίπεδο και ακόμα καλύτερα», εξήγησε ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης μιλώντας στο Sportal, με τον διεθνή γκαρντ να γίνεται πιο αναλυτικός όσον αφορά την εικόνα της ομάδας του στο πίσω κομμάτι του παρκέ.

«Σίγουρα ο Μιλουτίνοφ μαζί με τον Φαλ θα κάνουν εξαιρετική δουλειά και εμείς θέλουμε να πιέζουμε και να συνεχίζουμε να κάνουμε την ίδια δουλειά. Στόχος μας πάντα είναι η άμυνα, να δίνουμε το ρυθμό και να παίζουμε με επαφές», ανέφερε, για να σταθεί στην επίθεση. «Στην επίθεση επειδή υπάρχει το ταλέντο και μέσα αό την ομαδική δουλειά και όσα ζητάει ο κόουτς θα είναι δύσκολο να μην βάλουμε πολλούς πόντους».

Γιαννούλης Λαρεντζάκης @Intime

Ο πρώτος τίτλος της σεζόν ήρθε για τον Ολυμπιακό, με την ικανοποίηηση όλων να είναι διάχυτη στα αποδυτήρια. «Είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα. Δεν περιμέναμε να πάρουμε τόσο μεγάλη διαφορά από την αρχή. Δουλέψαμε γι αυτο. Πάντα η βάση μας έιναι η άμυνα. Κάναμε καλή δουλειά. Ήρθαμε στη Ρόδο για να κατακτήσουμε το Super Cup, αλλά τώρα τελείωσε αυτό και συνεχίζουμε».

Ο Ολυμπιακός έφτασε στον τίτλο δείχνοντας εικόνα ομάδας που είχε συνέπεια. Από το πρώτο ημίχρονο φρόντισαν οι παίκτες του Μπαρτζώκα να κάνουν τη δουλειά, ωστόσο ουδείς επαναπαύεται, με τη συνέχεια να είναι ακόμα πιο απαιτητική. «Είναι πολύ νωρίς ακόμα στη σεζόν. Σίγουρα έχουμε ένα πλεονέκτημα γιατί η ομάδα μας είναι ίδια, συν 3-4 προσθήκες. Παίξαμε την άμυνα που έπρεπε, θέσαμε τον τόνο, όπως ζητάνε και οι προπονητές. Η βάση μας ήταν η άμυνα. Στην επίθεση βρήκαμε ρυθμό, υπήρχαν αυτοματισμοί, βγήκαν κάποια σουτ και άνοιξε το παιχνίδι».

Στον μεγάλο τελικό βγήκε μπροστά επιθετικά. 20 πόντοι με 6/7 τρίποντα ήταν ο απολογισμός του, ενώ σε αρκετές στιγμές λειτουργούσε ως ηγέτης για την ομάδα του. Αναμφίβολα άλλωστε στον Πειραιά υπολογίζουν ακόμα περισσότερο τον «Λάρυ», κάτι που φάνβηκε και από το νέο τριετές συμβόλαιο που υπέγραψε το περασμένο καλοκαίρι.

Ο ίδιος πάντως δεν σκέφτεται τον ρόλο του, αλλά το πώς θα βοηθήσει την ομάδα του να φτάνει στη νίκη. «Σίγουρα νιώθω καλύτερα και πιο άνετα γιατί η ομάδα μου έδειξε εμπιστοσύνη και ότι με θέλει εδώ, αλλά δεν επαναπαύομαι σε αυτό. Δεν μου αρέσουν αυτές οι λέξεις.

Μέσα από την ομαδική δουλειά, όπως και πέρυσι μπορεί να βγει κάποιος διαφορετικός παίκτης μπροστά. Πέρυσι υπήρχε ο Σάσα που ήταν κάτι διαφορετικό, αλλα΄σίγουρα η ομαδική δουλειά και όταν η ομάδα πάει καλα΄ανεβαίνουν όλοι οι παίκτες και ακούγονται όλοι οι παίκτες».