Διπρόσωπος ο Παναθηναϊκός στο φιλικό με τη Τσεντεβίτα (vids+stats)

Διπρόσωπος ο Παναθηναϊκός στο φιλικό με τη Τσεντεβίτα (vids+stats)

Ηλίας Λαλιώτης 20:17 - 07.09.2023 / Ανανεώθηκε: 20:53 - 07.09.2023

Ο Παναθηναϊκός είχε πολύ καλή εικόνα για ένα ημίχρονο κόντρα στην Τσεντεβίτα, αλλά η κούραση έφερε αμυντική κατάρρευση στο δεύτερο μέρος με αποτέλεσμα να γνωρίσει την ήττα με 90-78.

Το δεύτερο φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας έδωσε ο Παναθηναϊκός στη Σλοβενία, αντιμετωπίζοντας την νταμπλούχο ομάδα της χώρας, Τσεντεβίτα Ολίμπια. Μια αναμέτρηση με φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς τα έσοδα διατέθηκαν για τους πλημμυροπαθείς της χώρας μετά τις καταστροφική κακοκαιρία στις αρχές Αυγούστου.

Με τον Χρήστο Σερέλη να κατευθύνει το Τριφύλλι από τον πάγκο, καθώς ο Εργκίν Αταμάν ως γνωστόν είναι στην Τουρκία για προσωπικό του ζήτημα και χωρίς τους διεθνείς Ερνανγκόμεθ, Παπαπέτρου, Λεσόρ, Μωραΐτη, αλλά και τον τραυματία Μήτογλου ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 90-78.

Πρώτος σκόρερ για το Τριφύλλι ήταν ο Μάριους Γκριγκόνις με 18 πόντους, με τον Όλεκ Μπαλτσερόφσκι να έχει 15 και τον Κώστα Αντετοκούνμπο 10. Από την πλευρά της Τσεντεβίτα, πρώτος σκόρερ ήταν ο Κάρλο Μάτκοβιτς με 17 πόντους, ενώ ο Αμαντού Σο πρόσθεσε 15. 

Οι «πράσινοι» παρουσιάστηκαν για δεύτερο σερί ματς με το δίδυμο Σλούκας-Βιλντόζα στα γκαρντ και την ίδια βασική πεντάδα. Με τους Μπαλτσερόφσκι και Αντετοκούνμπο να κυριαρχούν επιθετικά κάτω από τα δύο καλάθια και τον Γκριγκόνις να «πυροβολεί» από την περιφέρεια (4 τρίποντα και πρώτος σκόρερ με 14 πόντους στο πρώτο 20λεπτο) το Τριφύλλι παρουσίασε καλό πρόσωπο σε αυτό το διάστημα. Προηγήθηκε μέχρι και με +13 (29-42) για να κλείσει το ημίχρονο στο 43-48.

Γενικότερα σε αυτό το πρώτο μέρος, ο Παναθηναϊκός έβγαλε ωραίες συνεργασίες, σημάδεψε αρκετά το ζωγραφιστό, έβγαλε ελεύθερα τρίποντα και προσπάθησε να βγάλει στο παρκέ αυτά που ζητάει ο Αταμάν στις προπονήσεις αμυντικά. Φυσικά, τα πόδια ακόμα είναι βαριά και η κούραση έκανε την εμφάνισή της στο δεύτερο ημίχρονο.

Με τους Γκραντ, Βιλντόζα, Καλαϊτζάκη, Μαντζούκα και Αντετοκούνμπο στην πεντάδα, η Τσεντεβίτα που έχει άλλα 4 φιλικά στα πόδια της, άρχισε να παίζει πιο σκληρά στην άμυνα, οι «πράσινοι» σκόραραν για πρώτη φορά μετά από 3,5 λεπτά και η σλοβένικη ομάδα ξέφυγε μέχρι και με +8 (62-54), αλλά το Τριφύλλι με τον Σλούκα να επιστρέφει στο παρκέ έτρεξε ένα σερί και μείωσε στο 63-61 στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Με τα πόδια να μην… ακολουθούν αμυντικά, ωστόσο, η Τσεντεβίτα ξέφυγε με διψήφια διαφορά στα μέσα της τέταρτης περιόδου κι εν τέλει επικράτησε με 90-78, αφού μετά το 79-69 και παρά τους 8 σερί πόντους του Μπαλτσερόφσκι για το 81-77, χάθηκαν βολές που θα μπορούσαν να αντιστρέψουν την κατάσταση.

Δεκάλεπτα: 18-22, 43-48, 63-61, 90-78

Παναθηναϊκός: Π.Καλαϊτζάκης 1, Βιλντόζα 9, Γκάι 8 (2), Μπαλτερόφσκι 15, Σλούκας 5, Αβδάλας, Σαμοντούροβ, Γκραντ 9, Αντετοκούνμπο 10, Γκριγκόνις 18 (4), Μαντζούκας 3 (1) 

Cedevita: Ρέμπεκ 4 (1), Αρμάντ 7 (1), Σο 15 (2), Ράντοβιτς 12 (3), Κομπς 9 (1), Κρουζίνσκι, Μάτκοβιτς 17, Τζόουνς 8, Σκουκα 8, Κλόμπουτσαρ 6 (1), Σάσκοβ 4

  • Το φιλικό του Παναθηναϊκού με την Τσεντεβίτα είναι φιλανθρωπικού χαρακτήρα και τα έσοδα θα διατεθούν σε πλημμυροπαθείς. 
  • Για τον Παναθηναϊκό θα απουσιάσουν οι διεθνείς που αγωνίστηκαν στο Μουντομπάσκετ αλλά και ο Μήτογλου που είναι τραυματίας
  • Αυτό είναι το δεύτερο φιλικό για το τριφύλλι κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του. Είχε προηγηθεί αυτό με την ΚΡΚΑ, στο οποίο ο Παναθηναϊκός είχε επιβληθεί με 91-80
  • Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει την Τσεντεβίτα σε φιλικό αγώνα στη Λιουμπλιάνα