Ποιο ήταν το μήνυμα της Μονακό προς τον Μάικ Τζέιμς και τον Ολυμπιακό!
i

© INTIME

Ποιο ήταν το μήνυμα της Μονακό προς τον Μάικ Τζέιμς και τον Ολυμπιακό!

Sportal newsroom 23:12 - 11.08.2023 / Ανανεώθηκε: 23:16 - 11.08.2023

Το θέμα του Μάικ Τζέιμς κυριαρχεί στην μπασκετική επικαιρότητα και το βράδυ της Παρασκευής (11/8) παίχτηκε ακόμα ένα επεισόδιο στο σίριαλ για το μέλλον του Αμερικανού και μάλιστα σε… δημόσια θέα.

Αν πόνταρε κάποιος τα λεφτά του πριν από μία εβδομάδα για το ότι ο Μάικ Τζέιμς θα επέστρεφε κάποια στιγμή στην Ελλάδα, όχι για τον Παναθηναϊκό, αλλά για τον Ολυμπιακό, τότε το δεδομένο είναι ότι αυτή τη στιγμή θα έπρεπε να κάνει cash-out, αφού το κέρδος του θα είναι εξαιρετικό.

Ο λόγος; Είναι πολύ απλός. Πρόκειται για ένα σενάριο το οποίο φάνταζε απίθανο, αφού ούτε ο Ολυμπιακός φαινόταν ποτέ διατεθειμένος να «μπλέξει» με την περίπτωση του Μάικ Τζέιμς, ενώ και ο ίδιος ο Αμερικανός δεν είχε εκφράσει πότε τάσεις φυγής από το Μονακό, για να μην αναφέρουμε καν τις δηλώσεις που είχε πραγματοποιήσει κατά το παρελθόν ότι δεν θα έπαιζε ποτέ στον Ολυμπιακό. Τέτοιες ατάκες λέγονται πολύ συχνά από προσωπικότητες που είναι πολύ πιο εμβληματικές στον χώρο του ελληνικού αθλητισμού από τον Μάικ Τζέιμς, που εντελώς ψυχρά πρόκειται απλά για έναν Αμερικανό, τεράστιας ποιότητας, που απλά φόρεσε τη φανέλα του «τριφυλλιού» για 1,5 χρόνο.

Πάμε, λοιπόν, στο σήμερα. Ο Ολυμπιακός και συγκεκριμένα ο Γιώργος Μπαρτζώκας μετά την αποχώρηση των Σάσα Βεζένκοφ και Κώστα Σλούκα, χρειαζόταν έναν παίκτη που να διαθέτει τόσο την ευχέρεια στο σκοράρισμα, όσο και έναν παίκτη που παρά τα όσα αρνητικά έχουν ειπωθεί και έχουν γραφτεί για τον εκκεντρικό του χαρακτήρα, είναι προσωπικότητα και ζει για τις τους μεγάλους στόχους. Μην ξεχνάτε τη δήλωσή του ότι θέλει πάρα πολύ να κατακτήσει τον τίτλο της Euroleague και με τον ίδιο να είναι 32 ετών (τα κλείνει σε μία εβδομάδα), γνωρίζει ότι δεν έχει ακόμα πολλές ευκαιρίες.

Δεδομένο πρώτο 

Ο Ολυμπιακός ποτέ δεν επιβεβαίωσε τις επαφές του με τον Μάικ Τζέιμς. Φυσικά, όχι επίσημα, αλλά ούτε και ανεπίσημα. Ποτέ δεν το κάνει αν μια υπόθεση δεν είναι δεμένη και η ανακοίνωση είναι να γνωστοποιηθεί μέσα σε 24 ώρες από τη στιγμή της διαρροής του ονόματος.

Δεδομένο δεύτερο 

Ο Ολυμπιακός, όμως, ποτέ δεν διέψευσε και τα όσα λέγονται τις τελευταίες μέρες για τον Τζέιμς. Προσοχή: Δεν πρόκειται για έναν παίκτη της… σειράς, αλλά για έναν παίκτη που τον ξέρουν όλοι στην Ελλάδα και η εμπλοκή του ονόματός του στα μεταγραφικά σενάρια θα έφερνε απ’ ευθείας τη διάψευση. Ακόμα και το περίφημο «τιτίβισμα» ήταν πολύ προσεκτικά διατυπωμένο.

