Ο Τόμας Ουόκαπ είναι ο κορυφαίος ξένος της σύγχρονης ιστορίας του Ολυμπιακού

Τόμας Ουόκαπ

i

Τόμας Ουόκαπ / © tourette photography

Ο Τόμας Ουόκαπ είναι ο κορυφαίος ξένος της σύγχρονης ιστορίας του Ολυμπιακού

Aχιλλέας Μαυροδόντης 08:34 - 01.04.2023 / Ανανεώθηκε: 08:43 - 01.04.2023

Ο Τόμας Ουόκαπ ήταν το φαρμάκι στο οποίο ο Παναθηναϊκός δεν βρήκε ποτέ αντίδοτο, με τον Αμερικανό να αποδεικνύει έτσι για ακόμα μια φορά πως είναι ο κορυφαίος ξένος της σύγχρονης ιστορίας του Ολυμπιακού! Γράφει ο Αχιλλέας Μαυροδόντης.

Ο Ολυμπιακός διανύει μια μαγική σεζόν, στην οποία ο στόχος είναι ξεκάθαρος. Το Triple Crown!

Η ομάδα του Πειραιά είναι στο 23-9, έχει υποτάξει όλα τα μεγαθήρια της Euroleague και το μόνο που θέλει πλέον είναι μια ακόμα νίκη για να εξασφαλίσει την πρώτη θέση της κανονικής διάρκειας. Μάλιστα το «μαγικό» νούμερο 23 (η φανέλα του Τζόρνταν ντε!) ήρθε με ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι στον Αιώνιο αντίπαλο, ο οποίος για 13η σερί φορά είδε τον Ολυμπιακό να επικρατεί απέναντί του. 

Το 13-0 δείχνει την απόλυτη υπεροχή του Ολυμπιακού απέναντι στον Παναθηναϊκό στη τωρινή περίοδο, με την ομάδα του Μπαρτζώκα να είναι η κορυφαία της Ευρώπης και εκείνη του Σερέλη να βελτιώνεται μεν, αλλά ακόμα να μην μπορεί να κάνει το κάτι παραπάνω. Ίσως μπορέσει να πάρει μια νίκη στους τελικούς. Τώρα όμως είναι τρομακτικά δύσκολο. 

Ας μιλήσουμε όμως λίγο για το ματς. Ο Παναθηναϊκός δεν φοβήθηκε απέναντι στον Ολυμπιακό και τον κοίταξε στα μάτια, όμως η προσωπικότητες της ομάδας του Πειραιά ήταν εκείνες που έκαναν τη διαφορά. 

21 πόντοι από τον Τάρικ Μπλακ. 19 από τον Σάσα Βεζένκοφ και μια εμφάνιση από άλλο πλανήτη του Τόμας Ουόκαπ. Ο Αμερικανός σταμάτησε στους 11 πόντους, έχοντας 13 ασίστ, 7 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα και 32 βαθμούς στην αξιολόγηση. Περιττό να πούμε πως ο γκαρντ του Ολυμπιακού ήταν και ο MVP της αγωνιστικής. 

Ο Ουόκαπ είναι ο συμπαίκτης που όλοι θα ήθελαν να έχουν. Δεν τον απασχολεί να σκοράρει, αλλά να κερδίσει η ομάδα. Παίρνει πάντα μετρημένες προσπάθειες, είναι σταθερά ο κορυφαίος αμυντικός και στη δημιουργία είναι από τους καλύτερους σε ολόκληρη την Ευρώπη! 

Σαν χαρακτήρας, για όσους τον έχουν γνωρίσει, είναι ένα παιδί με μόνιμο χαμόγελο στα χείλη. Δεν θα δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα, θα μιλήσει με όλους τους συμπαίκτες του και θα είναι πάντα η ψυχή της παρέας. 

Όλα αυτά ο κόσμος τα έχει καταλάβει και τον αγαπά όσο λίγους ξένους που έχουν περάσει από τον Ολυμπιακό. Και ο κόσμος του Ολυμπιακού δεν είναι εύκολος. Για να σε αγαπήσει πρέπει να σε δει να θυσιάζεσαι, κάτι που ο Τόμας Ουόκαπ κάνει σε κάθε παιχνίδι που πατάει παρκέ.

Μπαρτζώκας: «Θέλουμε μία νίκη για να τερματίσουμε πρώτοι»
EUROLEAGUE

00:37 - 01.04.2023

Μπαρτζώκας: «Θέλουμε μία νίκη για να τερματίσουμε πρώτοι»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ εξέφρασε την πεποίθησή του πως ο Ολυμπιακός θα παρουσιαστεί έτοιμος στα playoffs της Euroleague, στάθηκε γιατί άφησε εκτός τον Κάνααν ενώ αναφέρθηκε και στην πρωτιά της κανονικής διάρκειας του φετινού ταξιδιού προς το Final Four του Κάουνας.

Μαζί με τον Κώστα Σλούκα έχουν δημιουργήσει ένα μαγικό δίδυμο, με τον Έλληνα γκαρντ να είναι ο ηγέτης και τον Αμερικανό να είναι εκείνος που θα κάνει όποια δουλειά χρειάζεται. 

Κόντρα στον Παναθηναϊκό έκανε τα ΠΑΝΤΑ και αποκορύφωμα ήταν το τρίποντο που κλείδωσε τη νίκη στο τέλος.

Εμείς λοιπόν θα πάμε ένα βήμα παραπέρα. Ο Τόμας Ουόκαπ δεν είναι απλά ένας καλός ξένος που έχει στο ρόστερ του Ολυμπιακός. Είναι ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ξένος της σύγχρονης ιστορίας, καλύτερος και από παίκτες όπως ο Λο, ο Χάινς, ο Λοτζέκσι κλπ. 

Έχετε διαφορετική άποψη από εμάς; Δεν σας έχει πείσει ο Τόμας Ουόκαπ; Κακώς. Γιατί είναι ξεκάθαρα τα όσα προαναφέρουμε και επιτακτική ανάγκη να επεκταθεί άμεσα το συμβόλαιό του. 

Στο κάτω – κάτω ο Ολυμπιακός τον θέλει, εκείνος θέλει να μείνει; Γιατί να το σκεφτόμαστε, που λέει και το τραγούδι;

ΥΓ. Συγκλονιστική ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ. Πραγματικά ο κόσμος έδωσε ρεσιτάλ. 

ΥΓ2. Για ακόμα μια φορά, η μάχη της 8άδας είναι συγκλονιστική, με τον αντίπαλο του Ολυμπιακού στα νοκ άουτ να παραμένει ένα μεγάλο ερωτηματικό. Υπομονή λοιπόν μερικές ημέρες ακόμα…