Ο Τανούλης δεν αποκτήθηκε απλά για να... κοιτάζει στον Ολυμπιακό

Γιώργος Τανούλης

i

© Intime

Ο Τανούλης δεν αποκτήθηκε απλά για να... κοιτάζει στον Ολυμπιακό

Aχιλλέας Μαυροδόντης 22:16 - 14.08.2023 / Ανανεώθηκε: 22:17 - 14.08.2023

Ο Ολυμπιακός επένδυσε πάνων στον Γιώργο Τανούλη το φετινό καλοκαίρι, με τους Ερυθρόλευκους να έχουν σκοπό να δώσουν χρόνο στον νεαρό ψηλό, ο οποίος υπολογίζεται ως τρίτος ψηλός της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να παρακολουθεί την υπόθεση του Μάικ Τζέιμς, περιμένοντας να μείνει ελεύθερος, ώστε να κάνει την κίνησή του. Μέχρι να γίνει αυτό όμως, οι Ερυθρόλευκοι συνεχίζουν την δουλειά τους και έχουν πέσει πάνω από τους παίκτες που ήδη βρίσκονται στο ΣΕΦ και δουλεύουν ατομικά.

Έτσι κι αλλιώς, το μόνο κομμάτι που λείπει από την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ένας παίκτης στο 2 που θα κάνει την διαφορά με την ικανότητά του στο σκοράρισμα. Κατά τα άλλα, οι Ερυθρόλευκοι είναι σίγουροι για το ρόστερ και δεν έχουν σκοπό να κινηθούν για παίκτη σε άλλες θέσεις.

Κάποιοι φίλοι του Ολυμπιακού μπορεί να διαφωνούν με αυτό, πιστεύοντας ότι οι Πειραιώτες χρειάζονται έναν παίκτη στις θέσεις των ψηλών. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ο οποίος είναι δεδομένο πως ξέρει καλύτερα από όλους μας, έχει άλλη άποψη.

Ο Έλληνας κόουτς ζήτησε να αποκτηθεί ο Γιώργος Τανούλης, επιθυμία που οι διοικούντες την ομάδα έκανα πραγματικότητα, φέρνοντας τον Θεσσαλονικιό παίκτη στον Πειραιά μέχρι το 2027. Ο Τανούλης λοιπόν δεν αποκτήθηκε για να... κοιτάζει.

Στον Ολυμπιακό πιστεύουν πολύ τον νεαρό ψηλό και δουλεύουν μαζί του από την πρώτη στιγμή που τον έφεραν στην ομάδα, προκειμένου εκείνος να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στο ξεκίνημα της σεζόν και να βοηθήσει από την πρώτη στιγμή στην επίτευξη των στόχων τη νέα σεζόν.

Το πλάνο του Ολυμπιακού είναι ο παίκτης να είναι ο τρίτος σέντερ, πίσω από τον Νίκολα Μιλουτίνοφ και τον Μουστάφα Φαλ, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να θέλει να του δώσει ευκαιρία για να δείξει το τι μπορεί να κάνει. Στο χέρι του ίδιου του παίκτη είναι λοιπόν το να δείξει ποιος είναι και να κερδίσει με το σπαθί του ολοένα και περισσότερο χρόνο στους Ερυθρόλευκους.

Αρχικά, λόγω και των πολλών ξένων (ο Τζέιμς, εάν όλα πάνε καλά, θα αποτελέσει τον 8ο ξένο του ρόστερ), ο Γιώργος Τανούλης μοιάζει δύσκολο να βρεθεί στην 12άδα των αγώνων της Euroleague στο ξεκίνημα. Στο ελληνικό πρωτάθλημα όμως αναμένεται να είναι σταθερά στην 12άδα, παίρνοντας χρόνο στα παιχνίδια του. Στη συνέχεια, στο χέρι του είναι να διεκδικήσει χρόνο και στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. 

Τις ευκαιρίες, λοιπόν, θα τις πάρει και βάσει του πώς θα τις εκμεταλλευτεί, θα κριθεί στο τέλος. Είναι ξεκάθαρο όμως πως και υπολογίζεται και δεν πρόκειται να είναι διακοσμητικός στον Ολυμπιακό του Γιώργου Μπαρτζώκα...