Ο «Θωμάς» Ουόκαπ είναι ικανός να μάθει... νεράκι ακόμα και τον Εθνικό Ύμνο!

Τομας Ουόκαπ

i

Τομας Ουόκαπ / © Intime

Ο «Θωμάς» Ουόκαπ είναι ικανός να μάθει... νεράκι ακόμα και τον Εθνικό Ύμνο!

Aχιλλέας Μαυροδόντης 21:41 - 18.04.2023 / Ανανεώθηκε: 21:42 - 18.04.2023

Ο Τόμας Ουόκαπ γίνεται Έλληνας και ο Αχιλλέας Μαυροδόντης αναλύει όλα τα δεδομένα αναφορικά με την υπόθεση, αλλά και το τι θα σημαίνει αυτό για τον Ολυμπιακό και τον Εθνική μας ομάδα.

Ο Τόμας Ουόκαπ είναι καψούρης με την Ελλάδα, τόσο που πλέον αποφάσισε να γίνει Έλληνας!

Ο Αμερικανός ζήτησε να γίνει Έλληνας, η ΕΟΚ αποδέχθηκε το αίτημά του και πλέον όλα έχουν δρομολογηθεί ώστε ο Τόμας να γίνει… Θωμάς και να έχει δικαίωμα συμμετοχής και στην Εθνική Ελλάδας.

Πέραν του ότι αυτό δίνει μια τρομακτικά σημαντική λύση στον Δημήτρη Ιτούδη ενόψει των επόμενων διοργανώσεων της Εθνικής, στον Ολυμπιακό πραγματικά τρίβουν τα χέρια τους με αυτή την εξέλιξη! Ο Ουόκαπ, εάν παίζει ως Έλληνας, θα δώσει στον Ολυμπιακό μια θέση ξένου προς διάθεση.

Αυτό τι σημαίνει; Σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός θα μπορεί ουσιαστικά να παίξει με 7 ξένους στην 12άδα, με 7ο τον Θωμά Ουόκαπ. Το μεγάλο ερώτημα που δημιουργείται όμως είναι το φέτος.

Ο Τόμας Ουόκαπ είναι δεδομένο πως μέχρι το τέλος της σεζόν θα παίξει ως Αμερικανός, καθώς δεν γίνεται να αλλάξουν τώρα τα δεδομένα.

Αφενός είναι μια διαδικασία το να βγουν τα χαρτιά του και να ορκιστεί εκείνος ως Έλληνας, κάτι που είναι αδύνατον να ολοκληρωθεί μέχρι αύριο, όταν και θα πρέπει ο Ολυμπιακός να δηλώσει το ρόστερ των πλέι οφς.

Αφετέρου ο κανονισμός δεν προβλέπει κάτι σχετικά με την αλλαγή της υπηκοότητας μεσούσης της σεζόν, ενώ όπως είναι σε θέσει να γνωρίζει από τις πηγές του το Sportal, δεν έχει γίνει και κάποια σχετικέ κουβέντα στις συνεδριάσεις του ΕΣΑΚΕ.

Με λίγα λόγια, ο Τόμας Ουόκαπ θα παίξει από την επόμενη σεζόν ως Έλληνας στον Ολυμπιακό, κάτι που θα λύσει τα χέρια του Γιώργου Μπαρτζώκα και των συνεργατών του το καλοκαίρι, όταν και θα κληθούν να στελεχώσουν το ρόστερ για την αγωνιστική περίοδο 2023 – 2024.

Επιπλέον, ο Τόμας Ουόκαπ έχει ανανεώσει το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό μέχρι το 2027. Έτσι, για τα επόμενα 4 χρόνια, η ομάδα του Πειραιά θα έχει σίγουρα έναν τοπ Έλληνα γκαρντ στο ρόστερ της.

Μένει να δούμε εάν ο Κώστας Σλούκας ανανεώσει και εκείνος το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό, γεγονός που θα μπορεί αν σημαίνει ότι ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα έχει να διαχειριστεί δύο τοπ γκαρντ της Εθνικής Ελλάδας!

Πέραν του ρεπορταζιακού κομματιού, αξίζει να σταθούμε λίγο στα όσα είπε ο Τόμας Ουόκαπ στην επιστολή του στην ΕΟΚ.

Τα υπέροχα λόγια που χρησιμοποιεί για την χώρα μας έρχονται σε συνέχεια των δηλώσεών του μετά το τέλος της ανανέωσής του. «Ναι, πίστευα πως θα μείνω για πολύ καιρό! Επέλεξα αυτή την ομάδα πριν από δύο χρόνια, γιατί όποτε ερχόμουν σε αυτό το γήπεδο ως αντίπαλος σκεφτόμουν πως θα μπορούσα να παίξω και να μείνω εδώ για καιρό. Για αυτό ‘ερωτεύτηκα’ τον Ολυμπιακό τόσο γρήγορα, γιατί από την αρχή ήξερα πως είναι το κατάλληλο μέρος για εμένα! ‘Ερωτεύτηκα’ τα πάντα, το μπάσκετ, την ομάδα, τη ζωή στην Ελλάδα... Οπότε ναι, μπορώ να πω πως είμαι πάρα πάρα πολύ χαρούμενος και ευλογημένος για την εξέλιξη των πραγμάτων», είχε αναφέρει μεταξύ άλλων, δήλωση που τώρα έρχεται να «κουμπώσει» με όσα συμβαίνουν.

Σας έχουμε πει πως ο Τόμας Ουόκαπ δεν είναι ο Αμερικανός που έχεις συνηθίσει και αυτό φάνηκε ακόμα μια φορά. Ένας περισσότερο… ευρωπαίος γκαρντ, παρά Αμερικανός, γίνεται και με τη βούλα Έλληνας.

Λόγω του ρεπορτάζ, ο υπογράφων το κείμενο, έχει γνωρίσει τον Ουόκαπ καλά, σε σημείο που να μπορεί να γράψει με σιγουριά τα παρακάτω: Ο Τόμας Ουόκαπ είναι τόσο… παλαβός, που είναι ικανός να μάθει ακόμα και τον Εθνικό Ύμνο, ώστε να τον τραγουδά πριν τους αγώνες της Εθνικής μας!

Το σίγουρο πάντως είναι πως πλέον είναι υποχρεωμένος να μάθει να παραγγέλνει σωστά από τα ελληνικά ταβερνάκια…

ΥΓ. Το να παίρνουν την υπηκοότητα της εκάστοτε χώρας Αμερικάνοι είναι κάτι που συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια σε όλη την Ευρώπη. Δεν έγινε λοιπόν κάτι τρομερό. Περισσότερο φυσιολογικό θα το λέγαμε.