Λατρεία ροκ σταρ, «Λούκα, Λούκα» και οργή για τους διαιτητές: Πώς έζησε η Μανίλα το «φαινόμενο Ντόντσιτς»

Λούκα Ντόντσιτς

Λατρεία ροκ σταρ, «Λούκα, Λούκα» και οργή για τους διαιτητές: Πώς έζησε η Μανίλα το «φαινόμενο Ντόντσιτς»

Χρήστος Τσάλτας 20:27 - 06.09.2023 / Ανανεώθηκε: 20:28 - 06.09.2023

Ο Λούκα Ντόντσιτς βρέθηκε για πρώτη φορά στη Μανίλα, ο κόσμος στην Mall of Asia Arena τον έκανε να νιώσει... σαν στο σπίτι του και το Sportal καταγράφει όλο το χρονικό της έντονης παρουσίας του Luka Magic στην πρωτεύουσα των Φιλιππίνων, που περιλάμβανε υστερία σε βαθμό ροκ σταρ!

Αποστολή στη Μανίλα

Για τους μνπασκετόφιλους στη Μανίλα η 6η Σεπτεμβρίου ήταν μια ξεχωριστή μέρα. Όχι μόνο γιατί το Παγκοσμιο Κύπελλο βρίσκεται στην τελική φάση του, άρα το πραγματικό μπάσκετ παίζεται τώρα, αλλά γιατί στο παρκέ της Mall of Asia Arena βρέθηκε ένας από τους μεγαλύτερους σταρ του παγκοσμίου μπάσκετ αυτή τη στιγμή.

Ο Σάι Γκίλτζιους Αλεξάντερ είναι ίσως ο καλύτερος κσορερ που βρίσκεται στα παρκέ αυτή τη στιγμή, αλλά το star status του Λούκα Ντόντσιτς ελάχιστοι παίκτες μπορούν να το αγγίξουν στο σημερινό μπάσκετ. Ο Luka Magic δεν είναι απλά ένας παίκτης πολύ υψηλού επιπέδου, αλλά μια κινητή διαφήμιση για τη χώρα του, την Σλοβενία.

Δεν ήταν λίγοι οι Ασιάτες φίλαιλοι που κυκλοφορούσαν στους διαδρόμους του γηπέδου με φανέλες του Ντόντσιτς, όχι από την ομάδα του, τους Ντάλας Μάβερικς, αλλά της εθνικής Σλοβενίας. Δείγμα του impact που έχει στον κόσμο ο χαρισματικός άσος.

Αυτό φάνηκε ακομα πιο ξεκάθαρα κατά την διάρκεια της παρουσίασης των ομάδων, Μόλις ο εκφωνητής είπε "and no.77... Luka Doncic" οι κραυγές και οι ιαχές πήγαν πραγματικά σε άλλο επίπεδο! Για πρώτη φορά η Mall of Asia Arena είδε τα ντεσιμπέλ να ανεβαίνουν τόσο πολύ, με την «τρέλα» για τον Σλοβένο σούπερ σταρ να ξεπερνάει ακόμα και αυτή για τον Όστιν Ριβς, που είναι το αγαπημένο παιδί της εξέδρας, από την Team USA.

Σε κάθε μερκάρισμα με αντίπαλο τον Ντίλον Μπρουκς ο κόσμος ήταν... 101% στο πλευρό του Σλοβένου γκαρντ. Άλλωστε ο Μπρουκς αποδοκιμαζόταν κάθε φορά που έπιανε τη μπάλα στα χέρια του, με τον νέο άσο των Χιούστον Ρόκετς να «απαντάει» στελνοντας φιλιά στην εξέδρα!

Η «τρέλα» για τον Ντόντσιτς συνεχίστηκε και κατά τη διάρκεια του αγώνα. Κάθε φορά που ο Σλοβένος έπαιρνε τη μπάλα, η αδημονία για μια καλή προσπάθεια ήταν έκδηλη σε όλο το γήπεδο. ΌΠως και η απιθέωση σε κάθε του κίνηση. Τα φλας είχαν πάρει φωτιά, ταβλέμματα ήτνα όλα στραμμένα πάνω του και άπαντες περίμεναν να φέρει κάτι από την μαγεία του.

Αυτό που δεν περίμεναν όμως ήταν να ολοκληρωθεί το παιχνίδι πρόωρα. Για την ακρίβεια στα μέσα της τέταρτης περιόδου. Έπειτα από την δεύτερη τεχνική ποινή που δέχτηκε, ο Ντόντσιτς αποβλήθηκε και είδε το υπόλοιπ οτου αγώνα από τα αποδυτήρια, έχοντας πολλά νεύρα με τους διαιτητές.

Και σε αυτή τη φάση όμως ο κόσμος στάθηκε στο πλευρό του, στρέφοντας τα βέλη του στους διαιτητές. "Ref, you suck" (Διαιτητές είστε χάλια σε... ελεύθερη μετάφραση), δείγμα δυσφορίας και απογοήτευσης για τη σύντομη παρουσία του Ντόντσιτς στο παρκέ.

Ακόμα και στο διάστημα που έμεινε όμως στο παρκέ χάρισε στιγμές μαγείας με τους 26 πόντους που πέτυχε, αποθεώθηκε από τον κόσμο και έδωσε... ραντεβού για το παιχνίδι της Πέμπτης, κόντρα στη Λιθουανία. «Θα το έλεγα στο τέλος αν δεν με ρωτούσε κανείς. Ο κόσμος εδώ στις Φιλιππίνες είναι απίστευτος και εκτιμώ πολύ την αγάπη που μου έδειξαν», είπε χαρακτηριστικά. Και σε αυτό το παιχνίδι θα προσπαθήσει να «επιβραβεύσει» όσους γέμισαν την Mall of Asia Arena για να τον απολαύσουν. Κάτι που αναμένεται να γίνει και την Πέμπτη!

Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.