Πρώτο φαβορί για τη FIBA είναι οι ΗΠΑ και μετά η Γαλλία - Στη 14η θέση η Ελλάδα, έκτη η Ισπανία
i

© photo by Ethan Miller / Getty Images / Ideal Images

Πρώτο φαβορί για τη FIBA είναι οι ΗΠΑ και μετά η Γαλλία - Στη 14η θέση η Ελλάδα, έκτη η Ισπανία

Γιώργος Γαβριλάκης 14:14 - 12.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:42 - 12.08.2023

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ανακοίνωσε το power ranking παρουσιάζοντας την θεωρητική δυναμική των ομάδων εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλο. Η ομάδα των ΗΠΑ εμφανίζεται ως πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, ενώ η απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο έχει... βυθίσει την Ελλάδα στην 14η θέση της λίστας.

Ο Στιβ Κερ, είναι ο προπονητής της ομάδας των ΗΠΑ που θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο και από την Ισπανία που βρίσκεται μαζί με τους παίκτες του για να συμμετέχουν στο τουρνουά της Μάλαγας, είπε πως «το φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου είναι η Ισπανία και όχι εμείς». Η Fiba πάντως, διαφωνεί ολοκληρωτικά με αυτή την προσέγγιση. 

Σύμφωνα με το power ranking που παρουσίασε η Διεθνής Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και αφορά τις ομάδες που θα εμφανιστούν στο μεγάλο τουρνουά που θα ξεκινήσει στις 25 Αυγούστου στα γήπεδα της Ιαπωνίας, της Ινδονησίας και των Φιλιππίνων, στο Νο 1 βρίσκεται η ομάδα των ΗΠΑ. Αυτή έχει σύμφωνα με τη Fiba την μεγαλύτερη δυναμική και ως εκ τούτου θεωρείται το φαβορί. 

Από εκεί και πέρα η Ισπανία δεν βρίσκεται στη δεύτερη θέση, ούτε στην τρίτη. Μηδέ στην τέταρτη και ουχί στην πέμπτη. Μετά την Team USA έχει τοποθετηθεί η Γαλλία, ακολούθως η Αυστραλία, η Σλοβενία, η Γερμανία και αμέσως μετά βρίσκεται (στο Νο 6) η χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου.  

O Ποτζέκο θυμήθηκε τα λόγια του Ντούσαν Ίβκοβιτς: «Αν δεν τα κάνεις σκατά δεν εξελίσσεσαι»
FIBA WORLD CUP

13:09 - 12.08.2023

O Ποτζέκο θυμήθηκε τα λόγια του Ντούσαν Ίβκοβιτς: «Αν δεν τα κάνεις σκατά δεν εξελίσσεσαι»

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ιταλίας, Τζιανμάρκο Ποτζέκο, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Basketball Sphere μίλησε για την πορεία προς το Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά και την συνολική εμπειρία του στην προπονητική. Αποκάλυψε επίσης, τι του είχε πει κάποτε ο αείμνηστος Ντούσαν Ίβκοβιτς...

Η Ελλάδα τοποθετείται στο Νο 14, γεγονός που έχει προφανώς επηρεαστεί από την απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο, καθώς στην προηγούμενη διοργάνωση η «γαλανόλευκη» βρισκόταν τέσσερις θέσεις πιο πάνω στο αντίστοιχο ranking. Tην πρώτη δεκάδα πάντως, συμπληρώνουν ο Καναδάς, η Ιταλία, η Σερβία και η Δομινικανή Δημοκρατία.