O ΛεΜπρόν Τζέιμς δεν είναι ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών (ακόμα) - Του απομένουν 2.004 πόντοι! (vids)

ΛεΜπρόν Τζέιμς, Όσκαρ Σμιτ

i

© photos by Getty Images / Ideal Images

O ΛεΜπρόν Τζέιμς δεν είναι ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών (ακόμα) - Του απομένουν 2.004 πόντοι! (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:44 - 21.09.2023 / Ανανεώθηκε: 09:47 - 21.09.2023

Υπάρχει ένας άνθρωπος που έχει βάλει περισσότερους πόντους από τον ΛεΜπρόν Τζέιμς και έχει μπει στο... στόχαστρο του 38χρονου σούπερ σταρ των Λέικερς. Είναι ο θρυλικός βραζιλιάνος Όσκαρ Σμιτ, ο οποίος στην επαγγελματική του καριέρα που διήρκησε μέχρι το 2003 έβαλε 49.737 πόντους. Δηλαδή, 2.004 περισσότερους απ' όσους έχει τώρα ο ΛεΜπρόν.

Τα ξημερώματα της 8ης Φεβρουαρίου 2023, ημέρα Τετάρτη, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, κατά τη διάρκεια του αγώνα των Λος Άντζελες Λέικερς με τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, έγινε ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στο ΝΒΑ. Πέρασε το... στοιχειωμένο ρεκόρ των 38.387 πόντων του Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ, που κατείχε από τις 22 Απριλίου του 1989. Πλέον, ο «Βασιλιάς» κάθεται και σε αυτόν τον θρόνο, μόνο που οι προκλήσεις σε αυτή τη ζωή δεν σταματούν ποτέ. Ειδικά άμα τις αναζητάει κανείς με μανία! 

Διότι, ναι μεν ο ΛεΜπρόν είναι ο πρώτος και άπιαστος στον «μαγικό πλανήτη», αλλά αυτό δεν ισχύει αν συνομολογήσουμε ολόκληρο τον... κανονικό πλανήτη. Στην καταμέτρηση πόντων επαγγελματιών αθλητών από άκρη σε άκρη στο Νο 1 όλων των εποχών και όλων των πρωταθλημάτων βρίσκεται ο Βραζιλιάνος θρύλος του μπάσκετ, Όσκαρ Σμιτ

Ο άνθρωπος που συνέχισε να βάζει 40 πόντους ακόμα κι όταν πέρασε τα 40 χρόνια ζωής και ναι μεν δεν έπαιξε ποτέ στο ΝΒΑ (αν και έγινε Draft Pick το 1986) αγωνίστηκε από το 1974 μέχρι το 2003. Γεννημένος το 1958, ο Hall of Famer και ένας από τους τρεις μύθους του βραζιλιάνικου αθλητισμού (μαζί με τον Πελέ και τον Άιρτον Σένα) φορούσε τη φανέλα μέχρι τα 45 του και στο σύνολο της καριέρας του σημείωσε 49.737 πόντους. Σε αυτούς υπολογίζεται και η επιθετική του συνεισφορά με τις ομάδες που αγωνίστηκε (Βραζιλία: Παλμέιρας, Σίριο, Αμέρικα ντο Ρίο, Κορίνθιανς, Μπαντεϊράντες, Φλαμένγκο, Ιταλία: Κασέρτα, Πάβια, Ιταλία: Βαγιαδολίδ), αλλά και με την εθνική ομάδα.  

 Τώρα, ο ΛεΜπρόν, ο οποίος κατά τη διάρκεια της νέας σεζόν του ΝΒΑ (που θα ξεκινήσει στις 5 Οκτωβρίου), θα κλείσει τα 39 του χρόνια έχει ήδη συλλέξει 47.734 πόντους σε όλα τα παιχνίδια που έχει αγωνιστεί. Δηλαδή, από τη μέρα που έγινε επαγγελματίας στο ΝΒΑ, με τους Καβαλίερς, του Χιτ, τους Λέικερς, αλλά και στις διοργανώσεις που έχει λάβει μέρος με την Team USA. Του απομένουν δηλαδή 2.004 πόντοι για να γίνει ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών... γενικά! 

Πέρσι, είχε 28,9 πόντους μέσο όρο με τους Λέικερς, αλλά αγωνίστηκε σε 55 από τα 82 παιχνίδια της κανονικής διάρκειας εξαιτίας τραυματισμού. Είχε συνολικά 1.590 πόντους, οπότε... να άλλη μία πρόκληση για τον ΛεΜπρόν Τζέιμς, που αν δεν είναι φέτος η τελευταία του σεζόν ως αθλητής (που δεν φαίνεται να είναι) ουσιαστικά χρειάζεται απλώς χρόνο για να ξεπεράσει και τον σπουδαίο Όσκαρ Σμιτ