Δεδομένο τρίτο

Πλέον και πηγές από το εξωτερικό επιβεβαιώνουν ότι ο Ολυμπιακός θέλει τον Μάικ Τζέιμς, ενώ κακά τα ψέματα, η περίφημη ανάρτηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, πρέπει πλέον να γίνει αποδεκτό ότι αναφερόταν στις επαφές του Αμερικανού με τους «ερυθρολεύκους». Άλλωστε, ο Μάικ Τζέιμς ήταν η αδυναμία του ισχυρού άνδρα του Παναθηναϊκού και ήταν δεδομένο ότι αν ο ίδιος ενεργούσε αυτοβούλως, τότε θα έκανε μπάσιμο για να τον αποκτήσει. Ωστόσο, ο Εργκίν Αταμάν είναι αυτός που κάνει κουμάντο στη στελέχωση του ρόστερ και αυτό είναι κάτι που (σωστά) το σέβεται ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Μέσα σε αυτό το σίριαλ, έχουμε φτάσει πλέον στη φάση που αναμένουμε την εξέλιξη των συζητήσεων της Μονακό με τον Μάικ Τζέιμς ώστε να χωρίσουν οι δρόμοι τους, με τον εκρηκτικό γκαρντ να παρουσιάζεται περίπου… προδομένος από το γεγονός ότι αποκτήθηκε ο Κέμπα Γουόκερ ώστε να ηγηθεί αυτός τη φετινή προσπάθεια των Μονεγάσκων.

Το μήνυμα της Μονακό δεν ήταν τόσο... χιουμοριστικό

Ο απόλυτος μύλος - Η Μονακό απάντησε δημόσια στον Τζέιμς: «Εμάς μας αρέσει αυτό το photoshop» (pics)
EUROLEAGUE

21:44 - 11.08.2023

Ο απόλυτος μύλος - Η Μονακό απάντησε δημόσια στον Τζέιμς: «Εμάς μας αρέσει αυτό το photoshop» (pics)

Βλέποντας τις αναρτήσεις στο διαδίκτυο που τον αφορούν ο Μάικ Τζέιμς διαπίστωσε πως «βλέπω πολλά άσχημα... photoshop», ενώ αργότερα η ομάδα του στην οποία ανήκει, η Μονακό, απάντησε πως εκείνη προτιμά το «photoshop» που γράφει ότι το συμβόλαιό του με την ομάδα του Πριγκιπάτου ανανεώθηκε.

Με αυτή τη διαμορφωθείσα κατάσταση, σήμερα διαδραματίστηκαν νέα επεισόδια και μάλιστα σε… δημόσια θέα. Ο Μάικ Τζέιμς με ανάρτησή του στο Twitter είπε κάτι που μπορεί να έχει πάρα πολλές μεταφράσεις (κανείς δεν είναι στο μυαλό του), ωστόσο η επίσημη Μονακό βρήκε την ευκαιρία να στείλει το δικό της μήνυμα τόσο στον ίδιο τον παίκτη, όσο και στον Ολυμπιακό.

Ποιο ήταν αυτό; Ο Μάικ Τζέιμς έχει σε ισχύ συμβόλαιο και ότι εκείνη έχει το πάνω χέρι. Πολλοί θα αναρωτηθούν: Πώς ο παίκτης ανανέωσε πριν από λίγες μέρες και τώρα θέλει να φύγει; Η ανανέωση έγινε αυτόματα από τη στιγμή που ασκήθηκε από τον Τζέιμς η οψιόν για το NBA out, άρα πάλι τα πράγματα δεν ήταν στο χέρι του Αμερικανού.

Με άλλα λόγια, η Μονακό υπενθύμισε στις εμπλεκόμενες πλευρές ότι ο 32χρονος αν φύγει, θα φύγει με τους δικούς της όρους και φυσικά αυτό έχει να κάνει με το οικονομικό σκέλος. Θα αφήσει λεφτά ο Μάικ Τζέιμς στο τραπέζι, δείχνοντας με τον απόλυτα χαρακτηριστικό τρόπο ότι έχει πάρει τις αποφάσεις του; Θα… βάλει κάτι ακόμα και ο Ολυμπιακός για να σπάσει το συμβόλαιό του και να ολοκληρωθεί το deal; 

Σημαντική σημείωση: Από όλες τις πηγές δεν προκύπτει το παραμικρό ζήτημα σε ό,τι έχει να κάνει με τους προσωπικούς όρους του συμβολαίου και οι «ερυθρόλευκοι» έχουν αποσπάσει τη θετική απάντηση του παίκτη.