Το Λαύριο πραγματοποιεί το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία του στην Basket League

Καστανέδα

Το Λαύριο πραγματοποιεί το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία του στην Basket League

Sportal newsroom 11:35 - 17.10.2023

Απέναντι στον Κολοσσό Ρόδου το Λαύριο κατάφερε να πάρει νίκη-θρίλερ με 79-76 και να κάνει το 2Χ2, γεγονός που συνιστά την καλύτερη εκκίνηση στην ιστορία της ομάδας στην Basket League.

Μετά τη νίκη της πρεμιέρας, απέναντι στην ΑΕΚ. όπου και επικράτησε με 98-93, στο κλειστό των Λιοσίων, το Λαύριο συνέχισε την εξαιρετική του παρουσία μία εβδομάδα αργότερα. Απέναντι στον Κολοσσό Ρόδου η ομάδα του Κώστα Μέξα έδειξε χαρακτήρα και κατάφερε να φτάσει σε μεγάλη νίκη.

Το τελικό 79-76 χάρισε ακόμα ένα ροζ φύλλο αγώνα στην ομάδα της Λαυρεωτικής, που έκανε το 2Χ2 στο πρωτάθλημα, παραμένοντας αήττητη στην Basket League της σεζόν 2023-24. Το γεγονός άλλωστε πως κατάφερε να φτάσει στο θετικό αποτέλεσμα σε ένα τόσο κλειστό παιχνίδι δέιχνει τον χαρακτήρα που χτίζει η ομάδα.

«Περιμέναμε ένα δύσκολο παιχνίδι. Ο Κολοσσός είναι μια καλή και δυνατή ομάδα. Το παιχνίδι στράβωσε μετά το πρώτο ημίχρονο, αλλά δείξαμε χαρακτήρα και αντιδράσαμε σωστά όταν χάσαμε τη συγκέντρωσή μας» εξήγησε ο τεχνικός της ομάδας της Λαυρεωτικής. Ο Πετρόπουλος αστόχησε σε ελεύθερο τρίποντο, ενώ τα σουτ του Πόλεϊ ήταν. Είναι μια μεγάλη νίκη που μας δίνει κουράγιο για τη συνέχεια».μαρκαρισμένα», είπε ο Κώστας Μέξας με το πέρας του αγώνα, δείχνοντας την ικανοποίησή του για την εικόνα του Λαυρίου.

Η ομάδα της Νότιας Αττικής μετράει πλέον 2 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, με το ξεκίνημα αυτό στην Basket League να είναι το καλύτερο από την στιγμή που ανέβηκε η ομάδα στα «μεγάλα σαλόνια» τη σεζόν 2016-17.

Ποτέ άλλοτε το Λαύριο δεν κατάφερε να κάνει το 2Χ2 στο ξεκίνημα της σεζόν, με εξαίρεση την φετινή παρουσία του, όταν και έριξε στο καναβάτσο τόσο την ΑΕΚ, όσο και τον Κολοσσό Ρόδου.