Ολυμπιακός - Τζέιμς: Τόσο κοντά, αλλά και τόσο μακριά

Μάικ Τζέιμς

i

© Intime

Ολυμπιακός - Τζέιμς: Τόσο κοντά, αλλά και τόσο μακριά

Aχιλλέας Μαυροδόντης 22:35 - 13.08.2023 / Ανανεώθηκε: 22:36 - 13.08.2023

Ο Μάικ Τζέιμς και ο Ολυμπιακός είναι κοντά, όμως παράλληλα και μακριά, με την Μονακό να αποτελεί το μεγάλο εμπόδιο που πρέπει να περάσουν οι δύο... ερωτευμένοι προκειμένου να έχουμε «γάμο». Γράφει ο Αχιλλέας Μαυροδόντης.

Ο Ολυμπιακός και ο Μάικ Τζέιμς θέλουν να συνεργαστούν. Αυτό δεν είναι (πλέον) κρυφό, παρότι οι δύο πλευρές κρατούν σιγή ιχθύος σχετικά με το θέμα. Ή μάλλον, ας το πούμε αλλιώς, κρατούν μια ΑΨΟΓΗ στάση, έως ότου μπορέσουν να συνεργαστούν.

Ο Τζέιμς θέλει να αποχωρήσει από την Μονακό. Η άφιξη του Κέμπα Ουόκερ στην ήδη υπερπλούσια περιφέρειά της, του δημιούργησε δυσαρέσκεια, η σχέση του με τον Σάσα Ομπράντοβιτς δεν είναι και η καλύτερη (αντιθέτως θα λέγαμε, είναι κάκιστη) και κάπως έτσι τα πράγματα δεν είναι ιδανικά. Ο Τζέιμς δεν νοιώθει καλά στο Μονακό, η Μονακό, βάσει της σχέσης του παίκτη με τον κόουτς, μοιάζει χαζό να πιέσει καταστάσεις και να κρατήσει τον αθλητή στο Πριγκιπάτο, οπότε η λογική μας ωθεί στο διαζύγιο.

Είναι όμως έτσι τα πράγματα;

Η Μονακό με τον τρόπο της (social media) έδειξε πως θέλει να κρατήσει τον παίκτη, γεγονός που πρακτικά αρκεί, ειδικά από την στιγμή που ο Μάικ Τζέιμς δεσμεύεται με κλειστό συμβόλαιο. Θέλει όμως μια ομάδα σαν τη Μονακό να κρατήσει έναν παίκτη που έχει τόσο έντονη προσωπικότητα και την δυσαρέσκειά του δεν φοβάται να την εκφράσει; Εδώ είναι και το μεγάλο ερωτηματικό.

Ο Τζέιμς μπορεί να τινάξει τα αποδυτήρια στον αέρα εάν μείνει με το ζόρι. Εξάλλου, για να πούμε και αλήθειες, είναι ο παίκτης που μετέτρεψε την Μονακό από ομάδα της σειράς σε πρωταγωνίστρια και ομάδα Final 4. Θα είναι λοιπόν άδικο να τον κρατήσει πίσω ο σύλλογος, στον οποίο έχει προσφέρει τόσα.

Μάικ Τζέιμς © Intime

Υπομονή λοιπόν, έως ότου η Μονακό πάρει την οριστική απόφαση, η οποία δεν θα αργήσει, καθώς τις επόμενες ημέρες ξεκινούν οι προετοιμασίες των ομάδων, πράγμα που σημαίνει πως τα πάντα θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν μέχρι τότε.

Πάμε τώρα στην πλευρά του Ολυμπιακού. Οι Πειραιώτες έχουν διαψεύσει δημόσια το θέμα Τζέιμς, κρατώντας χαμηλούς τόνους, όπως άλλωστε κάνουν σε όλες τις περιπτώσεις που τους απασχολούν. Για να είμαι ειλικρινής, θεωρώ πως ο χειρισμός της ΚΑΕ είναι υποδειγματικός. Δεν έχει αφήσει τίποτα να διαρρεύσει, κινείται μεθοδικά και περιμένει να κάνει το μεγάλο μπάσιμο, μόλις τελειώσει η υπόθεση Μάικ Τζέιμς - Μονακό. Αξίζει να το τονίσουμε αυτό, όσο κι αν σε εμάς τους δημοσιογράφους κάνει την δουλειά μας πιο δύσκολη. Έτσι κι αλλιώς ο Ολυμπιακός δεν δουλεύει για κανέναν δημοσιογράφο. Δουλεύει για το καλό του ίδιου του συλλόγου και αυτό οφείλει.

Ο Μάικ Τζέιμς πάντως, τον οποίο θέλει ο Ολυμπιακός δεδομένα και έχει καλή επαφή μαζί του, είναι ακριβώς αυτό που λείπει από τους Ερυθρόλευκους. Είναι παίκτης με προσωπικότητα, τρομακτικό ταλέντο στο ένας εναντίον ενός και εμπειρία όσο λίγοι. Παράλληλα, θα είναι και μια επικοινωνιακή νίκη η ενδεχόμενη μεταγραφή του Μάικ Τζέιμς, που θα αποτελέσει και απόδειξη ότι ο Ολυμπιακός δεν τελειώνει ποτέ, όποιος παίκτης και αν φύγει (Βεζένκοφ και Σλούκας).

Καλά όλα, όμως στο τέλος της ημέρας, Ολυμπιακός και Μάικ Τζέιμς είναι πολύ κοντά, αλλά παράλληλα και πολύ μακριά. Τα πάντα έχουν να κάνουν με την επιθυμία της Μονακό, η οποία, εάν αφήσει τον Τζέιμς να φύγει, ουσιαστικά θα τον σπρώξει και στην αγκαλιά του Ολυμπιακού. Αν αντίθετα αποφασίσει να τον κρατήσει, τότε θα αναγκάσει τους Ερυθρόλευκους να πάνε σε άλλη λύση.

Υπομονή λοιπόν λίγες ακόμα ημέρες και όλα θα γίνουν.

ΥΓ1. Τόμας Ουόκαπ καλά τα είπες στο Sportal. Το γέλιο σου και η αμηχανία σου στις ερωτήσεις για Τζέιμς μας δείχνει ότι κάτι υπάρχει. Υπομονή λοιπόν.

ΥΓ2. Αυτό που γίνεται φέτος πάντως είναι τρομερό. Πραγματικός χαμός στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού, ο οποίος μοιάζει τρομερό πως με τον 15Αύγουστο να πλησιάζει δεν έχει κλείσει το ρόστερ του. Η αναμονή όμως σημαίνει «Μάικ Τζέιμς», οπότε σίγουρα αξίζει.

ΥΓ3. Ακόμα και να μην προχωρήσει η υπόθεση Μάικ Τζέιμς στον Ολυμπιακό, οι Πειραιώτες δεν θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια, καθώς πρόθεση των αδελφών Αγγελόπουλων είναι να αποκτηθεί ένας παίκτης που θα κάνει την διαφορά, με το οικονομικό να μην έχει σημασία για εκείνους.