Λαρεντζάκης στο Sportal: «Ξεκινήσαμε ήδη μαθήματα ελληνικών με τον Ουόκαπ, θα είμαστε έτοιμοι με Φενέρ» (vid)

Γιαννούλης Λαρεντζάκης Sportal

i

Γιαννούλης Λαρεντζάκης / © Sportal

Λαρεντζάκης στο Sportal: «Ξεκινήσαμε ήδη μαθήματα ελληνικών με τον Ουόκαπ, θα είμαστε έτοιμοι με Φενέρ» (vid)

Aχιλλέας Μαυροδόντης 15:10 - 25.04.2023 / Ανανεώθηκε: 13:42 - 26.04.2023

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης μίλησε στην κάμερα του Sportal για τα... ελληνικά του Τόμας Ουόκαπ, τα Playoffs της Basket League, αλλά και την σειρά με την Φενέρμπαχτσε που ξεκινά σε λίγα 24ωρα.

Ο Ολυμπιακος καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες τον Άρη και με 2-0 και πλέον επικεντρώνεται στα παιχνίδια απέναντι στη Φενέρμπαχτσε. τα οποία θα κρίνουν και την πρόκριση στο Final Four της Euroleague στο Κάουνας.

Το Sportal είχε την ευκαιρία να... ανακρίνει για λίγο τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη ενόψει των αγώνων με τη Φενέρμπαχτσε και ο διεθνής γκαρντ του Ολυμπιακού, όπως συνηθίζει άλλωστε, τα είπε... ωραία!

H στέψη του Ολυμπιακού στη Ρώμη μια μέρα σαν κι αυτή, πριν από 26 χρόνια (vid)
ΜΠΑΣΚΕΤ

12:09 - 24.04.2023

H στέψη του Ολυμπιακού στη Ρώμη μια μέρα σαν κι αυτή, πριν από 26 χρόνια (vid)

Η 24η Απριλίου δεν είναι μία οποιαδήποτε μέρα για τον Ολυμπιακό. Είναι η μέρα που το 1997 κατέκτησε στη Ρώμη το πρώτο πρωτάθλημα Ευρώπης της ιστορίας του και η «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ θυμήθηκε τις στιγμές με σχετική της ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα.

«Θεωρώ ότι εμείς το κάνουμε, με τη συγκέντρωση και με την ενέργεια που βγάζουμε και με τη σοβαρότητα που δείχνουμε κάνουμε το παιχνίδι να φαίνεται εύκολο άμα πάρουμε μία καλή διαφορά», απάντησε ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης σε ερώτηση για το εάν είναι τόσο εύκολα τα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθήματος, με τον «Λάρυ» να προσθέτει πως «το έχουμε αποδείξει και σε προηγούμενα παιχνίδια που υπήρχαν και πιο δύσκολα ματς ειδικά εκτός έδρας».

Πώς μπορεί ένας παίκτης να επικεντρωθεί όμως σε ματς για το ελληνικό πρωτάθλημα, την ώρα που ακολουθεί μια τόσο μεγάλη σειρά, όπως αυτή με τους Τούρκους; Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης ήταν ξεκάθαρος... «Πίστεψε με, με τον κόουτς είναι πάρα πολύ εύκολο γιατί δεν σε αφήνει λεπτό και σε αυτό που λέει έχει δίκιο και ότι πρέπει από αυτά τα παιχνίδια να παίζουμε 100% με περισσότερη συγκέντρωση γιατί πρέπει να ετοιμαστούμε για τα ματς με τη Φενέρ. Σίγουρα το επίπεδο δεν είναι το ίδιο αλλά όταν έρθει η ώρα θα είμαστε εκεί ενεργειακά και σε βαθμό συγκέντρωσης που πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι».

Στην Φενέρμπαχτσε αγωνίζονται τρεις Έλληνες, ο Νικ Καλάθης, ο Τάιλερ Ντόρσεϊ και ο Κώστας Αντετοκούνμπο. Παρόλα αυτά, ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης δεν έχει συνομιλήσει με κανέναν τους ενόψει της σειράς των Playoffs Euroleague.

«Όχι δεν έχει τύχει αλλά τώρα που το είπες μπορεί να το σκεφτώ», είπε στο Sportal.

Στη συνέχεια πήγαμε τη συζήτηση στον Τόμας Ουόκαπ, ο οποίος έγινε πρόσφατα Έλληνας. Αυτή η εξέλιξη έχει φέρει αρκετές αντιδράσεις, με τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη πάντως να γίνει μια άλλη οπτική των πραγμάτων, με την οποία θέλησε να τονίσει πως ο καλύτερος θα λάμψει ό,τι και να γίνει.

«Η θέση μας είναι λεπτή γιατί ο Τόμας είναι πραγματικά φίλος και έχουμε ένα αρκετά καλό δέσιμο, θεωρώ ότι ο καθρέφτης ολωνών μας είναι το γήπεδο και μέσα στο παρκέ ο ανταγωνισμός είναι θεμιτός μέσα από αυτόν γινόμαστε καλύτεροι και από εκεί και πέρα ότι είναι να γίνει ας γίνει».

Τέλος είχαμε και την... αποκάλυψη. Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης έχει αναλάβει να μάθει ελληνικά στον Τόμας Ουόκαπ, ο οποίος ήδη έχει μάθει τις πρώτες λέξεις!

«Έχουμε ξεκινήσει ήδη τις βασικές λέξεις καλημέρα καληνύχτα, μην πάει το μυαλό σου αλλού, Οπότε πιστεύω ότι θα μάθει γρήγορα γιατί πραγματικά αγαπάει την Ελλάδα και το έδειξε και με πράξεις»