O ΛεΜπρόν Τζέιμς πήρε φόρα και παραλίγο να βρεθεί... έξω από το γήπεδο (vid)
i

printscreen

O ΛεΜπρόν Τζέιμς πήρε φόρα και παραλίγο να βρεθεί... έξω από το γήπεδο (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 11:32 - 07.05.2023 / Ανανεώθηκε: 11:32 - 07.05.2023

Η προσπάθειά του να ανακόψει τον Άντριου Ουίγκινς των Ουόριορς ήταν επιτυχημένη και κυρίως αποφασιστική. Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς στα 38 του έτρεξε σαν... έφηβος για μία κατοχή των Λέικερς και από την υπερπροσπάθεια βρέθηκε 20 μέτρα μακριά από το παρκέ!

Όταν ο Στέφεν Κάρι έκλεψε τη μπάλα από τον ΝτιΆντζελο Ράσελ και την έδωσε στον Άντριου Ουίγκινς, ο τελευταίος είχε τη δυνατότητα να ρίξει τη διαφορά στους 10 πόντους. Ακόμα το παιχνίδι ήταν... ρευστό, καθώς η φάση εξελίχθηκε κατά τη διάρκεια της τρίτης περιόδου. Λίγο πριν οι Λέικερς πάρουν... φωτιά. Για να συμβεί αυτός όμως, κάποιες έπρεπε να την ανάψει. 

Ο Άντονι Ντέιβις είχε πάρει τις πρωτοβουλίες στην επίθεση, αλλά ο ΛεΜπρόν Τζέιμς ήταν αυτός που έδινε τον ρυθμό και έδειχνε τον δρόμο. Έτσι, όταν «έπρεπε» να ανακόψει τον Ουίγκινς και να... κόψει τον αέρα των πρωταθλητών Ουόριορς δεν σφύριξε αδιάφορα. 

Το ιστορικό «μηδέν» του ΛεΜπρόν - Τα αποτελέσματα, το πρόγραμμα και το γράφημα των play offs
NBA

07:09 - 07.05.2023

Το ιστορικό «μηδέν» του ΛεΜπρόν - Τα αποτελέσματα, το πρόγραμμα και το γράφημα των play offs

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς έχει παίξει 17 χρονιές στα play offs με τρεις διαφορετικές ομάδες, αλλά τώρα ήταν η πρώτη φορά για ένα... παράδοξο ρεκόρ. Κατά τη διάρκεια της πρώτης περιόδου δεν πήρε ούτε μία προσπάθεια στην επίθεση: 0/0 και αυτό δεν έχει ξαναγίνει!

Κυνήγησε τη μπάλα μέχρι να πετύχει τον στόχο του. Έβαλε το χέρι του για να εμποδίσει τον Καναδό φόργουορντ του Γκόλντεν Στέιτ και τα κατάφερε. Μόνο που από τη φόρα που είχε πάρει βρέθηκε τουλάχιστον 20 μέτρα μακριά από το παρκέ. 

Είχε το νου του μην πέσει πάνω στον κόσμο ή στα καθίσματα, πάνω στα διαχωριστικά ή οπουδήποτε θα αποτελούσε κίνδυνο για το σώμα του. Τελικά έφθασε σχεδόν μέχρι τα αποδυτήρια, αλλά επιστρέφοντας εκτός του ότι αποθεώθηκε από τον φίλαθλο κόσμο που βρέθηκε στην Crypto Arena του Λος Άντζελες για το Game 3 της σειράς, εξήγησε με το ύφος του ότι οι Πολεμιστές δεν έχουν τύχη στο παιχνίδι. Κάτι που αποδείχθηκε και στην πράξη. 

Οι Λέικερς νίκησαν με το εντυπωσιακό 127-97, ο ΛεΜπρόν πλησίασε το triple double (21 πόντοι, 8 ριμπάουντ, 8 ασίστ), ο Άντονι Ντέιβις κυριάρχησε (25 πόντοι, 13 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα, 4 τάπες) και η ομάδα του Λ.Α. προηγείται με 2-1 στους ημιτελικούς της Δύσης. 

Το τέταρτο παιχνίδι είναι προγραμματισμένο, στο ίδιο μέρος, τα ξημερώματα της Τρίτης (9/5, 05:00).