Το ιστορικό «μηδέν» του ΛεΜπρόν - Τα αποτελέσματα, το πρόγραμμα και το γράφημα των play offs

ΛεΜπρόν Τζέιμς, Άντονι Ντέιβις

i

© photo by Jason Miller / Getty Images / Ideal Images

Το ιστορικό «μηδέν» του ΛεΜπρόν - Τα αποτελέσματα, το πρόγραμμα και το γράφημα των play offs

Γιώργος Γαβριλάκης 07:09 - 07.05.2023 / Ανανεώθηκε: 07:13 - 07.05.2023

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς έχει παίξει 17 χρονιές στα play offs με τρεις διαφορετικές ομάδες, αλλά τώρα ήταν η πρώτη φορά για ένα... παράδοξο ρεκόρ. Κατά τη διάρκεια της πρώτης περιόδου δεν πήρε ούτε μία προσπάθεια στην επίθεση: 0/0 και αυτό δεν έχει ξαναγίνει!

Τους πρώτους 11 πόντους των Λέικερς στο Game 3 τους έβαλε ο ΝτιΆντζελο Ράσελ. Μάλιστα, ξεκίνησε με 3/3 τρίποντα και γενικά ήταν ασταμάτητος σε μία πρώτη περίοδο που οι Ουόριορς είχαν τον έλεγχο. 

Το εντυπωσιακό πάντως, δεν ήταν ότι στα πρώτα 12 λεπτά είχαν σκοράρει μόνο αυτός, ο Άντονι Ντέιβις και ο Ντένις Σρέντερ με μία ελεύθερη βολή. Ούτε ότι ο ΛεΜπρόν Τζέιμς είχε… μηδέν πόντους. Μηδέ, η τελική νίκη με τριάντα πόντους διαφορά: 129-97. Το εντυπωσιακό και μοναδικό στοιχείο ήταν ότι ο ΛεΜπρόν σε ολόκληρη την πρώτη περίοδο δεν έκανε ούτε μία προσπάθεια για να εκτελέσει στην επίθεση. 

Παίζει στο πρωτάθλημα εδώ και 20 χρόνια, κι αν εξαιρέσουμε τα πρώτα του δύο που δεν συμμετείχε στα play offs, όπως και το 2019, έχει 17 έτη προϋπηρεσίας στην post season. Ποτέ ξανά όμως, δεν είχε συμβεί ο ΛεΜπρόν να ολοκληρώσει την παρουσία του στην εναρκτήρια περίοδο χωρίς να κάνει ούτε ένα σουτ. Ένα λέι απ ή έστω να κερδίσει ένα φάουλ και να εκτελέσει βολές. Ήταν η πρώτη φορά στην καριέρα του!

Βέβαια, ο 38χρονος σούπερ σταρ δεν παρέμεινε σε αδράνεια και για το υπόλοιπο παιχνίδι. Το επηρέασε ποικιλοτρόπως και ολοκλήρωσε την παρουσία του με 21 πόντους, 8 ριμπάουντ και 8 ασίστ σε 32 λεπτά συμμετοχής. Διόλου άσχημα, ειδικά τη μέρα που ο Άντονι Ντέιβις είχε… όρεξη. 

Χωρίς τον Κρις Πολ οι Σανς έχουν πρόβλημα

Οι Λέικερς που έσπασαν το πλεονέκτημα έδρας στο πρώτο παιχνίδι του Γκόλντεν Στέιτ, τώρα προηγούνται με 2-1 νίκες και θέλουν άλλες δύο για να προκριθούν στους τελικούς της ανατολικής περιφέρειας. Εκεί όπου αν τα καταφέρουν να περάσουν θα συναντήσουν είτε τους Ντένβερ Νάγκετς, είτε τους Φοίνιξ Σανς. Προς το παρόν, οι πρώτοι προηγούνται με 2-1 νίκες και οι… δεύτεροι έχουν πρόβλημα. 

Αυτή είναι η ομάδα που ήδη έχει βάλει στο... κάδρο τον Γιάννη για το καλοκαίρι
NBA

10:39 - 06.05.2023

Αυτή είναι η ομάδα που ήδη έχει βάλει στο... κάδρο τον Γιάννη για το καλοκαίρι

Την ώρα που οι Μιλγουόκι Μπακς κάνουν κινήσεις για το μέλλον τους, η φημολογία γύρω από την επόμενη μέρα του Γιάννη Αντετοκούνμπο ήταν έντονη, με τους αναλυτές να βάζουν στο κάδρο ήδη μια ομάδα που έχει «κυκλώσει« την περίπτωσή του.

Από τη μία ο Ντέβιν Μπούκερ δείχνει πολύ απειλητικός, ο Κέβιν Ντουράντ τον στηρίζει δεόντως, αλλά ο Κρις Πολ παραμένει εκτός δράσης. Μπορεί να μην έχει την φρεσκάδα του παρελθόντος, αλλά στα 37 του παραμένει στο υψηλό επίπεδο και είναι ο εγκέφαλος των Ήλιων. Ο τραυματισμός του στον προσαγωγό τον έθεσε εκτός για το τρίτο παιχνίδι, αλλά δεν προλαβαίνει ούτε το επόμενο. Η αρχική πρόβλεψη άλλωστε ήταν ότι δεν θα παίξει ούτε στο πέμπτο. 

Νικς και Σίξερς αναζητούν την… απάντηση

Στην Ανατολή, οι Νικς δεν έχουν χάσει τον έλεγχο, αλλά οι Μαϊάμι Χιτ δείχνουν αρκετά συγκροτημένοι. Κι αφού πήραν το πλεονέκτημα έδρας μετά το πρώτο παιχνίδι στο Μάντισον, πλέον βρίσκονται στη Φλόριντα και προηγούνται με 2-1. Στο σπίτι τους συνεχίζουν για έναν ακόμα παιχνίδι και οι Σίξερς κόντρα στους Σέλτικς. Η Φιλαδέλφεια χωρίς τον Τζοέλ Εμπίντ κέρδισε στο πρώτο παιχνίδι, αλλά όταν ο MVP επέστρεψε άρχισαν οι ήττες

Η Βοστώνη προηγείται με 2-1, επανέκτησε το πλεονέκτημα έδρας και κυρίως δείχνει πως έχει τον τρόπο να χαλάσει και το παιχνίδι του Εμπίντ, αλλά και του Τζέιμς Χάρντεν. Ο 33χρονος γκαρντ μετά τα… θαύματα του Game 1 εξαφανίστηκε και ο Καμερουνέζος ζητάει απεγνοσμένα βοήθειες. «Πρέπει να παραμείνει επιθετικός», είπε για τον άμεσο συνεργάτη του, αλλά «πρέπει και οι υπόλοιποι εμφανιστούν πιο δυναμικοί». 

Τα αποτελέσματα, βράδυ Σαββάτου και ξημερώματα Κυριακής (7/5)

Μαϊάμι Χιτ (2) - Νιου Γιορκ Νικς (1): 86-105
Λ.Α. Λέικερς (2) - Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς (1): 127-97

Το πρόγραμμα, βράδυ Κυριακής και ξημερώματα Δευτέρας (8/5)

22:30 / Φιλαδέλφεια Σίξερς (1) - Μπόστον Σέλτικς (2)
03:00 / Φοίνιξ Σανς (1) - Ντένβερ Νάγκετς (2)

NBA Play Offs 2023