H προσεκτική διατύπωση μιας διάψευσης και η διάθεση των Αγγελόπουλων

Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος

i

© Intime

H προσεκτική διατύπωση μιας διάψευσης και η διάθεση των Αγγελόπουλων

Γιώργος Περπερίδης 23:25 - 05.08.2023 / Ανανεώθηκε: 00:45 - 06.08.2023

Ο Νικ Καλάθης, ο Μάικ Τζέιμς και μια διάψευση ξεκάθαρη μεν, αλλά με εναλλακτική ανάγνωση πίσω από τις λέξεις δε. Γράφει ο Γιώργος Περπερίδης.

Τα σενάρια για τον Μάικ Τζέιμς και τον Ολυμπιακό άναψαν φωτιές από το πρωί του Σαββάτου (5/8). Ειδικά από τη στιγμή που στην εποχή των social media κάθε μεταγραφική φήμη οδηγεί σε ανεξέλεγκτη αναπαραγωγή και «inside informations». Εν προκειμένω, μιλάμε για μια περίπτωση που στην υπερβολή της φέρνει στα... κάγκελα τους φίλους των «ερυθρολεύκων», που περιμένουν με μεγάλη αγωνία το ένα(;) κομμάτι του παζλ που λείπει από το ρόστερ της ομάδας.

Το απόγευμα η ΚΑΕ Ολυμπιακός προχώρησε ουσιαστικά σε διάψευση, έστω και έμμεσα, καθώς πουθενά δεν έγινε αναφορά στο όνομα του Αμερικανού γκαρντ. «Η ΚΑΕ Ολυμπιακός δεν ασχολείται με παίκτες που δεσμεύονται με συμβόλαια», ήταν το ποστάρισμα με 11 μετρημένες λέξεις.

Πολλές φορές ένας σύλλογος «εγκαλείται» όταν δεν παίρνει θέση προκειμένου να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει ένα σενάριο και το αφήνει να «σέρνεται». Σε αυτή την περίπτωση, ο Ολυμπιακός έδειξε γρήγορα αντανακλαστικά. Το έκανε ωστόσο πολύ προσεγμένα. Και κάθε λέξη αυτή της διάψευσης μοιάζει να επιλέχθηκε με ευλάβεια. Πέραν ωστόσο από το γεγονός πως φέρνει περισσότερο με μια διευκρίνιση που αφορά συνολικά την πολιτική μεταγραφών της ομάδας, την ίδια στιγμή «λέει» επίσης πολλά πίσω από τις λέξεις. Γιατί ένας παίκτης που σήμερα δεσμεύεται με συμβόλαιο, αύριο μπορεί να είναι ελεύθερος... Εκεί προφανώς είναι μια άλλη ιστορία, δίχως «περιορισμούς».

Άλλωστε όταν μιλάμε για την πιθανότητα μιας τέτοιας μετακίνησης, ποτέ η διαδικασία δεν είναι απλή. Απαιτεί λεπτούς χειρισμούς, εχεμύθεια και διακριτικότητα στο μάξιμουμ. Είναι τέτοιο το περιβάλλον στα αθλητικά δρώμενα της χώρας εξάλλου, που υπάρχουν μια σειρά από «εμπόδια» που πρέπει να ξεπεραστούν. Όπως αυτά που αποδείχθηκαν αξεπέραστα για τον Νικ Καλάθη και τον Ολυμπιακό, το ίδιο καλοκαίρι που επέστρεψε ο Σλούκας στους Πειραιώτες.

Σε κάθε περίπτωση, ο Ολυμπιακός έκανε μια επίσημη τοποθέτηση. Και μόνο αυτός, ως οργανισμός, ξέρει ακριβώς τι ισχύει και τι όχι με τον Μάικ Τζέιμς. Το ρεπορτάζ πάντως θέλει τους Πειραιώτες να προχώρησαν σε μια διερευνητική επαφή με την πλευρά του Αμερικανού γκαρντ τις προηγούμενες μέρες, ανιχνεύοντας τις προθέσεις του. Έχοντας μάθει προηγουμένως μια σειρά από λόγους που τον έχουν «χαλάσει» στη Μονακό και όχι μόνο... Έχει ενοχληθεί ο Αμερικανός γκαρντ με μια αλληλουχία εξελίξεων -και μη- σε βαθμό να αναθεωρήσει κάποιες από τις απόψεις που είχε διαμορφώσει στο παρελθόν.

Όπως και να 'χει με τη συγκεκριμένη περίπτωση, η διάθεση των Αγγελόπουλων όσον αφορά τον Ολυμπιακό δεν αλλάζει σε καμία περίπτωση. Στόχος τους ήταν και παραμένει η συγκρότηση ενός ρόστερ τόσο δυνατού, σε σημείο που θα διεκδικήσει την παρουσία του σε ένα ακόμη Final 4. Με συγκεκριμένες παραμέτρους, οικονομικές και μη. 

Ολυμπιακός – Μάικ Τζέιμς: Η φημολογία made in… Twitter και η φωτιά που άναψε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος
EUROLEAGUE

11:48 - 05.08.2023

Ολυμπιακός – Μάικ Τζέιμς: Η φημολογία made in… Twitter και η φωτιά που άναψε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος

Το σενάριο για έναν πιθανό γάμο του Ολυμπιακού με τον Μάικ Τζέιμς μοιάζει με ένα σενάριο πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθεί, ωστόσο ένα story του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στο instagram έρχεται να ρίξει λάδι στη φωτιά.

Πρόθεση πάντως στη θέση «2» είναι να επενδυθεί ένα σημαντικό ποσό για την απόκτηση παίκτη ικανού να κάνει τη διαφορά. Τη στιγμή που μιλάμε, σκόρερ τέτοιου επιπέδου μπορεί να βρεθεί είτε ελεύθερος στο ΝΒΑ, είτε δεσμευμένος σήμερα και ελεύθερος αύριο στην Ευρώπη... Σε κάθε περίπτωση, το ερώτημα της επιλογής θα απαντηθεί στο άμεσο μέλλον.

Τότε που θα διαβάσατε στο Sportal μια ακόμη πολύ σημαντική αποκάλυψη που αφορά το ρόστερ του Ολυμπιακού...