Λιόλιος: «Ο αθλητισμός ενώνει, μακριά η τοξικότητα από το μπάσκετ»

Λιόλιος: «Ο αθλητισμός ενώνει, μακριά η τοξικότητα από το μπάσκετ»

Sportal newsroom 23:10 - 19.02.2023

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος μίλησε για το πρώτο Final 8 που διοργανώθηκε στη χώρα μας και κατέληξε στον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το 11ο Κύπελλο Ελλάδος της ιστορίας του στην Κρήτη, επικρατώντας στον τελικό του Περιστερίου και ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, μίλησε για τη διοργάνωση.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Βαγγέλης Λιόλιος, μίλησε μετά τον τελικό του Final 8, τον οποίο πήρε ο Ολυμπιακός επικρατώντας του Περιστερίου με 85-57.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, αναφερόμενος στη φετινή διοργάνωση, επισήμανε ότι έμεινε ικανοποιημένος, είπε ότι το μπάσκετ πρέπει να μείνει μακριά από την τοξικότηταμ, ενώ κλείνοντας έκανε και αναφορά στην εθνική μας ομάδα.

Αναλυτικά:

«Έγιναν πολύ όμορφοι αγώνες. Είναι το πρώτο βήμα για να πάμε ακόμη πιο κάτω. Να καταλάβουμε ότι ο αθλητισμός μας ενώνει, να γιορτάζουμε όλοι μαζί σε ένα κόσμιο περιβάλλον».

Για το γεγονός πως στους προημιτελικούς τα "Δύο Αοράκια" ήταν άδεια:

«Όταν δοκιμάζουμε πράγματα, όπως το Final Eight, θα δούμε τα καλά και θα κοιτάξουμε να βελτιώσουμε τα υπόλοιπα. Αλίμονο αν τα κάναμε όλα τέλεια. Το μείζον είναι να υπάρχει ασφάλεια. Είμαστε δίκαιοι προς όλες τις ομάδες.

Από εκεί και πέρα, είδαμε χθες έναν υπέροχο αγώνα όσον αφορά το φίλαθλο πνεύμα, ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Δείχνει ότι το μπάσκετ μπορεί να δώσει νέα πνοή, στην ελληνική κοινωνία και τον αθλητισμό. Μακριά η τοξικότητα. Ό,τι τοξικότητα υπάρχει, όσο είμαστε εμείς, δεν θα είναι εντός των γηπέδων».

Αναφερόμενος στους αγώνες της Εθνικής Ανδρών στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, είπε: «Τα παιχνίδια της Εθνικής είναι τα παιχνίδια όλων μας. Σε όλα πάμε για τη νίκη. Καλούμε όλο τον κόσμο να γεμίσει το γήπεδο. Τους περιμένουμε στο γήπεδο».