Με Τόμπι στο Παγκόσμιο η Σλοβενία - Η τελική 12άδα

Μάικ Τόμπι

i

© FIBA

Με Τόμπι στο Παγκόσμιο η Σλοβενία - Η τελική 12άδα

Ο Μάικ Τόμπι θα είναι τελικά ο νατουραλιζέ της Σλοβενίας, η οποία κατέληξε στην τελική 12άδα της ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023.

Η Εθνική ομάδα της Σλοβενίας κατέληξε στην τελική της 12άδα ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2023, με τον Μάικ Τόμπι να είναι εν τέλει εκείνος που «κέρδισε» την θέση του νατουραλιζέ από τον Τζόρνταν Μόργκαν.

Ο φόργουορντ/σέντερ του Ερυθρού Αστέρα μπορεί να ενσωματώθηκε στην ομάδα μετά το ξεκίνημα της προετοιμασίας, όμως ήταν και εκείνος που έπεισε τον Αλεξάντερ Σέκουλιτς να του δώσει τη θέση. Έτσι, για ακόμα μια μεγάλη διοργάνωση, ο Τόμπι θα παίξει με τα χρώματα της Εθνικής Σλοβενίας.

Εκτός του Τζόρνταν Μόργκαν, ο οποίος είναι και γνωστός στο ελληνικό κοινό από την παρουσία του στη Κύμη, κόπηκε και ο Αλιάζ Κουντς από το ρόστερ, με αποτέλεσμα η Σλοβενία να καταλήγει στην 12άδα που θα παρατάξει στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Λούκα Ντόντσιτς © Intime

Πέραν του υπέρλαμπρου αστεριού της, Λούκα Ντόντσιτς, στην 12άδα είναι ακόμα οι Γιάκα Μπλάζιτς, Γιακόμπ Τσέμπασεκ, Ζίγκα Ντίμετς, Ζόραν Ντράγκιτς, Γκρέγκορ Γκλας, Γκρέγκος Χρόβατ, Αλεξέι Νίκολιτς, Μπίνε Πρέπελιτς, Κλέμεν Πρέπελιτς, Ζίγκα Σαμάρ και Μάικ Τόμπι.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης του 2017, βρίσκονται στον έκτο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο οποίος θα λάβει χώρα στην Ιαπωνία. Μαζί τους θα βρίσκεται το Πράσινο Ακρωτήρι του Έντι Ταβάρες, η Γεωργία του Ηλία Ζούρου και η Βενεζουέλα.