Ο Βαλαντσιούνας επικράτησε του Μάρκανεν! (vid)

Ο Βαλαντσιούνας επικράτησε του Μάρκανεν! (vid)

Sportal newsroom 22:38 - 14.08.2023 / Ανανεώθηκε: 23:44 - 14.08.2023

Η Λιθουανία με τον Γιόνας Βαλαντσιούνας να είναι εξαιρετικός κέρδισε (84-80) τη Φινλανδία σε φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο

Σ’ ένα παιχνίδι-απόλαυση στην Κλαϊπέντα η Λιθουανία επικράτησε (84-80) της Φινλανδίας στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2023.

Κυριάρχησε η μονομαχία του Γιόνας Βαλαντσιούνας με τον Λάουρι Μάρκανεν, με τον πρώτο να χαμογελά στο τέλος έχοντας και μικρότερη παραγωγικότητα από τον αντίπαλο του.

Οι Λιθουανοί με τη νίκη αυτή έφτασαν τις πέντε σε οκτώ αγώνες προετοιμασίας και συνεχίζουν απρόσκοπτα τη δουλειά τους.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι μέχρι το τέλος και κρίθηκε στα τελευταία με τους Λιθουανούς να φτάνουν στο θετικό αποτέλεσμα σε μια μάχη-γιγάντων Βαλαντσιούνας-Μάρκανεν.

Για τους νικητές ο Γιόνας Βαλαντσίουνας ήταν απίστευτος με 21 πόντους, 16 ριμπάουντ και 4 κοψίματα, αποδεικνύοντας πως μπορεί να ηγηθεί παρά τις απουσίες της ομάδας του.

Ο Ίγκνας Μπραζντέικις έβαλε τις βολές που έκριναν τον αγώνα, ενώ ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας της ΑΕΚ πέτυχε 10 πόντους (2/3 δίποντα, 2/3 τρίποντα) σε 17.34 λεπτά συμμετοχής.

Από την άλλη πλευρά, καταπληκτική εμφάνιση έκανε ο Λάουρι Μάρκανεν, που πήγε μόνος του να πάρει το ματς! Ο Φινλανδός άσος των Τζαζ σημείωσε 32 πόντους (5/10 τρίποντα), πήρε 11 ριμπάουντ και μοίρασε 4 ασίστ, δείχνοντας ότι είναι έτοιμος για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Μόλις ολοκληρώθηκε το παιχνίδι με τους Φινλανδούς, ο ομοσπονδιακός προπονητής Κάζις Μακσβίτις «έκοψε» τον Αζουόλις Τουμπέλις, ο οποίος υπέγραψε πρόσφατα two way συμβόλαιο με τους Φιλαντέλφια Σίξερς και έμεινε με τους 12 που θα παλέψει στο Παγκόσμιο Κύπελλο. 

Η τελική 12άδα της Λιθουανίας είναι: Μαργκίρις Νορμάντας (Ρίτας), Τάντας Σεντεκέρσκις (Μπασκόνια), Ίγκνας Μπραζντέικις (Ζάλγκιρις), Γκαμπριέλιους Μαλντούνας (Λιετκάμπελις), Ρόκας Γιοκουμπάιτις (Μπαρτσελόνα), Γιόνας Βαλαντσιούνας (Νιου Όρλεανς Πέλικανς), Μιντάουγκας Κουζμίνσκας (ΑΕΚ), Ντονάτας Μοτιεγιούνας (Μονακό), Εϊμάντας Μπέντζιους (Σάσαρι), Βαϊντας Καρινιάουσκας (Μαζεϊκιάι), Τόμας Ντίμσα (Ζάλγκιρις), Ντεϊβίντας Σιρβίντις (Λιετκάμπελις).